Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ALLA2008

DRUGIE podejście

Polecane posty

czesc, podpowiedzcie mi proszę ,czy kiedykolwiek składaliście drugi raz oferte o prace na to samo stanowisko, mimo iz w poprzednim naborze was , ani nikogo nie wybrano. ja ubiegałam sie o fajna dla mnie prace i nie dostałam jej ani nikt inny z tamtego naboru. teraz znowu pojawiła się oferta na to stanowisko. uwazam , ze jestem bardzo dobrym kandydatem. jak sadzicie warto sie umówic na spotkanie z osoba, która rekrutowała (była to osoba z firmy doradztwa personalnego na zlecenie pracodawcy) i zapytać dlaczego nie odpowiadam wymaganiom podczas gdy praca jest prawie dokładnie ta jaką wykonywałam wczesniej? ciekawi mnie dlaczego nie pasowałam na to stanowisko.

Idź jeszcze raz;) Tylko najpierw przeanalizuj, co mówiłaś źle na pierwszej rozmowie. Bo często odrzucają nie dlatego, że coś im nie pasuje w wykształceniu bądź doświadczeniu, tylko nie zachwyciłaś ich w rozmowie. Musisz być błyskotliwa, mówić to, co chcą usłyszeć. No i charyzma, to podstawa:)

Gość Mar 30
nic nie stracisz a mozesz tylko zyskac, moze docenia twoj upor?

gdybys byla odpowiednią osobą na to stanowisko to zostalabys wybrana za pierwszym razem, nie uwazasz? skoro Cię niw wybrano to znaczy ze w oczach osoby rekrutujacej nie bylas odpowiednia na to stanowisko. Moim zdaniem nie ma sensu zebys startowala jeszcze raz, przeciez nic sie nie zmienilo, Twoje kwalifikacje są nadal takie same wiec raczej nie ma sensu.

Gość gdzie jest moj laptop
bloody hell gowno prawda! spokojnie mozna isc, w doradztwie personalnym mozesz trafic na kogos innego przeciez i rozmowa moze inaczej wygladac, tak samo juz w firmie. znajomy tak kiedys zrobil, osoba rekrutujaca nawet nie pamietala go.

Gość drugi raz
Idź i nie zwlekaj:) ja dostałam prace właśnie jak drugi raz umówiłam się na rozmowę. Odstęp między jedną a drugą rozmową wynosił 3 miesiące. Powodzenia :)

dzięki za rady; od poprzedniej rozmowy minęło 2 mieisace; umówie sie na druga rozmowę