Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękno_włosa

JEDWAB DO WŁOSÓW - kto używa?? pisac

Polecane posty

Gość piękno_włosa

Włosy musze myc codziennie bo strasznie się tłuszczą. Ostatnio kupiłam płynny jedwab do włosów i nie są juz takie tłuste ale i tak myje je co dzien. Jak stosowac jedwab? Teraz używam go co dziennie i nie wiem czy to nie zniszczy moich i tak juz zniszczonych włosów. Dodatkowo chciałam zapytac co jeszcze można używac aby ożywic troche strasznie matowe, tłuste(przy głowie), łamliwe włosy? Mam nafte oraz olejek rycynowy ale jakos tak nie mam czasu ich stosowac. Jak to robic zeby były najlepsze efekty a nie trzeba było stosowac co dziennie?

ten temat byl milion razy... :O mozesz kupic odzywke wax, lub kosmetyki z serii radical, polecam, wiecej sie mozesz dowiedziec na forum wizaz.pl

Gość ///////////
Ja używam jedwabiu, włosy są po nim pięknie błyszczące i ładnie pachną:) Miałam suche włosy, bo prostuję i jedwab bardzo mi pomógł. Ja stosuję go po umyciu na mokre włosy, a poźniej na wysuszone już ale tylko na końcówki

Gość Jedwab to dziadostwo
Oblepia włosy silikonami dlatego wydają się piękne i gładkie a takie oblepianie nie służy im na dłuższą metę.

Ja miałam podobny problem raz w tygodniu miód+żółtko+oliwa z oliwek i zobaczysz jak się włoski poprawiją:) Jedwab używałam kiedyś nieszczególne efekty jak dla mnie żadne:(

Gość ///////////
Używam jedwabiu już kilka lat i nie zauważyłam zeby im szkodził, wprost przeciwnie:)

Gość hgwhgw
KODO ------> Napisz więcej o tym specyfiku :] Jak przyrządzić? Jakie proporcje?

Jedwabiu nie powinno się stosować przy nasadzie głowy i przy przetłuszczających się włosach. To pogorszy sprawę. Ja uzywam jedwabiu, tak od polowy wlosow. Nie ma jakichs rewelacji, ale wlosy są miękkie, gładkie i lśniące. Stosuj naftę, płukaj w ziołach (np. w pokrzywie, skrzypie). I kup apteczny szampon, a nie badziewie z drogerii.

Łyżka miodu, jedno żółtko dla fatalnych włosów dwa, dwie łyżki oliwy z oliwek lub trzy dla bardzo przesuszonych , zwłaszacza dla blondynek :) Nakładasz na 15 min, ja nakładam na pół godz.Tylko systematycznie conajmniej raz na tydzień. Jeśli ktoś woli specyfiki chętnie pokażę jak wyglądają moje włosy po takiej kuracji:) włosy farbowane i rozjaśniane:)