Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

MOJA CÓRKA ZOSTAŁA POBITA W SZKOLE!!!

Polecane posty

Gość mama adhd
gg mi sie zwiesilo;) ja sie swoim idiotyzmem nie przejelam, mam swoje zdanie na ten temat, wiem ze na karate sa pewne zasady i aby tam chodzic trzeba je przestrzegac, wiem ze dla dzieciakow taki trener to autorytet i wiem, ze moj maz, w dawnych czasach mistrz polski juniorow jest porzadnym facetem, nie ma nalogow, trzyma sie swoich zasad... i swoja core tez chce poslac na karate;)

mantodea daj znac czy cos zalatwilas na policji... mama adhd - tak sobie mysle o tym, co napisalas o tym ew pobiciu przez Twoja corke.... i wiesz co... gdyby MOJE dziecko pobilo kogos w szkole to ja akurat chcialabym, ze zostaly wobec niego wycigniete konsekwencje... no ale to ja;) nie rozmawiamy o dzieciecych wybrykach - o tym, ze ktos kogos przezwya... mowimy o pobiciu. Wg mnie jesli ten chlopak teraz nie zobaczy jakie sa konsekwencje z bicia innych to niedlugo zaatakuje znow - tylko juz nie noga ale np nozem...

Gość mysle ze ta sprawa
powinna trafić już do sądu! bedziesz czekała aż stanie sie nieszczescie? kolejnym razem może uderzyć mocniej i np, w głowę. przemyśl to

mantodea wspolczuje ja podobna historie przezywalam przed swietami wielkanocnymi 4 chlopcow pobilo mojego syna byl lekarz byla policja byla rozmowa z rodzicami i tylko jeden rodzic mnie przeprosil,a policja tez olala sprawe bo z wezwanych rodzicow przyszlo tylko dwoje.Dla mnie to nie jest wytlumaczenie ze ktos sam wychowuje dziecko ,ja tez jestem samotna matka i jakos moje dziecko nikogo nie pobilo ,ja wlasnie dlatego robie wszystko ciagle z synem rozmawiam o wszystkim by nikt mi ani jemu nie wypomnial ze wychowuje sie bez ojca to ze wychowuje go sama to i tak jest trudne a nie by jeszcze ktos to wypominal bo moje dziecko zachowalo sie tak a tak.

No ja tez 5 lat samotnie wychowywalam corke ktora nie bije dzieci.Rozmawialam wczoraj ze znajomymi policjantami.Robie tak:Spotkanie z matka tego chlopaka w szkole u pani pedagog.Powiem jej ze jestem bardzo bliska zlozenia sprawy na policje.Jesli nie chce tego to zaciaga syna na terapie i do psychiatry po leki.Bede tego pilnowac bo z pedagoszka sie znamy.Dzielnicowy z osiedla ze swoim kolega wygladajacym\"powaznie\"przeprowadzi rozmowe z gowniarze.P.pedagog wyjdzie z gabinetu.Zaden z nich oczywiscie absolutnie nie uderzy go ale porzadnie nastraszy.Nie pojde teraz zglosic tego na policje bo moja corka zaparla sie i powiedziala NIE.Po prostu boi sie ze tamten bedzie sie mscil.Wybieram dobro wlasnego dziecka.

Gość przemoc w szkolach.....
kurde co ci to da ze bedziesz chodzic do pedagog i na policje bedziesz dzwonic niemasz kumpli? skoro ona nieumie sie bic niech znajdzie jakis byczkow i na na piwko i wpierd*la solidnie jemu ze az caly zalany krwia bedzie i nieruszy jej bo tak to bedzie sie ciagnac takich gnojow trzeba tepic!!

Za czyny nieletnich odpowiadają rodzice, którzy nie zawsze zdają sobie z tego sprawę. I często myślą, że są bezkarni - oni oraz ich dzieci-- a to nieprawda. Można założyć sprawę i koniec. Ja bym tak zrobiła. Niestety może być tak, że twoja córka faktycznie może mieć nieprzyjemności jeszcze długo po twojej interwencji. Ten chłopak ma kolegów.. różnie może być. To nie jest oczywiście powód, dla którego powinnaś zrezygnować. Trzymam kciuki.

