Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pppppppppppppp

córka-7 mies. krzyżuje nóżki jak leży na brzuszku martwię si ę

Polecane posty

Gość pppppppppppppp

czy wasze dzieci tez tak robia/moja córka od wczorajcały czastak robi strasznie się martwię co to oznacza

:D moja tak krzyzuje od urodzenia czyli 2,5 roku,ale jak lezy na plecach albo jak siedzi,jak bawi sie.to chyba nie wada.glowa do gory :)

Gość pppppppppppppp
bo ja się bałam że to porażenie mózgowe:(

Gość bendai
Jeśli przy tym stęka, sapie może to niestety być onanizm dziecięcy..

Gość pppppppppppppp
wiem że to co piszę to głupoty, ale córcia ma wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrię dlatego tak sięboję

Gość pppppppppppppp
jestem poprostu wykończona tak się o nią martwię o jej zdrowie we wszystkim wdzię oznaki choroby, chyba zwariuję

Gość pppppppppppppp
właśnie tak stęka

Gość bendai
Poobserwuj, jeśli stękanie i sapanie kończy się po paru minutach, jeśli jest to dla niej wysiłkiem (Dziecko może niemalże się pocić, dostawać wypieków na twarzy) przy tym krzyżowanie nóg i skurczanie ciała w nienaturalnych pozycjach to na 99%masz doczynienie z onanizmem dziecięcym. Nie będę Ci pisała co to, znajdziesz na google. Fakt nie jest to ładny widok i nie zachwycająca świadomość. Onanizm dzieciecy kończy się wraz z okresem dojrzewania albo wraz z pirwszym partnerem seksualnym albo ciagnie się przez całe życie. Nic na to nie poradzisz. Możesz jakoś próbowac przeciwdziałać poprzez znadowanie córce innego zajęcia. Ono w ten sposób rozładowuje napięcie i jest to przede wszystkim dla niej przyjemne. Poczytaj w necie na ten temat. Myslę, że dobrrze mówię.

Gość pppppppppppppp
Czy ktoś jeszcze z tym się spotkał? Córcia jeszcze nie pełza i nie raczkuje, i mam wrażenie że te skrzyżowane nogi utrudniają jej dotarcie do zabawki, jestem przewrażliwiona ale tak to już ze mną jest że ciągle się martwię.

Gość taka mammamaaa
idz do lekarza lepiej pytac o takie cos specjaliste

Gość moj synek
tez mial asymetrie i tez krzyzowal nozki, nic mu nie bylo tak poprostu bylo mu wygodnie. Skoro twoja corcia ma asymetrie to zapewne chodzisz z nia do neurologa, przejdz sie na kontrole i rozwieja sie twoje watpliwosci.Mi zwrocila na to uwage pani od rehabilitacji wiec chyba nie powinno sie tego bagatelizowac.

Gość pppppppppppppp
Chodzę i do neurologa i na rehabilitację i rehabilitantka widzi postępy córki zapewnia mnie że mała nie ma porażenia mózgowego, czego ja się tak bardzo obawiam, naczytam się tego w inecie i wtedy chodzę taka załamana całe dnie tylko ryczę i otym myślę

Gość moj synek
nie martw sie porazenie wykryliby po 3 miesiacu, idz iwec do neurolaga niech przebada malutka i sie uspokoisz. Tez przez to przechodziłam, wiem co to znaczy.

Gość pppppppppppppp
Wszyscy mnie uspokajają a jednak czuję w sobie niepokój gdy porównuję rozwój umiejętności córki i jej rówieśników.

Gość pppppppppppppp
Córka też zaciska piąstki ale czynności rą ma zachowane-sięga po zabawki bawi się, tak samo jest z nóżkami-paluszki ma obciągnięte jak baletnica

Gość moj synek
Nie porownuj umiejetnosci swojej corci do innych dzieci w tym wieku. Dzieci rozwijaja sie w roznym tepie, kazde ma swoje indywidualne a Ty tylko niepotrzebnie sie martwisz. Jak juz Ci ktos pisal w innym temacie Woyta trzeba cwiczyc kilka miesiecy zeby byly rezultaty i im szybciej sie zacznie cwiczyc dziecko tym lepiej. Z tego co czytalam cwiczysz malutka od kad skonczyla 4,5 miesiaca, wiec bardzo krotko. Ja synka cwiczylam 8 miesiacy. Ale zaczynalam jak mial 4 tyg.