Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Punkt_Widzenia

Preparaty do prostych włosów

Polecane posty

Gość Punkt_Widzenia

Cześć! Czy mógłby mi ktoś polecić dobre preparaty do prostowania włosów aby fryzura była trwalsza i aby chroniły przed szkodliwym działaniem prostownicy?

Gość olus678
fioletowy lakier got2b do prostych wlosow

Gość Punkt_Widzenia
Dzięki:) Poczytałam troche opini o tym kosmetyku i jak to bywa jeden pisze, że rewelacja drugi, że skleja włosy i porażka. Za to wszyscy zgodnie twierdza że smierdzi jak denaturat:/ A może się skuszę:>

Gość olus678
Hmm smierdzi , to prawda,ale pomaga ;) wlosysa po nim blyszczace. Skleja,jak sie za duzo go nabierze. Ja go prsykam na rece a potem delikatnie przejezdzam obszary ktore chce wyprostowac - w tym wypadku koncowki ;)

Gość Punkt_Widzenia
Czy ktoś poradzi cos jeszcze?

Gość cala seria
matrix sleek look tzn szmpon+ odzywka+ spray:)

Gość Punkt_Widzenia
Cała seria - Hm poczytałam o tej serii ale niestety na nia trzeba wydac około a nawet ponad 100 zł a do tego dostac ja mozna tylko w salonach fryzjerskich:| Poprosiłabym o coś tańszego i łatwiej dostepnego:)

Gość cala seria
na lallegro mozna to dostac za ok 60:) niestety nic innego nie jestem w stanie ci poleicic bo tylko to jest dla mnie skuteczne:(( powodzenia w szukaniu gdybys cos odkryla daj znac moze tez skorzystam pozdrawiam:)

Gość prosta jak drut
Prostuję włosy codziennie już od dłuższego czasu: z natury są cienkie i faliste, niewyprostowane wyglądają jak stóg siana po ataku rozwścieczonych wiewiórek. Używam bardzo łagodnego szamponu do mycia (Physiogel), suszę zimną suszarką, a prostownicę nastawiam na najniższą "prostującą" temperaturę. Z kosmetyków prostujących: używam czegoś co nazywa się Straight & Style (firma Keune). Nie obciąża, ale i nie usztywnia, za to zawiera dużo dobrych rzeczy, włosy ładnie błyszczą i nie są zniszczone. Od wielkiego dzwonu stosuję Flatliner (seria Osis, firma Schwartzkopf), ale bardzo rzadko. Trochę życia zabiera mi to prostowanie (jakieś 20 minut poświęcam dziennie na same włosy), ale jestem bardzo zadowolona, są ładne, zadbane i niezniszczone. Kosmetyki można kupić w sklepie z rzeczami dla fryzjerów, są oczywiście trochę tańsze niż u fryzjera.

Gość Punkt_Widzenia
Straight & Style na allegro 48 zeta plus koszt wysyłki 15:| Wolałabym coś tańszego, narazie got2b wygrywa w rankingu:P

Gość Punkt_Widzenia
Ziarenko piasku mogłabyś napisac więcej o trwałym prostowaniu? Ile kosztuje, jaki jest efekt i czy bardzo niszczy włosy?

Gość Punkt_Widzenia
Nikt już nie pomoże w tej kwestii? W takim razie jutro ide na poszukiwanie fioletowego lakieru got2b:D

Gość Punkt_Widzenia
Nie mogłam nigdzie znaleźć got2b:( Zakupiłam za to Shockwaves Krem Po Prostu Proste firmy Wella. Dałam 12 zeta. Zobaczymy jaki efekt bedzie.

Gość Punkt_Widzenia
Stwierdzam, że za takie pieniądze efekt jest niezły:) Mogę nawet polecić:)