Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ADELAJJJDA

OTO WĄTEK DLA KOBIET ZADBANYCH ,ROBIĄCYCH COŚ DLA SWEGO CIAŁA I UMYSŁU !WEJDZCIE

Polecane posty

Gość Diamentowy kolczyk.
Laser nic nie boli nawet sie nie czuje , mozna odrazu ja jezdze rana mam wtedy tylko krem na buzi potem robie makijaz i na uczelnie. Na laser jezdze w szpistalu mam 10 zabiegow refundowanych, ja mam tam swoja pania deratolog takze jestem stale pod jej nadzorem. Mi taki laser pomog bardzobo wczesniej jezdizlam i bardzo wygladzil buzie a mialam nparwde duze blizny. twraz znow pojezdze i poczekam 2 miesiace zobaczymy efekty, zawsze nastawiam sie i mysle pozytywnie to mi bardzo pomoglo w leczeniu

refundowane?:) fajnie bo ja wlasnie spr ceny i taki jeden zabieg na cala buzie to wydatek 400 zl czyli seria zamiegow to jedyne 4.000zl ;>

Gość no wiec jak ja dbam o siebie..
hmmm duzo tego:Da wiec tak:)po pierewsze odrzywiam sie zdrowo:)nie jem WOGOLE slodyczy:)jem duzo pieczywa czasami jasnego a czasami ciemnego:)nie jem tlustych rzeczy:)jem duzo warzyw owocow jedynie jakas wedline drobiowa:)pije duzo wody:)tzn staram sie ale czasami n pije tyle ze az mi sie chce zygac:)aaa pije jeszce cherbatke wspomagajaca odchudzanie;)(cherbartka czerwona)codziennie po przyjsciu ze szkoly: *oczyszczam dokladnie twarz(wspomne o tym ze mam tradzik )i bardzo dbam o buziee..myje ja zelami oczyszczajacymi nastpenie parze ziolka:)rumianek:)wylewam je na pieluche chigieniczna i nakladam na buzke:)ladniejsza jets po tym cera ale trzeba stosowac dluzszy czas *resztkami rumianku przecieram szyje i dekolt (tak codziennie) *3 razy dziennie pije ziolka z bratka;)rano po szkole i wieczirem:) *codziennie kiedy jestem w domu nakladam olejek rycynowy na brwi i rzesy:)sa ladniejsze:) *robie miodowa maseczke do stop:)oczywicsie miod musi byc naturalny..ten prposto od pszczolek:)stopki sa po nim takie mieciutkie:)i nawilzone;)a wiec smnaruje stopy miodem i nakladam na nie woreczki i skarpeteczki:)i za 2h sciagam:) *balsamuje raczki *kiedy tylko sobie przypomne smaruje usta miodem:Dtez super na nie dziala:) *co drugi dzien robie peelieng z kawy:Dwiem ze to moze za czesto:)ale dla mnie dziala rewelacyjnie;)i super wygladzajaco tylexczek jets o wiele ladniejszy:) *codziennie wieczrem po kapieli balsamuje cialo:)i staram sie co 2 dzien masowac posladki takim gumowym roll-onem czy jak sie to nazywa hehe:)bo zauwarzylam ze jakies roztepy mi sie poajwily;/ *przezd spankiem zawsze maseczka dla rak z cytryny i miodu:)super oczyszcza odswierza i raczki sa takie ladniutkie:) -kiedy mam duzo czasu myje zabki woda z sola i cytryna:)widze duze efekty zabki sa bielsze;)noi chyba tyle;Daaaha i jeszce co tydzien w soboty robie maseczke dla wloskow z zoltka nafty i lekjku rycynowego:)a na codzienn do wlosok urzywam jedwabiu albo gliss kur plynny jedwab:)chyba tyle

aaa noi zapomnialam o tym ze na noc zawsze jakism kremik nawilzajacy...do buzki..bo przez dzien czesto smaruje krostki masciami noi pozniej rano ialalabym wysuszona wiec muszee;)pozdrawiam mam nadzieje ze troche pomoglam wam:)

