Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewula z małej miejscowości

b.proszę o pomoc w interpretacji wyników hormonalnych

Polecane posty

Witam, 2 dni temu odebrałam wyniki badań, ale moja pani ginekolog, wyjechała na zagraniczne wakacje i mam problem:-O Bardzo chciałabym już wiedzieć, czy wszystko jest ok. Pani doktor poleciała na 3 tygodnie, ja zaś wylatuje za 2 tygodnie, więc się miniemy i przyjdzie mi czekać prawie 2 m-ce na możliwość zinterpretowania wyników hormonalnych:-O Kurcze, długo. W związku z tym, bardzo proszę Was o pomoc. Badania robiłam w 23 d.c, oto one: progesteron: 1,46 ng/ml prolaktyna: 23,33 ng/ml testosteron: 0,45 ng/ml z góry dziękuję za pomoc:)

:-O

Ewula, a masz normy? Normy sa charakterystyczne dla danego laboratorium. Wedlug mnie progesteron za maly jak na ten dzien cyklu, znaczy nie bylo jeszcze owulacji. Ale podaj normy to cos wiecej bedzie wiadomo.

prolaktyna norma 2,0 do 23,5 ng/ml więc masz ok testosteron 0,198-2,68 więc też masz ok progesteron nie znam normy

Gość laborantka
W laboratorium w którym pracuję norma progesteronu jest taka: 4,7-18.0 ng/ml

Surfitka, już podaje normy progesteron: mam 1,46 ng/ml, norma: faza folikularna 0,20-1,13 środek cyklu 0,48-1,72 faza lutealna 0,95-21,0 prolaktyna: mam 23,33 ng/ml, norma: 3,9-29,5 testosteron: mam 0,45 ng/ml, norma: 0,06-0,82

badania robiłam w 23 d.c , a cykle mam 27-29dniowe, więc dedukuję nieśmiało, że wyniki progesteronu i innych hormonów, są już dla fazy lutealnej. Jejciu, no nie znam się na tym zupełnie :-O

Surfitka, tak przy okazji -gratuluję ślicznej córci! :) Mamuni i córuni, dużo zdrówka życzę🌼

ann123 i laborantka, dzięki za pomoc 🌼 swoją drogą, tak sobie myślę, że to trochę dziwne, że każde laboratorium ma inne normy:-O Nie mogliby ustalić jednych, tylko tak komplikowac sobie zycie(?) ;)

Gość badania....
Masz wyniki i normy i widzisz czy sie mieścisz czy nie,więc po co pytasz :-/

no własnie, wstyd mi za siebie, bo kiedy przyjrzałam się bliżej opisanym z boku, przy wynikach, normom, to zrobiło mi się głupio, że w ogóle zawracałam Wam głowy:-O Przecież, jak wół napisane przedziały, i jesli się w nich mieszczę, to znaczy, że jest ok:-O Wybaczcie mi głupotę :D Czasem zdarza mi się zostawić szare komórki gdzieś za zakrętem;) Pozdrawiam🖐️

Gość heheehełka
hehe, no widzisz:)))))

Gość laborantka
Kto pyta nie błądzi ;) Normy nie mogą być niestety takie same, bo każde laboratorium pracuje na innym sprzęcie i innych odczynnikach.