Gość mama adhd
ja piernicze kobiety, to dziecko ma 11 lat, a wy kazecie je skatowac... i to powazne matki, ktore to przeciwne sa klapsom... mantodea, mysle ze dobrze zrobilas, ale straszenie tez moze przyniesc odwrotny skutek. ja np. im bardziej ktos mi sie odgrazal, robilam na zlosc:P mysle ze powazna rozmowa i potraktowanie chlopaka jak doroslego moze przyniesc najlepsze rezultaty. wyciaganie konsekwencji, a zamykanie dziecka w osrodku za kopniaka to dla mnie duza roznica... chodzilo mi tylko o to, ze moja corka jest nadpobudliwa, latwo sie wscieka i moze sie zdarzyc, ze kogos w szkole trzepnie, a komus do glowy przyjdzie zalozyc mi sprawe. wiem jedno, nie wychowam dziecka na potulna ofiare, oboje z mezem jestesmy zdania, ze dziecko ma sie bronic samo i w takim przypadku moja corka, mam nadzieje, obilaby kolesiowi morde:D

Gość primavera..
Moja kolezanka miala podobna sytuacje i powiem wam, ze takich gnojkow trzeba potraktowac ich metodami. Jej maz zlapal gnojka w drodze do szkoly, wciagnal do samochodu i powiedzial mu, ze jak zblizy sie chociazby na metr do jego corki, to nie zamierza zglaszac tego rodzicom ani dyrektorce. Zlapie go ktoregos dnia tak jak dzisiaj, wywiezie, zbije tak, ze wlasna matka go nie pozna, porobi zdjecia kiedy jest nago, a jak to nie poskutkuje to...ok dalej nie bede pisac. I ze wystarczy jedna skarga jego corki. Moze brzmi to hardcorowo, ale chlopak od tamtej pory omija dziewczyne szerokim lukiem. Takie gnojki czuja sie bezkarne i grozba zgloszenia sprawy rodzicom wywoluje u nich tylko smiech.

Gość primavera..
A tlumaczenie wszystkiego ADHD jest smieszne. Jezeli dziecko z ADHD zachowuje sie agresywnie, to nalezy je odizolowac od normalnych dzieci.

Gość mama adhd
no i wlasnie tak to jest, uczycie dzieciaki, ze najlepsza metoda zalatwiania spraw jest agresja...

Gość primavera..
No jasne, najlepiej pozwolic, aby dziecko chodzilo pobite, kiedy gowniarz smieje sie matce w twarz, bo wie pedagog gowno mu zrobi:O

Gość ollllllllka
szansę matce dałas za pierwszym razem,teraz na policje i to szybko.

Gość Prawda Prawda
to nie je st wytlumaczenie ze dziecko jest chore na ADHD I ze niema ojca jakos znam dzieci ktore niemja ojcow lub matek i normalne sa lub maja ADHD ale moez i sa nadpodliwe ale nieuderza nikogo na twoim miejscu powiedziala jakiemus chlopakowi zeby mu wp**olil ktory nielubi ludzi takiego pokroju co ztego ze takie sprawy sie na policje zglasza skoro policja gowno zrobi i ze wysla go do pogotwia opiekunczego skoro obedzie mial to wdupie a jak by ktos mu obil solidnie ryj i zaszczul skurwysy*na to by ją lukiem omijal to jest jedyna metoda bo skoro ja kopnal na drugi dzieni tobie wysmial sie w twarz to bym na twoim miejcu sam wymierzyl sprawiedliwosc jezjeli straszenie sadem policja pedagogiem nic nie daja i tonieprawda ze sila nic niezalatwisz wlasnie zalatwisz bo jak zemscic sie na gnoju to juz bedzie wiedzial ze nie trfil na osobe ktora mozna gnebic a corka twoja niech sie go nieboji i zrob toco mowilem bo jak bdziesz gadac grozic mu to moze nieszczescie sie stac a jak gnojek wpie*dol dostanie nie taki zwykly tylko solidny ze ma czolgac sie po ziemi lub na czworaka

