Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smakoszka

Czy są tu krótkowidze o wadzie powyżej minus 7???

Polecane posty

Jak sobie radzicie w codziennym życiu? nosicie okulary czy soczewki? zastanawialiscie sie kiedys nad laserowa korekcja wzroku? Zapraszam do dyskusji:)

Gość flirty thirty
ja mam - 8.cos tam. Na co dzien chodze w okularach a na specjalne okazje wkladam kontakty. Nie chce sie poddac operacji laserowej gdyz istnieje jakies tam ryzyko komplikacji, ktore po prostu nie sa fajne. W dodatku, cala ta technologia ma cos okolo 20 lat tylko - jeszcze nie wiadomo jakie sa konsekwencje dlugoterminowe korekcji laserowych oka.....

Gość Iga...
Ja mam - 7 i na co dzień chodzę w okularach chociaż na początku było mi trudno si e przyzwyczaić bo przez te wszystkie lata nosiłam soczewki ale niestety moja okulista odradziła mi to bo miałam już rogówkę w fatalnym stanie. Teraz fundnęłam sobie super okulary drogie jak diabli ale w końcu mam je na dłuższy czas no i chodzę w nich codziennie to muszę się w nich czuć dobrze. Ale po domu i np jak idę na spacer to staram się jeżeli to jest możliwe zdejmować okulary żeby oko pracowało - bo jak twierdzi moja okulista oko to leniwy narząd przyzwyczaja się do okularów i trzeba coraz to zmieniać na mocniejsze. Ostatnio przeszłam kuracje trentalem w tabletkach bo kroplówki nie są już refundowane i za miesiąc kolejne zobaczę czy mi sie wzrok polepszy oby bo jestem przerażona swoja wada. Teraz mam przerwę przez cały październik od trentalu i biorę tabletki takie z borówki co są w aptekach no i pije dużo soku z marchwi ze względu na beta karoten. A czy wy bierzecie jakieś leki i czy wada wam się zatrzymała już???

Gość saphirre
Jam mam -2.5+ lekki astygmatyzm. Kiedys nosilam soczewki jednodniowe, ale i tak dotalam jakiejs alergii, takze teraz nosze okulary(mam sliczne oprawki, wiec jest ok). Na zabieg laserowy sie nie zdecyduje, bo jak wystapia efekty uboczne(a czesto wystepuja), to ma sie spieprzony wzrok na cale zycie. Operacja moze sie udac, ale mozesz widziec podwojnie, wieczorem mozesz miec rozmazany obraz. Kiedys trafilam na strone, gdzie pokazywali zdjecia jak taka osoba widzi i to nic fajnego.