Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkjkjkjkjkjkjk

Mam 16 lat, czy moge brac tabletki anty?

Polecane posty

Gość poradziłam sobie z tym jakoś
prawo to reguluje a skoro nie zabrania 16latce seksu to nie rozumiem waszych problemów

Gość asiulajg1
DO wy patrzcie na...Moja musia mnie kocha i ma w głowie napewno wiecej niz ty konserwatystko!!!Nie chciałabym byc na miejcu twoich dzieci bo napewno predzej z obca osoba pogadaja na temat sexu niz z wlasna matka!!!Twoja era przeminęła kobieto wiec nie mam pojecia jak taki dinozaur nauczyl sie posługiwac komputerem hehe

Gość wy patrzycie na
seks ma czemus sluzyc-prokreacji albo umacnianiu wiezi.nie sadze ze dziewczyna ma stalego chlopaka, tylko pewnie od imprezy do imprezy. dostajac tabletki dostaje wolna furtke na niezobowiazujacy seks. wy czasami traktujecie choroby weneryczne i hiv jak ducha św.--niby jest ale skoro go nie widac to go nie ma. a to cholerstwo sie szerzy, i wiele chorob ujawnia sie dopiero po kilku latach. po co nastolatce seks? pytam po co?bo nie rozumiem.

Akurat ja mam 25 lat więc do dinozaura mi daleko a puszczalstwo małolat ma jak widać mnóstwo zwolenniczek, pewnie same takie były jak były młode, z byle kim i byle gdzie :D

Gość wy patrzycie na
mam 25 lat. i chyba nie mamy o czym gadac smarkulo, bo dla ciebie byc nowoczenym to dawac dupy na lewo i prawo. trzeba sie szanowac. jak sama sie nie szanujesz to ciebie tez nikt w zyciu nie bedzie szanowal. a dla facetow nie bedziesz atrakcyjna dziewczyna tylko miesem.taka jest prawda.

do autorki topiku-dzieciaku, zrozumiesz wszystkich którzy Ci dobrze radza za pare lat, nie znajdziesz porządnego faceta bo kto bedzie chciał taka mała puszczalska? Trzeba sie szanowac, nie masz raka, wiec po co sie tak spieszyc? Poczekaj, zdobadz wyksztalcenie, usamodzielnij sie i bedzie dobrze, tak bedziesz zalowac. Och, wstyd Ci z mama o tym rozmawiac? A nie wstyd Ci rozlozyc nog przed chlopem? Dzizys... miej litosc :S I nie dostaniesz tabletek w wieku 16 lat bez obecnosci rodzica.

Gość gosiaczekrrrrr
mozesz ale musisz trafic na ginekologa ktory ci przepisze, ja najpierw poszlam do babki to powiedziala ze jestem za mloda i nie powinnam brac, poszlam do innego(faceta) i uslyszalam "mlodsze biora" przepisal bez problemu. Tabletki antykoncepcyjne nie tylko sa forma zabezpieczenia przed seksem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co za tym idzie niechciana ciaza( bo w polsce bieda jest i trzeba miec prace zeby kogos bylo stac na dziecko) ale tabletki sluza jako pomoc w bolesnym i dlugim miesiaczkowaniu, aby uregulowac cykle itp!!!!!!

Gość wy patrzycie na
seks to nie tylko pchniec i orgazm, ale tez troche wiecej. najpierw trzeba miec troche poukladane w glowce by sie brac za takie rzeczy dla doroslych.

Gość asiulajg1
ZABILI MI ZÓŁWIA CHODZI WŁASNIE O TO ZE ONA MA 16 LAT...PRAWO POZWALA NA SEX 16LATCE...A PATRZAC PRAWDZIE W OCZY TE KONSERWATYWNE MAMUSIE NIE MAJA POJECIA CO ROBIA ICH CÓRKI A CUDZE CHCA WYCHOWYWAC...JEST PELNO MLODSZYCH OD NIEJ KTÓRE MAJA JUZ WIECEJ NIZ TRADYCYJNY SEX ZA SOBA...A MAMY NAWET NIE ZDAJA SOBIE SPRAWY Z TEGO ZE DZIECIOM ZAKAZANY OWOC NAJLEPIEJ SMAKUJE...ZWLASZCZA JEZELI JEST TO TEMAT TABU W DOMU...TAKIE SA REALIA

