Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiiiiiiiiiiiiiiiiia

Przedstaw motyw przyjaźni w literaturze polskiej

Polecane posty

Mam taki temat do matury ustnej .. za tydzien mam podac jakies argumenty do pracy no i wole sie ogolnie wczesniej wziąć za to a nie na ostatnią chwile.. myslalam zeby przedstawic przyjazn na podstawie "w pustyni i w puszczy" - nel i stas , moze wiersz mickiewicza "przyjaciele" no i sama nie wiem co dalej ;/ poradźcie cos :) z gory dzieki

Gość a ja mam tak
nowa matura to poziom podstawowki. wstyd pytac po takie rzeczy

Gość a ja mam tak
w ogole co to za pomysl zeby pytania znac na rok przed egzaminem!!!! co za pokolenie matolow rosnie!! az strach pomyslec

"wstyd pytac "O taklie rzeczy:) wcale nie wstyd. ten czas jest trudny:)rozumiem, bo sama to przechodziłam. Co prawda po "starej" maturze ale zawsze:)

Gość a ja mam tak
wspolczuje nauczycielom meczacych sie z tymi 'maturzystami' ktorzy do podstawowki nie powinni konczyc. przyjazn w literaturze! to jest pytanie maturalne??????????????? to straszne. 70% maturzystow to holota

po pierwsze nikt nie mowi ze zna pytania ktore beda na maturze, tematy z tego co pamietam zawsze byly rozdawane wczesniej zeby sie z nimi zapoznac i wybrac jeden z nich, a pozniej przygotowywac sobie potrzebne materialy, na spokojnie napisac bibliografie i opracowac plan

to ze temat znamy wczesniej nie od nas zalezy.. takie wymogi.. juz deklaracje podpisalismy co bedziey zdawac i jaki poziom.. matura nie jest taka prosta - tzn moze sama matura jest ale u mnie jest jeszcze egzamin zawodowy ktory trzeba zdac na 75% zeby zdac i srednio zdaje co 6 osoba i tego sie boje .. a wracajac do sprawy temat wydaje sie prosty ale jeszce nie mam pomyslu jak to wszystko ulozyc i co wykorzystac zeby prac byla dobra dzieki czemu bede pewnie sie czula odpowiadajac przed komisja

a ja mam tak - lepiej zmien topic bo chyba zle trafiles :/

Gość a ja mam tak
do takiego tematu nie trzeba sie wcale przygotowywac. jest tak prosty ze szok. co tu przygotowac? hehe kazde dziecko z podstawowki jest w stanie napisac taka prace. i to jeszcze w rok!!!

u mnie w tym roku zawodowy egzamin byl zdany w 100% nie bylo osoby ktora nie zdala... :) mnie to czeka w tym roku licze na min 90 %

Iliada - Achilles i Patrokles Pieśń o Rolandzie Romeo i Julia Przyjaciele - Krasicki Cierpienia młodego Wertera Oda do młodości Dziady cz. III Lalka Nad Niemnem Przedwiośnie Inny świat Jesli by się dało to warto wspomnieć o filmie "Jutro idziemy do kina" :)

Gość krani
do a ja mam tak ----> to proszę, zaprezentuj tak z marszu, co wiesz. Droga autorko, pomogę, jeśli chcesz. mail: ninanika@o2.pl

bo nie macie wyobrazni, temat jest prosty fakt, ale mozna go tam rozbudowac ze komisji oczy z orbit wypadna :) trzeba miec pomysl :) swoj wlasny :) nie od kogos innego

pozatym nie wiem czemu wy wybieracie tematy strikte literackie, no ale to juz nie moja sprawa :)

tzn w temacie jest ze literatura polska to nie chce odbiegac od tematu :/ no u mnie zdala wlasnie co 6 osoba :/ podobno jest ciezki .. a jaka szkole konczysz?? ja jestem w ekonomiku i wiem ze egzamin sklada sie z 3 czesci - 2 teoretyczne i jedna praktyczna i kazda trzeba zaliczyc zeby zdac i w sumie wychodzi 75% calej pracy :/

Gość a ja mam tak
a po co mam pisac co wiem? ja mam mature. polska nowa matura to dno. wiem bo pracuje w szkole i znam to z drugiej strony. mature powinno miec 20-30% spoleczenstwa bo to jest elita a nie 90%. taka matura to nie matura. znam przypadki gdzie mature zdawaly osoby ktore mialy stwierdzone przez specjalistow opoznienie w rozwoju. nie potrafily dodawac i nie potrafily zrozumiec co to jest rzeczownik. i nigdy nie powinny ukonczyc nawet zwyklej podstawowki. taki mamy poziom matury w naszym kraju

dzieki Krani :) chetnie skorzystam z kazdej pomocy :)

no wiem u mnie egzamin przeprowadzany jest tak samo :) ja koncze technikum usług fryzjerskich ( z tym ze do egzaminu wchodzi chemia, kosmetyka, fryzjerstwo no i Pp tak jak u wszystkich )

Gość Mała smutna niuńcia
Kur.wa to jest kafeteria, czy forum prac domowych?

no u mnie rachunkowoc, ekonomika, bankowosc, pp, statystyka i ogolnie wszystkie zawodowe ;/

jak komus nie pasuje temat to po co wchodzicie nie rozumiem .. no fakt caloksztalt matury jest prosty i faktycznie prawie kazdy zdaje .. kiedys jak ktos mial mature byl kims a teraz zdac mature to jak dostac 5 z klasowki .. ale zawsze jest to jakis stres

Gość W Pustyni i w puszczy
To lektura dla szkoły podstawowej. Maturę o ile się nie mylę zdaje się po szkole ponadginazjalnej a nie podstawówce. Camus A. - „Dżuma” Dostojewski F. - „Zbrodnia i kara”

mi babka od polskiego powiedziala ze moze to byc ;/ sama nie wiem

Gość Odpowiem Ci
kasiiiiiiiiiiiiiiiiiia jak komus nie pasuje temat to po co wchodzicie nie rozumiem .. no fakt caloksztalt matury jest prosty i faktycznie prawie kazdy zdaje .. kiedys jak ktos mial mature byl kims a teraz zdac mature to jak dostac 5 z klasowki .. ale zawsze jest to jakis stres Wytłumaczę Ci łopatologicznie - Tematy o odrabianiu lekcji powoduja spadek innych ciekawszych tematow. Tu jest za dużo takich tematów zakładanych. Załóżcie jeden temat pod tytułem prace domowe i tam piszcie, albo zgłoście moderatorkom, żeby założyć taki dział. Podobnie jak ogólny i uczuciowy.

ok:) bede wdzieczna

blondina89@o2.pl