ja byłam w 2 klasie podstawówki, jak wybiłam koledze 2 przednie zęby, bo chciał przede mną wejść do klasy a wszak pierwsze zawsze wchodziły dziewczynki ;) to był najgorszy klasowy łobuz i tak go to zaszokowało, że już nigdy nikomu nie dokuczał a mnie omijał na kilometr :D ja w ogóle byłam waleczna i silna fizycznie i przez całą podstawówkę staczałam regularne bójki szczególnie z chłopakami i przeważnie wygrywałam a że byłam najlepszą uczennicą w klasie, przeważnie uchodziło mi to na sucho jak jakiś chłopak przychodził do wychowawczyni na skargę, że go pobiłam, to się śmiała i nie wierzyła :D:D:D pewno po mnie moja córka jest taka nieustraszona ona nawet nie musiała bić, wystarczyło, że stanęła koło delikwenta, zmierzyła go i zgrzytnęła zębami i już spieprzał...

mantodea- ty smiesz nazywac sie pedagogiem?!!!!!!!! dla mnie jestes zwykła ignorantka i rasistka!!!!!! to własnie ciebie matka tego chłopca powinna oddac do sadu. ublizasz temu chłopcu a to przeciez takie samo dziecko jak i twoje,tyle ze z problemami! jak smiecie nazywac chłopca gnojem czy wariatem?! a ty wielka pani pedagog,żal........... powiedz mi gdzie pracujesz i zarejestruj sie do urzedu pracy odrazu bo takich ludzi nie potrzeba na takich stanowiskach!!!!!!!! jestes zerem kobieto

Gość był już temat poczytaj
hmmm....temat jest trochę stary ....ale najwidoczniej spać nie możesz i wyszukujesz...

Gość e tam zaraz spac
e tam zaraz spac nie moze, po prostu matahari123 jest tak samo beznadziejna matka jak matka tego chlopca, ma dziecko z problemami i nie umie gowniarza na smyczy upilnowac... sama zawinila, gnojek pewnie leje kogo popadnie a ta wariatka woli ublizac matce ofiary niz brac odpowiedzialnosc za swoje bledy drzyj swiecie... tak sie konczy glupie wychowanie, kiedy pozwala sie dzieciom na wszystko i tak sie konczy gdy glupie kobiety biora sie za plodzenie dzieci!

ciekawe co z ciebie za tłuk.... pieprzysz bez sensu bez zastanowienia. pewnie ciebie matka nie umiała trzymac na smyczy i takie dno wyszło

Gość e tam zaraz spac
dno to ci sie urodzilo, matko, ktora nie umie wychowac wlasnego bachora :D

Gość kkgg
mnie tez kiedys pobil obrzydliwy chlopak, moja siostra spuscila mu o wiele gorsze lanie i juz wiecej na mnie nie spojrzal, tak bal

Gość coś mi się nie zgadza
>asia-k - dziecko zostalo zdiagnozowane w szkole przez pedagoga. Jesteś pedagogiem a nie wiesz tak oczywistej sprawy, że ADHD nie diagnozuje padagog szkolny, tylko psycholog w poradni pedagogiczno-psychologicznej?

Gość
Kiedyś w dzieciństwie miałam taką koleżankę, uderzyłam ją w twarz we własnej obronie, poskutkowało.

>Mysle ze zarzadam od szkoly przeniesienia wariata do specjalki. Jesteś pedagogiem i nie wiesz, że ty sobie tu dużo możesz żądać, ale do przeniesienia dziecka do szkoły specjalnej potrzeba po pierwsze orzeczenia psychologów, że do takiej właśnie szkoły się kwalifikuje oraz zgody jego rodziców? Coraz bardziej mi to śmierdzi prowokacją.

>Dzieci z ADHD maja prawo uczyc sie w "normalnych"szkolach w klasach integracyjnych Nie, no sorry, jesteś pedagogiem a nie wiesz, że dzieci z adhd mają się prawo uczyć w normalnych szkołach i w normalnych klasach a nie w integracyjnych? Adhd to nie jest upośledzenie, tylko dysfunkcja. Coraz mniej wierzę w twoją historię.

Gość
Takie dziecko trzeba izolować od otoczenia, musi być pod obserwacją psychologów

Gość
Przestańcie najeżdżać na autorkę, bronicie tego łobuza, żenada

Gość
Jako dziecko byłam skrzywdzona przez taką paskudną dziewuchę.