Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rooooszpunka

ile miesiecznie potrzeba na dziecko pol roczne nie karmione piersia?

Polecane posty

Gość rooooszpunka

u mnie to byl koszt ok 300zl a mozew i wiecej... 2 paczki pampersow, co drugi dzien paczka mleka, bo maly jadl w zastraszajacym tempie no i do tego od czasu do czasu gerberki itp

Gość rooooszpunka
pewnie nie liczac ubranek?

Gość rooooszpunka
czyli zakladajac ze czasem wypadnie jakas wizyta prywatna u lekarza i lekarstwa wiec pewnie 500 trezba szykowac?

500 napewno na jedzenie my tracimyok 250zł plus 2,lub 3 paczki pieluch w sumie 370zł zawsze cos jeszcze dojdzie wizyta u lekarza lekarstwa witaminy itp.

Mogę pisać jedynie na swoim przykładzie więc tak też napiszę. Mleko 12zł (Bebiko) co drugi dzień czyli 180zł na miesiąc. Pieluchy Huggie\'s superflex czwórki (pakowane po 66szt.), trzy opakowanie na miesiąc po 40zł to jest 120zł w miesiącu. Codziennie jeden deserek i jeden obiadek Gerber lub BoboVita, a to jest 30 x 2,5zł + 30 x 3,5zł, a to jest 180zł. Do tego od czasu do czasu dochodzą kaszki (choć wydajne to one nie są:o ) oraz jakieś herbatki, ale niekoniecznie - dajmy, że to jest 50zł/miesiąc. Oczywiście dziecku trzeba od czasu do czasu kupić coś do ubrania, szczególnie jak zmienia się pora roku oraz rzeczy do pielęgnacji - ale np. taki szampon to nie jest wydatek na miesiąc a co 3 miesiące (zależy ile ml). Nie liczę też jak dziecko zachoruje i trzeba kupić leki:o Więc podstawa to 500zł jak nic! :D

Mogę pisać jedynie na swoim przykładzie więc tak też napiszę. Mleko 12zł (Bebiko) co drugi dzień czyli 180zł na miesiąc. Pieluchy Huggie's superflex czwórki (pakowane po 66szt.), trzy opakowanie na miesiąc po 40zł to jest 120zł w miesiącu. Codziennie jeden deserek i jeden obiadek Gerber lub BoboVita, a to jest 30 x 2,5zł + 30 x 3,5zł, a to jest 180zł. Do tego od czasu do czasu dochodzą kaszki (choć wydajne to one nie są:o ) oraz jakieś herbatki, ale niekoniecznie - dajmy, że to jest 50zł/miesiąc. Oczywiście dziecku trzeba od czasu do czasu kupić coś do ubrania, szczególnie jak zmienia się pora roku oraz rzeczy do pielęgnacji - ale np. taki szampon to nie jest wydatek na miesiąc a co 3 miesiące (zależy ile ml). Nie liczę też jak dziecko zachoruje i trzeba kupić leki:o Więc podstawa to 500zł jak nic! :D

U mnie miesięcznie było mniej więcej tak: - 8-9 kartonów mleka które każde kosztowało po 13-15zł - 2-3 opakowanie pieluch pampers każde po 40-50 w zależności od promocji -codziennie obiadek w słoiku gdzie kształtując się stawki 3-5 zł -kaszki kupowałam sporadycznie(5-6 zł) bo synek nie przepadał za nimi -codziennie deserek 2-3zł -kosmetyki typu oliwka,kremy,szampon wystarczały średnio na 3 miesiące -najgorzej jak dziecko zachorowało to leki to w sumie studnia bez dna -szczepienia braliśmy płatne,na początku jest ich bardzo dużo a za każde płaciliśmy po 120-150 zł -o tyle z ciuszkami miałam luksus bo dostaje od rodziny więc w sumie sporadycznie jedynie co kupowałam buty,kurtkę.