Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata2255

Dwa tyg.temu odstawilam tablety i teraz mam dziwne uplawy

Polecane posty

Gość Beata2255

tabletki anty biore juz 8 lat,nie pamietam kiedy ostatnio odstawialam,wiec postanowilam zrobic sobie teraz miesieczna przerwe.Po tygodniu od ostatniego krwawienia poszlam zrobc cytologie i jak schodzilam z fotela zobaczylam na papierze dziwny uplaw,lekko zoltawy jak galareta,nigdy po badaniu nic takiego mi nie zostawalo,pozniej zauwazalam na wkladce uplawy takie brudnawe,pare dni byl spokoj,dzis mnie pobolewal brzuch jak przed okresem,poszlam do lazienki i znowu zauwazylam na wkladce uplaw,ale taki brunatno zoltawy,jakby mial mi sie okres zaczac.Dopiero jestem 2 tygodnie po odstawieniu tabletek,co to moze byc ?Nie przypominam sobie,zeby wczesniej po odstawieniu tabletek takie cos mi sie dzialo

Gość Beata2255
nikt mi nic nie napisze :(

Gość 2 tygodnie w sam raz
Masz zwyczajne jajeczkowanie.

Gość teraz tak...
Co to są upławy? Upławami nazywa się, w praktyce ginekologicznej, niekrwawą wydzielinę z kobiecych dróg rodnych. Obecność upławów może być zjawiskiem niezwiązanym z żadnym schorzeniem. Częściej niestety upławy pojawiają się w wyniku stanów chorobowych. Jakie są przyczyny powstawania upławów? Jak wspomniano upławy mogą być zjawiskiem naturalnym i nie oznaczać schorzenia. Najczęściej jednak przyczynami podobnych dolegliwości są stany zapalne pochwy i sromu a także szyjki macicy. Stany zapalne mogą być wywołane różnymi drobnoustrojami. Do występujących najczęściej schorzeń powodujących upławy należą: grzybice, rzęsistkowica oraz zapalenia bakteryjne. Zwyczaje higieniczne, na przykład stosowanie tamponów, może również wpływać na powstanie upławów. Czym charakteryzują się upławy fizjologiczne (niechorobowe)? Za fizjologicznym (nie związanym z chorobą) pochodzeniem wydzieliny z dróg rodnych przemawia kilka cech. Najczęściej wydzieliny fizjologiczne są niezbyt obfite, śluzowe, są bezbarwne bądź białawe, nie posiadają zapachu, pojawiają się cyklicznie (najczęściej w okolicach połowy cyklu na kilka dni przed jajeczkowaniem). Pojawiającym się upławom nie towarzyszą z reguły inne objawy (świąd, pieczenie, ból przy stosunku płciowym, bóle brzucha). Brak objawów u partnera również może wskazywać na fizjologiczny charakter upławów. Co powinno wzbudzić Twój niepokój? Upławy chorobowe najczęściej są znacznie obfitsze. Częściej mają inny kolor (żółtawy, zielonkawy, różowy) oraz charakteryzują się nieprzyjemnym zapachem. Mogą im towarzyszyć świąd, pieczenie (często!), nieprzyjemne doznania w czasie stosunków płciowych, częste oddawanie moczu, czy bóle podbrzusza. Obecność niepokojących objawów u partnera (bóle, świąd, pieczenie, zaburzenie w oddawaniu moczu) może również wskazywać na chorobowe (zakaźne) pochodzenie upławów. Co robić? Upławów chorobowych nie można się pozbyć bez pomocy lekarza. Tylko lekarz może prawidłowo rozpoznać i skutecznie wyleczyć choroby, które powodują upławy. Często leczenie obejmie nie tylko Ciebie, ale i Twojego partnera. Dokładne scharakteryzowanie dolegliwości pomoże Twojemu lekarzowi szybko znaleźć przyczynę problemu. Jeśli nie jesteś pewna, czy Twoje dolegliwości mają charakter fizjologiczny czy chorobowy powinnaś udać się do swojego ginekologa. To nie na temat ale chuj

Gość Beata2255
dziekuje wam bardzo,bo nie mialam takich duzych uplawow jak bralam tablety,tera juz mi przeszlo,moze to i bylo jajeczkowanie tylko dziwne,ze mnie troche podbrzusze pobolewalo i uplawy byly nie przezroczyste,tylko troszke z krwia

Gość KASIK2857
laski pomóżcie, brałam tablety przez 5 lat bez przerwy, odstawiłam je i nie dostałam miesiączki a mineło już 5.5 tygodnia, po odstawieniu miałam przez dwa tyg opławy, potem zniknęły i teraz znów się pojawiły, więcej objawów nie mam...jak myślicie co się może dziać że wciąż nie ma miesiączki??

Kasik, nie martw sie, spóxniona miesiączka to charakterystyczne zjawisko po odstawieniu tabsów :)