Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loan

Pytanie o kredyt!

Polecane posty

Gość loan

Hejka, Mam pytanko, a mianowicie czy jesli wezmę kredyt gotówkowy w banku A, na kwotę powiedzmy 5.000zł, a później będę chciała wziąć kredyt w banku B hipoteczny-mieszkaniowy, to dostanę bez problemu? Czy te dwa kredyty się wykluczą?

Gość Lalilkaa
Bez problemu, jesli tylko Twoja zdolność kredytowa Ci na to pozwoli!

Gość loan
Aha, no to super! Mój narzeczony się martwi, że przez ten kredyt który biorę, nie dadzą nam póżniej większego przy kupnie mieszkania!:)

Gość loan
No tak, jeśli utracę zdolność, czyli jeśli stracę pracę, tudzież zmienię na mniej płatną. Ja to wiem, ale chodzi mi o to, czy ten kredyt nie będzie miał wpływu na drugi:)

Gość Lalilkaa
Nie wiem ile zarabiasz i o jakich kredyt hipoteczny chcesz się starać, ogólnie inne zobowiązania (niespłacone kredyty, karty kredytowe) zawsze obniżają zdolność! Najlepiej przejść się do banku , w którym planujecie wziąc kredyt hipoteczny i poprosić o spr. tego

Gość bedziesz mogla
ale tak jw - twoja zdolnosc kredytowa zmaleje i to znacznie a przy kredycie hipotecznym kazdy bank zapytuje o inne zadluzenia i na jakie sumy. Ja musze wlasnie zrezygnowac z kredytu odnawialnego (raptem 2000 zl) bo to juz stanowi duzy problem

Gość loan
A wiecie, mam teraz nispłaconą kartę kredytową na 2.000zł, to znaczy, że kredytu nie dostanę?

Gość Lalilkaa
Nie wiem co rozumiesz przez określenie "niespłaconą"? leca już odsetki? czy masz jeszcze trochę czasu na spłatę? Takie rzeczy zdecydowanie obniżają zdolność kredytową jako taką.

Loan załóżmy że zarabiasz 3000 netto. Masz kartę na 2000. Bierzesz sama kredyt hipoteczny na 30 lat. Dostaniesz mniej więcej 250tys w złotówkach lub 200tys we frankach. A jeśli weżmiesz jeszcze kredyt odnawialny na 5000 to Twoja zdolność spada do 225 tys z złotówkach i 180 tys we frankach. Oczywiście dane są przyblizone - konkretny bank może Ci wyliczyć troche mniej (np Lukas, Millenium) lub więcej (Polbank).

Gość loan
no chyba lecą już odsetki, bo termin spłaty mniął wczoraj. Dzisiaj byłam w banku, ubigeac się o kredyt na 5.000zł, facio powiedział, że w poniedziałek zadzwoni jak będzie gotówka, ale napewno muszą mnie teraz sprawdzić....mogę nie dostać?

Gość jdjdjdjddj
teoretycznie bedziesz mogla wziac kredyt, kwestia czy uzyskasz zdolnosc kredytowa, o co wcale tak latwo nie jest biorac pod uwage jakiekolwiek zadluzenie. napisz na jaka kase chcecie kredyt i jakie macie mniej wiecej zarobki m-czne

Gość loan
byłam w Polbanku....

Gość mrofeczkaaa
posiadanie jakichkolwiek zobowiazan kredytowych tj karta kredytowa, kredyt gotowkowy, kredyt odnawialny znaczaco wplywa na zdolnosc kredytowa przy staraniu sie o kredyt hipoteczny wiec znaim zaciagniesz pozyczke to zastanow sie 2 raz, potem trzeba rezygnowac np z kk a to jest proces okolo miesiaca

Gość loan
Wiecie, zdolność kredytową to my mamy, bo łącznie zarabiamy 4500 netto, ale ja się teraz bardziej martwię ta niespaconą kartą kredytową. Boje się, że mi nie udzielą kredytu na 5.000:(

Loan podaj jakieś szczegóły: czy kredyt na 5000 bierzesz jako gotowkowy (czyli bedziesz placic raty - na ile miesiecy?), czy jako limit w ROR? Jakie masz dochody netto i czy ta karta na 2000 to Twoje jedyne zdłużenie.

Gość sialala uuu sialalala
kazde tysiac zl na karcie obniza zdolnosc przy hipotece o 10tys . Najlepiej wez kredyt tai ktory spłacisz przed hipoteka czyli krotkoterminowy no chyba ze ta hipoteke bedziecie brac max za 3 miechy to sie wstrzymaj :)

Gość loan
z karty kredytowej, to ja mogę zrezygnowac, bo tylko kusi-żaden problem i chyba to zrobię!

Gość mrofeczkaaa
loan a splacilas kwote minimalna na tej karcie?? 4500 pryz kredycie hipotecznym to nie az takie duze zarobki

etam jak sie spoznisz ze spłata karty 3 dni to nie jest tragedia tylko spłac ja :)

Gość loan
Biorę kredyt gotówkowy w Polbanku na 5.000 na 18 rat. Tak, to zadłużenie na karcie kredytowej, to moje jedyne. Nie mam żadnych innych kredytów, obiążeń, itp...

Gość loan
moje dochody netto to 1,700 zł

ile tej hipoteki chcecie ? macie nieruchomosc czy na zakup? macie dzieci?

Gość loan
Chcemy wziąć kredyt na kwotę 140.000 zł, więc nie aż tak dużo. Dzieci nie mamy!

Loan jeśli zarabiacie razem 4500 - to jesli masz tylko tą kartę na 2000 to te 5000 dostaniesz - o to sie nie martw :-) A przy kredycie na mieszkanie wasza zdolność będzie na około 350tys w zlotowkach i 284 tys we frankach. Dodatkowo - jeśli weźmiesz te 5000 w Polbanku (jako Kredyt Bezpieczny) tak jak napisałaś i potem będziesz chciała w Polbanku brać kredyt na mieszkanie - to Polbank swojego Kredytu nie traktuje jako obciążenia przy wyliczaniu zdolności do kredytu hipotecznego.

Gość loan
Scoiatael Ale my nie jesteśmy jeszcze małżeństwem, więc się trochę martwię.

ale polbank to nie jest najlepszy bank jezeli chodzi o hipoteki .

Gość loan
Kochani, trochę się już zamotałam-nie ukrywam. Zostawmy ten kredyt hipoteczny narazie. Napiszcie mi tylko to: Czy zarabiając 1.700 na rękę, mając niespłaconą kartę kredytową na 2.000 zł, dostanę kredyt na 5.000?