Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyytająca

normy beta hcg w ciazy?

Polecane posty

Gość pyytająca

hej wczoraj wyszlo mi hcg - beta 8,9 iu/l norma podaje "do 10" w piatek isobote dwa testy plytkowe wyszly + w poniedzialek tez ale juz bardzo blade w sobote i niedziele dostalam krwawienia-takiego ze skrzepami:-( czy to moglo byc poronienie? ostatni normalny okres byl 6 go sierpnia potem takie brazowe plamienie w okolicach spodziewanej miesiaczki 1go wrzesnia-i teraz to krwawienie :-( pomocy...

to mogło byc poronienie wczesnej ciąży... wynik bety na tym etapie powinien być wyższy... dla pewności możesz powtórzyć to badanie... jesli beta spadnie/nie urosła znaczy, że to poronienie... a u lekarza byłaś?

Gość pyytająca
nikt nie pomoze? :-(

Gość pyytająca
lekarka powiedziala ze niekoniecznie musiala byc ciaza ja sie nie upieram, tylko bardziej tak jakos psychicznie czuje

Gość pyytająca
aaa? biochemiczna???

Ciąża biochemiczna jest wtedy, gdy próba ciążowa wypada dodatnio (bHCG, lub test domowy)i bardzo wcześnie dochodzi do poronienia, co uniemożliwia rozpoznanie istnienia ciąży badaniem ginekologicznym lub badaniem USG

Gość pyytająca
rozumiem...dzieki

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji) Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml 10 DPO —- 5 - 50 12 DPO —- 10 - 100 14 DPO —- 20 - 200 16 DPO —- 40 - 400 18 DPO —- 70 - 800 20 DPO —- 140 - 1600 22 DPO —- 180 - 3200 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP — 5 - 50 mIU/ml 4 LP — 5 - 426 mIU/ml 5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

ja sie poddaje, jak ktoś bedzie zainteresowany to wyślę całą tabelkę z normami HCG na maila, bo tutaj nie chce mi całości wyświetlić 🌻