Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaud_ia

zmienić czy poczekać aż się wszystko unrmuje? - tabletki

Polecane posty

Gość klaud_ia

biore yasminelle od lipca tzn mam teraz przerwe po 3 opakowaniu i na dzien dzisiejszy moge powiedziec że są niedobrane (chyba, bo nie jestem pewna) Słyszalam, ze tabletki moga dokuczac wlasnie przez pierwsze 3-5 opakowan a potem jest super dlatego nie wiem czy je zmienic czy zostawic , bo moze sie wszsystko unormuje? z tym, ze mam bolsne okresy, nic mi sie nie chce, wahania nastrojow, przytylam i zatrzymala mi sie woda w organizmie, cwiczania nic nie daja i zerwo witalnosci.. moze to tez przez tą jesien ale na poczatku brania czulam sie podobnie, mialam przez cale pierwsze opakowanie miesiaczke. wiec co radzicie? zmienic czy dać im szanse, bo slyszalam ze potem jest lepiej? boje sie testowac nowe tabletki, boje się, że bedzie jeszcze gorzej:(

Gość avw
czesc klaud_ia! Ja kiedys bralam cilest i tez krwawienie trwalo od pierwszego dnia cyklu nieprzerwanie przez 3 tyg. wiec poszlam do lekarza bo myslalam, ze sie wykrwawie. Teraz mam yasminelle i wszystko jest ok bez jakichs skutkow ubocznych. Wychodzi z tego, ze masz zle dobrane tabletki. cilest i yasminelle maja calkowicie inny sklad - yasminelle ma wiecej progesteronu niz cilest - ja widocznie mam mniejsza ilosc tego hormonu dlatego tez, te akurat mi podchodza. w Twoim przypadku moze cilesty by sie lepiej sprawdzly. Osobiscie proponuje wybrac sie do lekarza bo przez ta niekonczaca sie "miesiaczke" dostaniej anemii...ja tak mialam i potem musialam brac zelazo. Pozdrawiam i zycze powodzenia w doborze odpowiednich tabletek :)

Gość odginekologaaaaaaa
zmien tabletki!!!!

Gość klaud_ia
w takim razie poprosze gin o zmiane tabletek, tylko, ze jestem ciekawa w jaki sposob ona mi dobierze odpowiednie? kiedy mi przepisywala yasminelle prawie o nic mnie nie pytała ani nie badała, od razu dała recepte i kazala przyjsc za jakis czas, czy wy tez tak mialyscie?

Gość avw
jasne, ze tak !!! ginekolodzy z tego co widze nigdy nie badaja, wypiuja na oko :) Ja najpierw dostalam recepte tylko na jedeno opakowanie potem mialam sie glosic na wizyte, jesli wszystko bylo ok to dostalam na 2-3 nastepne cykle. Teraz Twojemu lekarzowi bedzie latwiej dobrac Ci odpowiednie tabletki po tym jak widzi jak zareagowalas na yaminelle :) Zkazdym okiem uczymy sie na bledach i dazymy do perfekcji :)

Gość klaud_ia
Powiem jej wszystkie swoje objawy ale ja już nie wiem czy to jest spowodowane tabletkami czy czymś innym, bo wlasciwie zawsze źle sie czułam podczas okresu itd. Z tym, ze słyszałam, ze tabletki antykoncepcyjne są dobre tylko wtedy gdy nie czujemy, ze cos w ogole łykamy. A ja pamietam o tym kazdego dnia, nawet kiedy patrze w lustro i widze jaka jestem blada i przemęczona, a tak nigdy nie mialam ;/

Gość avw
wizyta u ginekologa jak najbardziej wskazana!!!! Nie odwlekaj jej, po co masz sie dalej meczyc!!! sama widzisz,ze jednak cos jest nie tak, mam nadzieje, ze lekarz pomoze Ci w tej sprawie! Powodzenia!!!!