Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyyyla

Karmie a bierze mnie choroba jak się ratować domowymi sposobami??

Polecane posty

Gość chyyyla

Coś pewnego, sprawdzonego... piję herbate z cytryną, jem czosnek :o kupiłam jakieś naturalne tabletki do ssania na gardło od wczoraj stan podgorączkowy co mogę jeszcze robić??

Na katar polecam Euforbium, niby dla dzieci ale na dorosłego też podziała, a tak herbatka z cytynką i może rutinoscorbin, ale trzeba w aptece zapytać. Apap możesz i lepiej bierz.

Gość chyyyla
Już zacząć brać apap? Nie wiem czy takie tabletki pomagają zwalczyc wirusa czy tylko przynosza ulgę w gorączce itp??

Apap działaja przeciwgorączkowo i przeciwzapalnie, jakoś tym się poratujesz. Jak masz możliwość to idź do lekarza albo apteki, to ci powiedzą jakie syropy ew, możesz brać. Choć z własnego doświadczenia pamiętam, że niewiele tego jest i lekarze odsylali mnie do domu z nakazem picia herbatki z cytyną :o

Gość jesli masz katar i boli gardlo
rob inhalacje ( moze byc nad garnkiem z rumiankiem), rob to jak najczesciej , np co pol godziny, nie dopusci to do namnazania bakterii i wirusów. Karm w maseczce, myj rece. Pij jak najwiecej plynow, nie jedz zbyt duzo,dieta polplynna lekkostrawna, czosnek troche ryzykowny, bo wplywa na smak pokarmu, nie wiadomo, czy sie spodoba dziecku. Dobry jest tez napoj - gotowany imbir ( pare plasterkow) cytryna i miod. Jedz zielona pietruszke i wszytko co ma witamine c. Apap tylko zbije ci goraczke ( przy stanie podgoraczkowym nie warto) i zadziala przeciwbolowo, w zasadzie nie leczy, szkodliwy w wiekszej dawce. Wyspij siei wylez, jesli mozesz

Gość chyyyla
Na szczęcie kataru nie mam /na razie.../ a w aptece już byłam i dostałam tylko tabletki do ssania. Na dodatek mała mi ząbkuje więc o wyspaniu się nie ma mowy :(

Sok z malin, jak najwięcej leżeć pod kocem i się wygrzewać i nie wychodzić z domku. Gdy była jeszcze w ciąży, to 2 tygodnie przed porodem złapała mnie grypa, wyleczyłam ją takimi właśnie domowymi sposobami w 2 dni, a potem byłam już tylko przeziębiona i leczyłam się 7 dni. Niestety mamy teraz sezon grypowy i dlatego trzeba unikać autobusów i sklepów w godzinach szczytu :)