Gość poradziłam sobie z tym jakoś
to się szanuj a od życia innych się odchrzań

Gość gosiaczekrrrrr
junoa no wlasnie dobrze piszesz w sprwie wyksztalcenia!!! wiec jak ma chlopaka to lepiej zeby brala tabletki a nie ze tylko polegala na gumkach ktore moga w kazdj sekundzie peknac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale maja rowniez duzo efektow ubocznych, takze wątpie by faszerowanie sie hormonami, gdy caly czas sie dojrzewa bylo dla niej takie dobre.

Gość wy patrzycie na
ale mi to pomoc... uposledzaja prace jajnikow i sztucznie symuluja cykl miesiaczkowy. jakbyscie troche sie orientowaly to podczas brania tabletek nie ma sie okresu tylko krwawienie z odstawienia. takie madre smarkule a postaw dzialania tabletek nie znaja.zamiast dawac dupy poczytajcie w ksiazkach ginekologicznych.bo tabletki to nie kolorowe lentilki ktore przynosza same korzysci.

Gość naoglądały sie dziewczynki
filmów jakie to fajne puszczacs ię na prawo i lewo i naśladują. a potem płacz bo nie moze zajsć w ciazę bo za wczesnie zaczeła brac tabsy, a lekarz który je przepisał badań nie zrobił... argument o przepisanych tabsach na bóle miesiączkowe mnie zabił...:D one były przepisane właśnie w tym celu, lekarz nie przepisywał ich z myślą ze małolata będzie kopulowała. i tak to właśnie potem wygląda, łapie taka kolesia na imprezie, na kolejnej następnego bo co jej szkodzi, sprawdzic mozna a w ciazę nie zajdzie a tabsy traktuje jak dropsy:o

Sprostuje moze moja wypowiedz-ja jej odradzam ogólnie seks, jezeli nie da sie jej zniechecic, niech bierze od biedy te tabletki, ale tak jak ktos wyzej napisal-bierzesz tabletki, czujesz sie bezkarna i wykorzystujesz wiele okazji na przygodny seks, szczegolnie to jest popularne u mlodych dziewczyn, wiem bo sama mam 20 lat i popelnilam nie jeden błąd w zyciu. A AIDS tylko na to czeka. Wystarczy jeden raz, jeden niezabezpieczony raz z osoba ktora nie jest prawiczkiem/dziewica, która moze wydawac Ci sie najrozsądniejsza i najporzadniejsza osoba na swiecie i juz bedzie za pozno. Nie mozna tego lekcewazyc, a z seksem naprawde warto poczekac, nawet jak ma chlopaka. Jednak to jej zycie, sama nie umialam uczyc sie na bledach innych-to tylko zle swiadczy o mnie. Moglaby jednak sie nie wsciekac jak jej dobrze radza

Gość inkalol
"argument o przepisanych tabsach na bóle miesiączkowe mnie zabił... one były przepisane właśnie w tym celu, lekarz nie przepisywał ich z myślą ze małolata będzie kopulowała. " zabil ci? moge przyjsc na pogrzeb?? przepisal mi tabletki dokladnie jak mialam 16 lat, a pierwszy raz mialam po 3 latach ich stosowania widze ze chcesz byc mardzejsza od lkarzy....

tu właśnie dokładnie pokazałas jakiej wielkosci jest twój rozumek... napisałas ze przepisał ci je na bóle ok, tak sie robi, ale użyłas tego jako argument do tego ze lekarz jej przepisze tabsy w wieku 16 lat. tak owszem przepisze, jezeli mają być lekiem, jezeli przepisze bo małolata chce kopulowac to znaczy ze pan czy pani dokrot dostaje ładną prowizję za kazda receptę i ma w dupie do czego jej one posłuzą:p

Gość gosiaczekrrrrr
mi przepisal bo mialam juz chlopaka dodam jeszcze cos: jestem z nim do teraz a mam juz 20pare lat

