Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcelina1979

Czy chodzice z dziecmi do Kosciola?

Polecane posty

Gość nie.............

Gość nie.............
tak są ochrzczone a co?

Bo to dla mnie hipokryzja lecieć ochrzcić dziecko a później w ogóle nie chodzić do kościoła Albo jestem wierząca i chrzczę oraz chodzę na mszę albo nie. Nie ma czegoś pośredniego

Gość wiollllllllla
ale czy dzieci rozumieją o co właściwie chodzi księdzu w kościele?

Gość -do wiolllla
A czy ty chodzisz do kosciola posluchac ksiedza tylko czy odwiedzic dom bozy? 3/4 l;udzi nie slucha ksiedza w kosciele, czy sa gorsi?

Ja nie chodze do kosciola bo nasz proboszcz ma kobiete i 2 dzieci .Msze odprawia w okularach przeciwslonecznych,chyba tak sie wstydzi.Wole sie modlic w domu :)

Gość wiollllllllla
co za głupie pytania, ja chodzę się pomodlić. Ale czy tak naprawdę dzieci też dlatego tam chodzą? czy to jest tylko kaprys rodziców. Czytałam kiedyś artykuł o tym,że większość dzieci , które przystępują do Komunii św. tak naprawdę nie rozumie istoty samej Komunii.

malalalallaall, ale to jest dobre i żaden wstyd.. tzn. wstyd, bo jesteśmy państwem czystko klerykalnym, z ograniczeniami i chorymi zasadami, ale ja jestem za ucywilizowaniem kleru :D

Gość wiollllllllla
no właśnie, one czekają bardziej na prezenty i kasę.

malalalallaall ile masz lat? bo dziecko jedno juz dosc duze.. ono tez nie jest ochrzczone? tez nie chodzisz z nim do kosciola? ps. a co ma glupi ksiadz proboszcz do Boga? nie wierzysz w Boga bo proboszcz ma okulary przeciwslonczne? sorrki ale nie kumam ;(

Moj syn teraz 11 lat jak szedl do komuni to tylko o prezentach myslal.Po komuni jak poszedl do szkoly to nie bylo innego tematu tylko -ile zebrales kasy?

Gość nie.............
Hipokryzją dla mnie jest Kościół

no OK takie są teraz dzieci.. ale mysle ze to wina rodzicow, jak ja szlam do komunii to nie bylo takich akcji, owszem, pokazywalismy sobie zegarki ale nic poza tym ;)

kurde no - syn starszy jest ochrzczony( mial 2 latka) mam 29 lat :) chodzilam do kosciola przed komunia syna,co niedziela. Wierze w Boga ale modle sie w domu jak mam potrzebe. Chodzi o tp ,ze jest falszywy i nie bede sluchac jego kazania.

Gość wiollllllllla
często dzieci nie chcą chodzić do kościoła, bo się tam nudzą .Rzadko kiedy trafia się ksiądz, który fajnie prowadzi mszę św.i potrafi zaciekawić swoim kazaniem.

hmm.. moj proboszczo tez ma kobite i dziecko ponoc ;) ale wali mnie to ;P Jak bralam slub poszlam ostentacyjnie do innego ksiedza, takiego fajnego.i teraz tez do niego ide bo bedziemy prosic o chrzest małej. proboszcza omijam z daleka.

ja mojego dziecka chrzcić nie będę, pozostawiam mu wolny wybór, gdy będzie w pełni świadome, wtedy samo sie ochrzci, lub nawet przejdzie na islam, co tylko będzie mu odpowiadało. Siłą narzucać nikomu religii nie wolno.

Gość gromniczna
Jak ja będę miała dziecko, to je ochrzczę tak dla spokoju sumienia i dla tradycji, żeby ciotki nie bały się, ze pójdzie do piekła jakby co, a do koscioła będzie chodziło jak będzie chciało, ale na pewno nie przed skończeniem 4 lat. A już totalnie bez sensu jest zabierac do koscioła noworodka

Gość kikusia malutka
moje dziecko ma 22 m-ce i charakter, ktory nie pozwala mu usiedziec w miejscu. nie wyobrazam sobie. chyba by sie w wozku wscieklo albo zawrzeszczalo na amen;) a pusciic niech biega po kosciele?:O dziecko ochrzcilam, dlatego mam troszke wyrzutow, ze nie chodze z nim teraz do kosciola.:(