Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domi008

nocne karmienie!pomóżcie!

Polecane posty

Gość Domi008

moja 8 miesieczna córka budzi sie w nocy co 3 godz na jedzenie!!doradzcie mi jak ja tego oduczyc!moze znacie jakies wypróbowane sposoby?

Gość pppppppppppppp
moja córcia jest w tym samym wieku i budzi się co 1 godz więc się ciesz. że twoja co 3 godz

U mnie było tak że najpierw dawałam herbatę a potem dawałam wodę do picia i przestał się domagać jedzenia. NA początku wydłużałam przerwy między kolejnymi nocnymi posiłkami. Czasem jak jest gorąco albo się budzi to nadal daję mu wodę.

Gość Domi008
butelka i spi w lozeczku

Gość Domi008
probowalam dawac jej herbatke ale za pol godziny znowu sie budzila i byla glodna

Gość Domi008
juz jej dawalam i nic nie skutkuje

a co na to pediatra? slyszalam ze daja jakies kropelki uspakajajace w takich sytuacjach bo to nie jest normalne zeby takie duze dziecko tyle razy w nocy sie udzilo

Gość Domi008
jeszcze nie rozmawialam o tym z pediatra ale czas najwyzszy

Po prostu dziecko przywykło do dobrego czyli do ciepłego mleczka podanego w butli :) I gwarantuje że NA PEWNO nie zawsze bywa głodna.W końcu to za duże dziecko by tyle jadła :) Na początku nie będzie łatwo ale potem odniesiesz sukces.Od razu zrezygnuj z tego i dawaj wodę lub herbatę owszem będzie na podatku darcie,krzyki i Bóg wie co jeszcze ale potem zobaczy że nie ma sensu budzić się na zwykłą wodę.Kiedy będziesz silna w tym postępowaniu dziecko max po tygodniu zapomni o mleku :)

Gość Domi008
dziekuje za rade dzis ja zastosuje

Domi008-----życzę powodzenia :) I koniecznie napisz jak poszło :) .Ja na początku obawiałam się że bezie ciężko,ale uwierz najlepiej pomęczyć się z płaczem przez tydzień nawet niż męczyć się przez kilka miesięcy z tym nocnym karmieniem :) U mnie po 3 dniach synek nie upominał sie o butle w nocy! dostał przed spaniem flachę a w nocy jak się budził to woda i nawet bardzo nie protestował.Cały czas mówiłam że mleczka nie ma itd.Po tych 3 dniach zaczął przesypiać nocki.

Gość Klupss
A ile miały Wasze dzieci jak zaczęłyście je oduczać od nocnego karmienia. Mój syn ma 6 miesięcy i zastanawiam się czy to jeszcze nie za szybko?

Gość Domi008
moja oliwia ma 8 mieiecy

Gość Domi008
dziekuje princpolo dzis zaczne dawac jej w nocy herbatke!powiadomie cie jak mi poszlo:)

a ile ml wypija maluch w dzień?? moze za mało mleczka w dzięń wypija i stad to nocne zapotrzebowanie na mleko?? dziecko ok 6 m-ca (na butli) zaczyna przesypiac ok 8 do 10 godz bez mleka.