Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makutka

Czy powiedzieć chłopakowi że mam taki defekt

Polecane posty

Gość makutka

Chciałam tutaj zasięgnąć opinii w mojej sprawie. Chłopak wczoraj przyniósł bilety na Korsykę, lecimy za miesiąc. Kupił mi nawet bikini, bardzo wycięte. Mam zgrabną figurę, ale mam taki defekt, otóż zostały mi w pachwinach krostki po nieudanej depilacji. Jest ich dużo i mimo stosowania rozmaitych specyfików, nie znikają. :( Właściwie są to już plamy po krostach. Przecież jak ja założę bikini, będzie wszystko widać. On o tym nie wie, że to mam, bo nigdy nie widział mnie nagiej w pełnym świetle, zawsze w półmroku, i wtedy ja sobie te plamki tuszowałam korektorem. Ale na plaży w dziennym świetle wszystko będzie widać:(

Gość Wieczna studentka..
moze pojdz na solarium? jak sie opalisz to nie bedzie widac.

Gość Wieczna studentka..
wyobrazcie sobie plamki na jasnej skorze-bardzo widoczne. Na ciemnej juz nie beda sie tak rzucaly w oczy moim zdaniem

Gość makutka
Ale czy solarium pomoże? Czy nie wyjdą mi jeszcze bardziej na wierzch? Może się zdarzyć, że one mi się opalą więc w efekcie będą jeszcze bardziej widoczne:(

Gość defekt ktos ma
jak ma niecałe ucho a nie jak wysypke po depilacji :/ leć sobie na te kostaryke. Idziesz z nim do łóżka a nie potrafisz byc z nim szczera? powiedz po prostu, ze uczulenia dostalas po dep. i tyle.

sluchaj , skoro lecisz za miesiac, to masz czas mozesz sprawdzic te solarium, moim zdaniem to pomoze a napewno nie zaszkodzi

Gość defekt ktos ma
acha. a jesli to dlugo sie nie goi, moze byc to stan zapalny wiec idz do apteki i powiedz jak sprawa wyglada moze farmnaceuta doradzic jakis specyfik

Gość uroda zawsze sie sama obroni
kup sobie cos na przebarwienia z kwasem kojowym

jezeli sa to plamy to wlasnie zluszczanie kwasami a jesli swieze krostki to nie kwasy!

Gość makutka
Wanesa i wieczna studentka - dziękuję wam za zrozumienie:( Pewnie póje, wypróbuję to solarium :( Ale co zrobię, jak jednak nie podziała?

Gość makutka
Pytałam w aptece, stosowałam różne maści najpierw na krosty, później na przebarwienia, teraz tre w to peeling, mówię wam, robiłam już wszystko i dalej nic!

Gość Wieczna studentka..
ja zawsze po depilacji smaruje te miejsca spirytusem zeby je odkazic. Po tym, nie mam krostek.

wiesz ja mam slady po wrastajacych wloskach (depilator) i wlasnie zluszczanie kwasami mi pomoglo, stosowalam tez masc na odciski-na wizaz.pl o tym przeczytalam

ale naprawde musisz rozróznic co to jest-krostki czy slady po nich?! jak krostki to nie rob peelingu

Gość makutka
Wieczna studentka, ale czy miałaś je kiedykolwiek? Może po prostu masz taką skórę, że tobie nigdy by nie wyskoczyły. To masz szczęście. Kurzcze poza tym wszystko ze mną w porządku, ale ta zmora spędza mi sen z powiek:(:(:(

Gość makutka
Uroda - to nie są krostki ropne, tylko właściwie już ślady po nich, takie plamki gęsto usiane. Jak to stosowałaś maść na odciski? Jaką maść?

no tak jesli slady to zostaje ci tylko zluszczanie-masc na odciski silnie zluszcza, posmaruj sie ze 3-4 razu i to wystarczy, nie przesadz.Zejdzie ci skora a pod spodem bedzie nowa, ladniejsza. Ale jak sie zluszczasz to juz nie solarium.