hm a duzo tego miodu nakladasz na stopy? i czy te ziolka z bratka dzialaja?:D bo slyszalam ze w smaku sa straszne;D

nie nie duzo miodu poprostu tak wcieram:)aaa jelsi chodi o bratek to owszem dziala:)i polecam goraco zwlaszcza dla tych ktorzy maja problemy z cera:)a ty jesli nie masz to tez mozesz pic bo dzialaja oczyszczajaco:)i wcale nie sa takie zle ja juz sie przyzwyczailam..owszme jakies smaczne to0 one nie sa ale da siuee wypic;)hehe

hej kobietki - zgłaszam sie dzis juz nic nie napisze bo ..... koniec pracy , ale w poniedziałek jestem a póki co - rozwijajcie temacik

no ja juz mam miodek na stopkach:D dobrze ze mam go duzo z racji posiadania rodzinnej pasieki:D no niestety mam problemy z cera:( a ten bratek dostane w aptece?:D

ja przed nalozeniem miodu na usta masuje je chwile miekka szczoteczka do zebow zeby pobudzic krazenie;D

tak oczywiscie w aptece dostaniesz bratka;)mozesz kupic w postatci takich torebeczek ale tez tabletek:)tylko ze sa drozsze i wydaje mi sie ze mniej skuteczne;)ja wkazdym badz razie mam takie do parzenia;)no to jak juz sciagniesz te woreczki ze stoepk to podziel sie wrazeniami....no a co do tradziku to ja tez mam:(i lecze sie jzu dlugo u dermatologa...w prawdzie moja cera jest duyzo ladniejsza....ale ostatnio robia mi sie takie guzki pood skora....a na to zadne wierzchnie mazidla ani ziola niepomoga...muszee misc do endokrynologa bo to chyba na pozlozu chormonanym mam:(

Gość ccc...
no wiec jak ja dbam o siebie--> ta herbatke z bratka slodzisz, czy pijesz gorzka? i zastanawiam sie skad w tobie tyle sily na to wszystko, ja probowalam raz tak jak ty ale zapal mija po kilku dniach jak czlowiek wraca z pracy zemczony i jeszcze do tego studia:(

mi sie troche poprawilo po diane 35... ale teraz znow mi jakies brzydkie rzeczy wyskakuja ktore sie oczywiscie musialy rozpaprac i caly tydzien po trochu cos wylazi blee... dlatego ja teraz poluje na hydrolat oczarowy i olej zimnotloczony zeby chemii za duzo nie bylo:D a bratka tez sobie kupie;D na razie uzywam jeszcze kremu Duac on chyba najskuteczniej na mnie dziala aczkolwiek cudow nie ma;D

Gość tLLG6666
NIE MA LEPSZEGO SPOSOBU NA USTA NIŻ SZOROWANIE ICH SZCZOTECZKĄ NA ZEBY ..SĄ PO TYM TAK SUPEROWE I JAKBY WIĘKSZE..I TAKIEMIECIUSIEŃKIE..ACH ..

nie nieslodze bratka...wogole to malo co slodze cherbatke to tylko tak lekko..ale ziola wogole...a skad we mnie tyle zapalu???sama nie wiem...i powiem Ci ze czasami tez jestem bardzo zmeczona..ale jakos umiem znalesc czas na wsyztsko mimo nauki....co prawda malo sie ucze no ale czego kobieta nierzobi by pieknie wygladac:)ja osoboscie lubie o siebie dbac:)w sumie to i tak nikt tego nie docenia...nie mam faceta ani nikogo na oku:Dw kadym badz razie wogole robic tooo..niz spac lezec siedziec bo mnie tylek wtedy boli:D

ja cie podziwiam:d narazie mam wakacje to sie bawie w upiekszanie:d ale za niedlugo studia, an, basen i obawiam sie ze nie bede nawet wiedziala jak sie nazywam:D grrr

