Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nitka1508

ciąża bliźniacza

Polecane posty

Gość nitka1508

wszystko na temat ciąży przebiegu,

Gość nitka1508
a może któraś z dziewczyn ma coś do powiedzenia ze swojego doświadczenia

Gość nitka1508
ja jestem w 28tc ile już przytyłaś i jak sie czujesz

belucci gratuluje :) poweidz czy u ciebie w rodzinie są blizniaki czy moze sie leczylas ze nosisz takie szczescia

Gość nitka1508
nie nie ma ja jestem pierwsza ciąża dwujajowa i dwuowodniowa a u ciebie

Gość nitka1508
nie nie leczyłam sie na nic pierwszą ciąze poroniłam a teraz trafił się bliźniaki ciesze się

U mnie też bliźnięta to taki bonusik za 4 lata niepowodzeń w staraniach :) również ciąża dwukosmówkowa i dwuowodniowa ;) Niteczka jak się czujesz i czy już wiesz co nosisz pod serduszkiem? Ja na razie przytyłam 3 kilo i to wszystko w brzuszek bo nogi ręce buzia biodra takie jak przed ciążą, póki co. Ja wczoraj odwiedzilam izbę przyjęc, bo zaczął mi sie stawiać brzuch, dostałam fenoterol i isoptin, na brzuch pomogłoo, ale ja czuję się FATALNIE Ola dzięki za gratki, dla nas to wielkie szczęście :)

A jak jest niteczka u Ciebie, strasznie jestem ciekawa bo nie mam z kim popisać kto też jest w takiej ciąży jak ja ?

Ja się kiedyś odezwałam na tym topicu, ale wy tam juz macie swoje sprawy i nikt mi nie odpisał :( więc czasem tylko podczytuje, chyba lepiej będzie jak założymy nowy świeży topic, może sie jakies nowe dziewczyny odezwą. Ale dziękuję za zaproszenie :)

a fatalnie sie czujesz w ciąży czy po fenoterolu? bo ja przez pierwsze dni sądziłam że mam ciągły atak serca a potem organizm się przyzwyczaił i było dobrze.

Po fenoterolu czuję sie okropnie, jak byłam w ciąży z synkiem to tez jakos od 20tc brałam to ustrojstwo, ale po 15 minutach mi przechodziło, góra 30 min, a teraz trzyma mnie telepawka do następnej tabletki, a mam niby brać 6 na dobę, ale sama zmniejszyłam sobie do dwóch, bo nie daje rady, nie jestem w stanie nic przez cały dzien zrobic, brzuszek już sie uspokoił. Ja mam nadczynnośc tarczycy i w ulotce jest przeciwskazanie bezwzgledne do brania fenoterolu w tym przypadku, poniewaz ja od nadczynności też mam kołatania a on to jeszcze wspomaga także czuje sie okropnie i nie wiem czy mogę go brać. w piatek ide do swojej doktor to się jej spytam co dalej. W ciązy do tej pory czuję się swietnie, aż jestem w szoku tylko od dwóch dnii ten brzuszek mnie zaczął martwić, ale na szczęście sie uspokoiło.

gratuluje:) ciaza blizniacza to moje marzenie! wiem ze moge miec bo i od meza strony i od mojej byly blizniaki:) niestety musze jeszcze troszke poczekac, bo moja coreczka ma dopiero 7 miesiecy i gdybym teraz zaszla w ciaze z blizniakami to...ojojoj hehe

sama wiesz jak raz zaczniesz fenoterol to do końca trzeba ciągnąc - musisz się zapytać lekarza czy możesz go brać w związku z tarczycą. a wiesz już co będzie?

Wiem tylko ze jeden to chłopiec, a z drugim dzidziusiem jeszcze nie wiadomo, mam cichutką nadzieję, że jednak będzie parka, ale ważne żeby były zdrowe :) Tillitilli to macie spore szanse na bliźniątka, u nas to czysty przypadek, ale jakże wspaniały :)

wiesz jak to jest my chcieliśmy 2 chłopców a mamy dwie panny;) oczywiście teraz twierdzę że dziewczynki są najlepsze. pozdrawiam

Ano nie od nas to zależy niestety jakie dzieciątka nam pisane ;))) Ale jakie pisane by nie były to i tak dla nas najukochansze no i tak ma być :)))

dziewczyny wytlumaczcie mi czy u mnie moze sie zdarzyc ciaza blizniacza,, w rodzinie nie ma blizniakow i leczenie hormonami tez nie wchodzi w gre

Umrę z ciekawości :D To tylko ja...jakim cudem masz tyle bliźników :D Ale masakra, pierwszy raz spotykam się z kimś, kto miał dwa razy ciążę bliźniaczą :D

Misiaczkowa a czemu masakra?? Ty moze byś sie załamała, ale są kobiety które maja i 3 pary bliźniąt i są szczęśliwe, każdy ma inne potrzeby. Tylko Ty musi miec predyspozycje do ciąż blixniaczych ot cała filozofia, takiej ciąży nie jestes w stanie zaplanowac naturalnie, chyba że sztucznie. trafia sie i tyle.

hihi, 2 pary bliźniąt to żadna masakra;) jest wesoło;) hmm, i nigdy mi się nie nudzi;) a tak na poważnie - naprawdę nie jest aż tak cięzko. znajduję nawet trochę czasu dla siebie. i raczej nie przypominam sfrustrowanej matki polki;););) pozdrówka 🌼

Gość nitka1508
ja od samego początku musze leżeć też biore fenorerol 5xdziennie isoptin luteine nospe mam założony pessar bo miałam skracanie szyjki macicy. w 20tc wylądowałam w szpitalu bo zaczęłam krwawić non sstop mam stawianie brzucha.

Gość nitka1508
ale po mimo tego wszystkiego bardzo sie ciesze że są ciesze sie jak dowodzą w moim brzuchu nie wiem jakiej śą płci bo doktor mi nie chce powedzieć ale mam nadzieje że w końcu sie dowiem.Ja już przytyłam 12kg, i też wszystko poszło w brzuch wyglądam jak bym miała piłke

Gość nitka1508
fajnie że nas jest więcej.

Gość nitka1508
OLAaaaaa umnie w rodzinie też nie było bliźniaków u męża też nigdy nie leczyłam sie hormonalnie no i trafiły sie biźniaki także:):):)