Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaud_ia

co robicie by wyglądać ładnie bez makijażu?

Polecane posty

Gość klaud_ia

Kiedys sie nie malowalam w ogole, potem zaczęłam podkreslac oczy a teraz bez makijazu nie wychodze z domu. Mam ostatnio bladą, szarą cerę wiec po prostu musze jakos rozswietlic policzki, podkreslic oczy bo inaczej wygladam strasznie, jak nie ja. Jestem ciekawa co robicie zeby wygladac w miare normalnie, bo mnie to juz zaczyna krępowac kiedy np wstaje rano i chlopak mnie taką widzi..

Robię hennę na brwi i rzęsy, dzięki temu nie wyglądam jak \'wyprana\' :-)

Gość klaud_ia
teraz mam problemy od tabletek antykoncepcyjnych i jestem cała opuchnięta, oczy mam zekrwione i jestem blada więc sobie niczego nie wmowilam bo nigdy nie mialam nawet kompleksow ani jakiejs obsesji na punkcie swojego wygladu. a teraz po prostu źle sie czuje nawet w domu jak tak na siebie patrzę

Gość klaud_ia
ale ja mam 18 lat więc jestem młodziutka

Gość używam odpowiednich
kosmetyków do makijażu, takich, które nie niszczą cery, dzięki czemu nie mam kłopotów z cerą i bez makijażu wyglądam normalnie.

Gość klaud_ia
ja uzywam tylko dobrych rzeczy typu estee lauder, lancome, bourjois, sephora itd .. wiadomo, ze w porownaniu do makijazu nigdy nie wygladamy lepiej ale chodzi mi moze jakas maseczka na rozswietlenie, cos co poprawia koloryt cery, domowy sposob na świeżą buzię itd ?

Gość używam odpowiednich
te kosmetyki co wymieniłaś zawierają w swoim składzie SILIKONY , co to powoduje? otóż silikony tworzą na skórze warstewkę odbijają cą światło, dzięki czemu skóra wygląda ZNACZNIE LEPIEJ- niestety mają też wadę- pod tą warstewką skóra się DUSI, dlatego po zmyciu- wygląda DUŻO GORZEJ! niestety- coś za coś... dla mnie odpowiednie kosmetyki, to takie które pielęgnują skórę cały czas, już wolę wyglądać w makijażu odrobinę mniej perfekcyjnie, ale mieć też komfort po jego zmyciu....

Gość klaud_ia
ale ja nie używam pudrow ani podkladow ! nie rozumiesz o co mi chodzi, zadałam pytanie o sposoby utrzymania zdrowej cery, ladnej, promiennej, jak wygladac dobrze bez czegokolwiek, nie pytam jakiego tuszu uzywasz tylko co mam zrobic jesli mam szara zmeczona cere a nie chce siegac po roz do policzkow tylko jakos uzywic twarz

Gość achakacha
Jedz duzo marchewki to skora bedzie miala brzoskwiniowy odcien

Gość do uotorki tego topiku
dziecko - skoro stać Cię na takie drogie kosmetyki do malowania to chyba nie musisz oszczedzać i stosować DOMOWYCH (zwykle mniej skutecznych) sposobów na poprawienie stanu cery :o Idź do dobrej kosmetyczki ;) a jak Ci tabletki szkodzą to ich nie bierz :o

Gość o ja to juz 5 seria
odkad sobie zrobilam zageszczenie wlosow i przedluzylam permanentnie rzesy to od rana wyglada naprawde ok zaraz po wstaniu z lozka :) czasem rezygnuje z makijazu

Gość o ja to juz 5 seria
aha i ja tez nie uzywam podkladow, tylko puder brazujacy lub krem brazujacy podklady sa feeee

Odżywka na rzęsy i brwi na noc. A malowąc to się nie maluję raczej. Tylko czasem tusz do rzęs jak mi się zachce, a jedynym kosmetykiem jakiego używam na codzień jest pomadka ochronna;) Reasumując nie maluję się, bo nie muszę:P

Gość xxxxxvvvvvveeeeeaaaaammmmm
naprawde te zageszczane wlosy tak dobrze wygladają? a jak wstaniesz i nie masz rozczesanywch wlosow to nie widac zgrzewów?