wiesz...ja braalam izotek 15miechow;/noi przez ten okres bu7ziaka mialam cudnego a etraz nzowu te krosty:(juz mam dosc...:(noi wydaje mi sie ze jak pojde do tego endokrynologa...to mon pewnie kaze zrobic badania chormonalne i pewnei poniej przepiusze diane35 tak mi sie wydaje:(no ale slyszlaam ze duzo lasek jest niezadowoloncyh bo podobno sa nawroty:(

oj sa sa... ale ja juz nie chce brac tych hormonalnych zebym potem innych problemow (np z dziecmi) nie miala.... i do tego jeszcze mam przebarwienia na rekach aaaaa;| czemu niektorzy maja tak pod gorke;D

ale od czego masz te przebarwienia na rekach???aaa ja tam moge wsztsko brac i wsyztsko pic chjce poprpstu raz na zawsze pozbyc sie tardziku:(myslalam ze izotek mi wn tym pomoze;(

Witajcie zadbane :) Mogę o sobie powiedzieć zadbana :)) (jak miło to brzmi :))) Moje włoski : - częste mycie (dodam ze ogóle mi sie nie przetłuszczają ) - serum jedwabne - mnóstwo masek i odżywek (tyle w domu ze nie umiem wymienić) - nie ma mycia włosków bez nałożenia odżywki - ograniczam kosmetyki stylizujące (strasznie wysuszają) Buzka: - krem regenerujący na noc -żel Garnier czysta skóra - Nivea Visage Young lekko oczyszcza i zmywa makijaż - zawsze makijaż na Buźce :)) -na noc zawsze zmyty makijaż - peeling z kawy miodu i cytryny (raz na tydz) Ciałko: -balsamy -peelingi -w zimie zawsze ciepło ubrana -masaże nawilżające -hydromasaże Dłońki: - pazurki zawsze pomalowane - pod lakier zawsze odżywka :)) obowiązkowo - kremiki nawilżające Ubiór: zawsze ładnie ubrana. Cienie do oczków po kolor ciuszków kolczyki też pod kolor I JESTEM SOBĄ :))

od dziecka mam takie krostki na rekach takie zaskorniki z ktorych wychodzi taka ropa oczywiscie jakbym tego nie dotykala to by bylo wszystko ok nawet by tego widac nie bylo tylko lekko chropowate ale ja oczywiscie musialam to wyciskac (mam z tym problem) i sobie narobilam... i jeszcze cos mi odwalilo i znow rece opalilam i teraz mam brazowe te przebarwienia ehh:D cala ja... tez bym chciala sie go pozbyc i tcyh wagrow zaskornikow.... naprawde czasem nie mam ochoty w lustro patrzec;/

Gość hyy ale
czegos mi jeszcze brakuje panie zadbane a depilacji to zadna nie robi? fuj nie ladnie

depilacja jest oczywista wiec po co pisac o rzeczach oczywistych? a pantaki zadbany i sie depiluje?

Gość dłońki stopeńki ciu ciu
ciu... :( Kupuję i czytam mnóstwo książek, prasy, chodzę do teatru, na wystawy, do muzeum, na koncerty. Dzięki temu wiem, że żyję nie tylko po to, by napełnić brzuch i nasmarować cielsko mazidłami :))