Gość wy patrzycie na
firmy farmaceutyczne maja niezly biznes bo tabletki nie sa tanie. a wielu ekarzy ma cicha umowe z tymi koncernami-np lekarz przypisze w ciagu miesiaca odpowiednia ilosc pigulek to leci na zagraniczne wczasy fundowane przez ta firme.proste. koncerny ktore produkuja tabsy opanowaly magazyny mlodziezowe ktore wypisuja bzdury pod syktando tych koncernow byle tylko sprzedac jak najwiecej. ktos komu zalezy na zdrowiu nie bedzie trul sie hormonami w tak mlodym wieku. smiesza mnie 16stki ktore naczytaly sie w Bravo jakie to tabletki sa oh i ah i teraz szpanuja pseudo-wiedza.

Gość gosiaczekrrrrr
wiec skoro "malolaty biora" na bolesne miesiaczki wiec znaczy to ze branie tabletek w mlodym wieku zabojstwem nie jest bo jedne w wieku 16 lat moga brac na okres drugie bo chca rozpoczac bepzieczny seks

dziecko jak zadajesz takie glupie i denne pytania tzn ze jestes jeszcze malym wymoczkiem, ktory nie wie o tych sprawach wiec sie lepiej za nie nie zabierac, a jak chcesz niczyc swoj organizm hormonami w tak mlodym wieku to juz twoja sprawa

Gość gosiaczekrrrrr
tzreba tylko co jakis czas robic odpowiedni badania czy wszytsko jest ok i mozna brac zegnam

Gość wy patrzycie na
nadal nie rozumiem... po co 16stkom w tym wieku seks?i udawanie doroslych?a potem ewentualna ciaza (tabletki nie maja 100% skutecznosci) i co?aborcja?zero odpowiedzialnosci.

kochaniutka jeżeli lekarz oprzepisuje na bóle to przepisuje takie które wyrządza jak najmniej szkód w młodym organixmie, a jezeli doktorek ma umowę w producentem tabsów to przepisze jej byle gówno byle zarobić... powiom twoich wypowiedzi jest zniewalający:D

Gość asiulajg1
Dlaczego wszyscy uwazaja ze biorac tabletki ona bedzie sie puszczała???Wszyscy zakladaja z góry ze nastolatki biorace tabletki to mlode kurwy ktore znalazły pizdy na smietniku?Istnieje przeciez prawdopodobienstwo ze chce byc z kims juz zawsze i zwiazek przetrwa

Gość jkjkjkjkjkjkjk
TO WCALE NIE JEST GLUIPIE PYTANIE...WIELE DOROSLYCH KOBIET PYTA O GORSZE RZECZY,KTORE MI WYDAJA SIE OCZYWISTE WIEC DARUJ SOBIE! TERAZ SA INNE CZASY...JA JESTEM Z CHLOPAKIEM JUZ BARDZO DLUGO I GO KOCHAM I MAM PELNE PRAWO DO WSPOLZYCIA. I ZEBYSCIE WIEDZIALY ZE SEX NIE JEST DLA MNIE TYLKO WIEZIA FIZYCZNA;/ \ DOROS;E KOBIETY A TAKI WSTYD SOBIE ROBICIE! SKAD JEDNA CZY DRUGA MOZE WIEDZIEC CZYM JEST SE DLA MNIE,SKORO MNIE NIE ZNACIE? I CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM BO PYTALAM O TABLETKI A NIE O TO CO SADZICIE NA TEMAT MOJEGO WSPOLZYCIA! A I CHYBA LEPIEJ ZE JESTEM Z KIMS DLUGO I MU SIE ODDAM NIZ TAK JAK NIEKTORE Z WAS BEDE MIALA 25 LAT I DAM PO TYGODNIU ZNAJOMOSCI;/ WSTYDZIC SIE ZA SIEBIE BABSKA WREDNE!

Gość asiulajg1
a co do wieku to ja mam wiecej niz ty wiec smarkula jestes ty dla mnie wy patrzcie na

Gość wy patrzycie na
a gdzie tu mowa o uczuciach?jak wy od razu mowicie o oddawaniu sie...bedziesz w moim wieku i bedziesz miala wiecej chujow w dupie niz paciorkow rozanca