Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowy zjadasz kitkatów

Jak pić i się nie upić? Help

Polecane posty

Czekają mnie niedługo urodziny. Z pewnością każdy z nas chociaż raz upił się tak, że potem nękały go nieprzyjemne skutki uboczne. Są jednak zasady, które pomagają przetrwać noc i następnego dnia trzymać fason. Wymieniajcie co sprawdziliście na sobie, począwszy od wyboru trunku skończywszy na radach dzień-po. Zapraszam :D

Gość anonim alkoholik
Trzeba pic poczekac na reakcje i odczekac az poczujesz ze trzezwiejesz i znowu pic tylko nie za duzo - tak mozna cale zycie

Gość jap
dzień wcześniej sobie popić dobrze na drugi można lać jak w studnie;) bynajmniej ja tak mam

ja zawsze kiedy pije to jem jak prosie. Kolejeczka-kanapeczka-kolejeczka-kielbaska itd. U mnie dziala:-)

Najelpiej w ogóle nie pić, skoro nie chcesz sie upić. Jednak niektórzy nie znają słowa: asertywność.

..... drinki tylko z niegazowanymi napojami jesli z kieliszka, to po kazdym zjesc cokolwiek....nie mam na mysli standartowego grzybka :)

Mądralo Kenniks, ale ja chcę pić. To będą moje urodziny, na co dzień rzadko w ogóle gdzieś wychodzę, alkohol piję w niewielkich ilościach, ale nie mam słabej głowy. Nie oceniaj, nie mając do tego wiedzy o mnie. Z jedzeniem i tańcem, sprawdzone, za resztę także dziękuję. Upicie się dzień wcześniej odpada (praca). A jakie alkohole preferujecie? Wódki nienawidzę :o

Jak juz wypijesz to co masz wypic to rozpusc sobie 1-2 tabletki alka- selcer sie to chyba nazywa ,drugiego dnia ja nie czuje skutkow ubocznych picia

Gość nieswiadoma
Jak będziesz pić wódę to zapijaj energetykiem a na drugi dzień zero kaca:D Co do drinków to polecam z sokiem grejpfrutowym. Aha i ktoś tu dobrze radzi, że duużo jeść trzeba po każdej kolejce wcinaj a zobaczysz, ze będzie dobrze;) Udanej zabawy:) A w razie bólu głowy na drugi dzień to polecam dużo wody niegazowanej:) Ja jak mam kaca to pije glukozę, jak ręką odjął ból przechodzi :) Także możesz wskoczyć do apteki po pół literka :P

Gość ////////////
A ja zawsze jak wiem, że będzie wilekie picie to piję dużo mleka i biorę sylimarol (na wątrobę). Drinków niecierpię, męczę się przy nich i po nich

zapijanie energetykiem to najwieksze gowno......byl tu taki ciekawy temat niestety nie moge go znalezc....ale info moge wkleic jesli kogos zainteresuje

Gość ////////////
A mi kabel USB wymieniłes jak dla mnie najgorsze alkohole:)

Gość ////////////
Nie pijesz piwa? Jejku chyba pierwszy raz słyszę o facecie, który nie pije piwa:)( no nie liczac facetów, którzy ze względów zdrowotnych nie piją) Nie lubisz?

moze nie tak ze nie lubie :O....czasem do obiadku wypije ale jest mi bez roznicy czy jest bezalkoholowe czy normalne....zdarza mi sie wypic moze klika malych butelek w miesiacu..... mam do piwa stosunek obojetny gdzyby zaprzestali nagle produkcji nawet bym tego nie zauwazyl ....raczyl bym sie w tym czasie szklaneczka czegos mocniejszego ;)

Mój ex też nie pił w ogóle alkoholu :O Ciężko z abstynentem wytrzymać, bo sama od czasu do czasu lobie sobie spożyć trochę alkoholu a on miał wiecznie jakieś halo...

ale ja mam faceta aniola- nigdy nic mi nie pwoiedzial a do tego jak mam kaca sie mna zajmuje :D

Gdybym to ja chociaż wiedziała jak smakuje to brandy:P rum, gin ok. Chcę pić coś w miarę smacznego :P Walić czystą może każdy, ja chcę mieć z tego jeszcze doznania smakowe.

wiem :D wszystkie kolezanki mi zazdroszcza :D ja akurat problemow z nim nie mam a pije dosc czesto kiedys piwo, teraz winko do obiadu czy kolacji, albo z kumplami :D no a co do tematu to przed piciem i w trakcie wziac 2kc lub kc24, pic od najslabszych do najmocniejszych alkoholi, jesc przy piciu, przed pciiem mozna zjesc cos tlustego (rosol czy cos) nie pic drinow z napojami gazowanymi (bron boze energetykow!) no i nie przesadzac z iloscia- jesli tylko siedzimy to pijemy mniej, co innego na dyskotece ;) po piciu zjesc lyzeczke miodu. a rano jak niedobrze sie robi wypic sodke :D

najlepsze ejst to ze moj facet keidys pil, przestal 1,5 roku temu bo stwierdzil ze alkohol mu nie smakuje :D a rady ktore napisalam sa dobre tylko zapominam ich stosowac- stad dzisiaj mega kac :D

Miodu tam nie przyniosę, ale resztę da się zrobić. Powoli ustalam plan dzięki waszym radom. No, no Ellinka, jaki ekspert :P

nie no po piciu ten miod w sensie ze przed spaniem w domu (cukier przyspiesza spalanie alkoholu czy cos) ;) a i przepis na sodke szklanka wody+lyzeczka cukru+lyzeczka octu+lyzeczka sody oczyszczonej wyieszac najpierw wode z cukrem i octem dodac sode i od razu wypic

Co ja te dwadzieścia parę lat robiłam, że nie znam takich sposobów :P.

anonimowy zjadasz kitkatów>>>> juz pisze ....stock 84 to slodsza i slabsza odmiana koniaku....znacznie lagodniejsza 36% trzeba sporo wypic by uzyskac odlot ( w moim wypadku) Gin z tonikiem (standart) lub lemoniadą i cwiarka limonki lub cytryny ( swietne z duza iloscią lodu ) whiski hmmm niektorzy delektują sie z colą co jest profanacją :O...szklaneczka czystej whisky i lod jest the best.... przy czym lod nie powinien sie zbyt szybko rozpuszczac bo smakuje to jak kaluzanka :O