Gość ło jejusieeee
wybacz, ale to dla mnie prawie żaden defekt :O ja mam całe ręce, brzuch i uda w bliznach po ospie, do tego na plecach wielką (ok 7 na 3cm) czerwoną bliznę po myszce - co wygląda okropnie. faceci pewne rzeczy zauważają dopiero jak się im o nich powie, inaczej - nie ma mocnych. ja po prostu mu o nich nie mówiłam, na plecach faktycznie sam zobaczył - ale myślał, że to odcisnięte od stanika :D:O...więc dopiero mu wyjaśniłam. blizn po osie do tej pory nie widzi - a widziłam mnie już w kązdym świetle. sorry, ale takie rzeczy są jak najbardziej ludzkie. załóż to bikini (w domu) i mu się pokaż, niech oceni - a zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Poza tym nie myślałam o wizycie u dermatooga???

Gość makutka
Dzięki, spróbuję. Mam nadzieję, że pomoże. Jesteś pewna, że pod spodem tych plam już nie będzie i zniknie mi to wszystko?:) Solarium trochę się boję, wyobrażam sobie, że one jeszcze bardziej mogą mi sie uwidocznić pod wplywem opalania. Spróbuję maści, a masz może jakąś konkretną firmę?

Gość didllina
ja bym poszla na solarium. Na opalonej skorze zazwyczaj slabiej widac wypryski, krostki, plamki i inne defekty. Poza tym opalona i do tego w bikini :D facet oszaleje z zachwytu ;)

Gość makutka
Lo jejusiee - no widzisz, każdy ma jakieś tam coś, co chiciałby zlikwidować bądź poprawić, ja mam właśnie te plamy i dla mnie one są problemem. Może by ich nie zauważył, zawsze mi mówi, ze mam świetne ciało, ale może by mu się to rzuciło w oczy?:O Wstydzę się tego, po prostu. Wstyd też jest rzeczą ludzką:(

Gość makutka
Didlina - no właśnie obawiam się, że skoro skóra ciemnieje, to one mi jeszcze bardziej pociemnieją i wtedy dopiero będzie:( Ale dzięki, muszę te wszystkie wasze rady sobie dokładnie przemyśleć. Dzięki za odzew:)

najlepiej i najbezpieczniej będzie pójść do dermatologa, bo teraz niepotrzebnie tracisz tylko kasę i czas i szkodzisz sobie bardziej niż pomagasz. powiedz, że próbowałaś na różne sposoby, na pewno coś ci doradzi.

no sa wie opcje-albo sie zluszczasz albo solarium ale kurcze...ja bym sie chyba jednak zluszczyla najpierw, odczekala 2 tyg i dopiero poszla sie opalac....solarium moze utrwalic te slady

Gość ło jejusieeee
e z tym solarium to może być zupełnie na odwrót. moje blizny np. się nie opalają :O, więc jak leżę na słońcu czy w solarium, to cała skóra poza tymi plamami ciemnieje co w efekcie powoduje, że kontrast jest tak mocny, że od razu rzucają się w oczy (białe plamki na opaonej skórze).

no wlasnie wiec solarium zostaw sobie na koniec!!

Gość makutka
Z dermatologiem sprawa wygląda tak, że mam dermatologa w rodzinie - jest nim moja ciotka. Ona mi doradziła maść tribiotic, powiedziała, że napewno pomoże. Jak widać nie pomogło. Pewnie powinnam pójść do innego. Chyba spróbuję wcierać tą maść na odciski ) Jeśli nic nie pomoże, pójdę się opalić;)

Gość makutka
Uroda - przez ile dni powinnam stosować tą maść na odciski i czy stosować codziennie, czy robić przerwy? Możesz mi polecić jakąś konkretną maść?

pomoze ale musisz wcierac kilka dni, nie duzo a potem odczekac az skora zacznie schodzic, nie drapac tylko czekac cierpliwie.