Gość do dłońki stopeńki
W końcu ktos hipernormalny, bardzo się cieszę:) popatrz - te nasze przedmówczynie tak się zaangazowały w upiększanie, że zapomniały o zasadach języka polskiego... :( Co z tego, ze ktos ma aksamit na pupie, jeśli pisze "cherbata" czy "chigieniczny"??? przecież to swiadczy o nim jak najgorzej... :( dziewczyny - które popełniły błedy - nie miejcie mi za złe tego "prztyku" - po prostu uważam że nie wypada poświęcać tylu godzin na upiększanie, jeśli się nie opanowało podstawowych zasad ortografii... A gdyby tak zamiast nakładać dzień w dzień miód na stopy - przez kwadrans dziennie ćwiczyć pisanie? to co by było? ;) pomyslalyscie o tym?:) podobała mi się wypowiedź "diamentowego koczyka" z poprzedniej strony, bo dziewczyna oprócz wymienienia zabiegów i kremów napisała, że zamierza kontynuować naukę... to było bardzo ok:) Ja uważam się za osobę zadbaną nie tylko dlatego, że raz w tygodniu robię sobie np. peeling z kawy, który faktycznie jest rewelacyjny, czy francuski manicure, ale też dlatego, że cały czas myślę o podnoszeniu swoich kwalifikacji. Moim zdaniem kobieta z klasą to kobieta, która ma dobry zawód i jest profesjonalistką, a PONADTO ma zawsze staranny makijaż, fryzurę, itp... Kobieta, która jest "dobrze zrobiona", ale nic sobą nie reprezentuje pod wzgledęm wykształcenia i zatrudnienia - zawsze będzie tych parę punktów niżej... Czy to się komuś podoba, czy nie:( Co do zabiegów stricte pielęgnacyjnych - codziennie myję włosy, nakładam odżywkę lub maskę, wklepuję balsam ujędrniający lub odżywczy - do pielęgnacji ciała i twarzy używam głównie kosmetyków Vichy, ale cenię też sobie wiele innych, również polskich firm, np. Bielenda.:) Raz - dwa razy w tygodniu robię peeling i nakładam maseczkę (ostatnio moją ulubioną jest "maseczka przed randką" Dermiki). Paznokcie robię dwa razy w tygodniu - w niedziele french, a w tygodniu, kiedy mam mniej czasu, a końcówki frencha zaczynają się ścierać - jeden kolor. Obie wersje - zawsze z odżywką. :) Jem ciemne pieczywo i wiele warzyw, piję minimum 1,5 l wody mineralnej dziennie. Po południu zamiast kawy piję herbatki owocowe (najbardziej lubię Vitax). Do smażenia używam oleju z ryżu, a makaron i ryż jem tylko brązowe... Zioła (bazylia, mięta, tymianek) mam własne - doniczki ustawiłam w kuchni i dbam o nie zamiast o np. azalie czy pelargonie;) Jem dużo ryb i piję często mleko, w miarę możliwości codzienie ćwiczę. Czytam wiele książek i gazet, najbardziej lubię "Politykę". :) noszę ciuchy klasyczne, w stonowanych barwach, dobrej jakości - na awangardę pozwalam sobie przy doborze biżuterii :) lubię perfumy Guerlain i Chanel :) staram się być zawsze uśmiechnięta i miła dla innych, choć przy tym jestem bardzo, bardzo wymagająca;) to tyle:) pozdrawiam!

Gość hyy ale
dla mnie jest tez oczywiste mycie wlosow, nakladanie odzywki , kremu wiec i po co i o tym pisac???? tak jestem(szczegoly? pachy podcieta na dole czysto) druga polowka dba o siebie wiec i ja musze

Gość ADELAJJJDA
Witam :)najbardziej podoba mi się wypowiedz "do dłońki stopeńki " Dzięki kochana za tak mądrą wypowiedz :) AŻ SIE CIEPŁO NA SERCU ROBI CZYTAJĄC TAKIE WYPOWIEDZI JAK TWOJA :)i aż sie chce dbać o umysł :)pozdrawiam dziękuje wszystkim dziewczyno za zaangażowanie w ten wątek:)

no to sie chwali:d o nas sie nie martw;) zaloze sie ze kazda z nas sie depiluje;)

Gość Diamentowy kolczyk
ja dbam jeszcze duzo o dlonie, lubie miec zadbane, bo zawsze na nie patrze i w ogole. Mams woje naturalne dlugie paznokcie, moze zrobie zdjecie to ktoregos dnia dam. Zawsze im robie co tydzien kompiel w cytrynie ladnie je to wybiela ni i koncowki sa biale a lakiery uzywam jasne raczej perlowe. Na dlonie tez daje sok z cytryny i duzo kremu i w rekawiczki potem sa takie mile w dotyku:)

osobiście także uważam ze kobieta powinna być wykształcona:d no i oczywiscie zadbana;D W sumie to we wszystkim trzeba znac umiar zeby np z tym wygladem za bardzo tez nie przesadzic;)