Gość klaud_ia
ale wy jesteście głupie dziewczyny, pytam o sposoby utrzymania dobrej cery, odświeżenia zmęczonej twarzy a wy mi tu wypisujecie same nieadekwatne do topicu wypowiedzi. do uotorki tego topiku - po co porownujesz mnie od razu do głupiej małolaty ? zazdrość cie zżera o te kosmetyki czy co ? "dziecko.. dziecko.. dziecko", jakaś ty elokwentna i wybitnie zaradna ... chodziło mi o naturalne metody typu " mi pomaga sen w regenracji" albo może jakieś witaminy, może coś w diecie zmieniłyście.. ale trudno, widzę, że tu nie znajde odpowiedzi, cześć

Gość o ja to juz 5 seria
nie nie moje nie byly zgrzewane bo to niszczy wlosy, teraz sa lepsze metody!!! 1szy raz zrobilam, dostalam dobra prace i stwierdzilam ze kurcze a co tam, zaszaleje! za wlosy placilam 500 a za rzesy 250

Gość o ja to juz 5 seria
no to nas podsumowalas, jak jestesmy glupie to siedz se tu sama

Gość klaud_ia
a co do tabletek to jeśli nie masz o tym pojęcia - NIE WYPOWIADAJ SIĘ dziewczyny tu zadają takie pytania na forum, że głowa boli a wy sie czepiacie o coś takiego. leczcie sie

Gość do autorki topicu II
klaud_ia... DZIECKO (bo 18-latka to jest jeszcze dziecko przy np. 30-letniej kobiecie :P ), Ty się lepiej zajmij swoimi manierami a nie tylko wyglądem :O bo najwyraźniej masz z tym problemy :O

Gość klaud_ia
nie mowie, że wszystkie ale przeczytaj wypowiedz dziewczyny "do uotorki tego topiku", przecież mi zupełnie nie o to chodziło i wydawalo mi sie, ze to fajny temat, bo duzo dziewczyn ma problemy z tabletkami, ze zmęczeniem i jest duzo sposobow zeby temu zaradzic, a ja chcialam je poznac i to wszystko

Gość xanx
jak za wlosy zaplacilas 500 zł to gwarantuje ci ze nie sa porzadnie zrobione.

Gość do autorki topiku II
A co do tabletek - to chyba Ty nie wiesz o czym mówisz :O Bo być może to właśnie one są powodem tego, że masz np. szarą cerę.

Gość bzzzz
jak jesteś brzydka bez makijażu to nic Ci nie pmoże. tak trudno to zrozumieć?

Gość klaud_ia
dlatego ide do ginekologa je zmienić ale założyłam ten temat, bo kiedyś np brałam witaminy po ktorych lepiej sie czułam i wyglądałam, zapytalam o domowe sposoby to ktos sie mnie czepia, że skoro uzywam firmowych kosmetykow to powinnam sobie isc do kosmetyczki? czy ja zapytalam o cos nienormalnego albo głupiego? ludzie.. teraz bedziecie atakowac moj wiek i lapac za kazde slowo ide sobie poczytac a wy tu siedzcie i sie z wszystkim kloccie przez internet dla rozrywki, moze jakas dziewczyna zapytala o dobry tusz do rzęs to ja namierzcie i pobijcie :)

Gość klaud_ia
bzzzz - kolejna inteligentna, haha, dobrze tak wyladowac kompleksy na forum co ?

Gość używam odpowiednich
skoro nie używasz pudru ani podkładu- to czym twoim zdaniem jest MAKIJAŻ? sorry ale gubisz się w zeznaniach.... ale jeśli założyć, że nie niszczą ci cery nieodpowiedni kosmetyki do makijażu, to rozwiązania problemu musisz szukać w odpowiedniej diecie(odpowiednia ilość witamin, NNKT itp) i trybie życia (papierosy, alkohol, brak snu itp) ps ja też nie używam podkładu jako takiego, korzystam z pigmentów mineralnych, która są całkowicie naturalne, nie obciążają skóry, a dają właśnie efekt rozświetlonej równej cery :P

Gość typowym dzieciakiem jestes
laska,autentycznie jestes DZIECKIEM! przeciez to widac na 1szt rzut oka, zalozyla temat i z morda wyskakuje i z pretensjami jeszcze nozka tupnij w podloge hahahah

Gość do autorki topiku II
klaud_ia - a Ty dla odmiany idź i pomyśl o tym, JAK SIĘ ODNOSISZ DO LUDZI, bo za chwilę może się okazać, że nie będzie Cię miał kto rano oglądać bez makijażu... Z takim charakterkiem... :O Czepiasz się, wyzywasz od głupich i to dlaczego? Bo ktoś się ośmielił napisać wypowiedź która Ci nie pasuje? :O Żałosna jesteś :O A z tą kosmetyczką to też wcale nie jest zły pomysł. Tylko trzeba trochę pomyśleć...

Gość xxxxxvvvvvveeeeeaaaaammmmm
a jaka najlepsza metoda zageszczenia wlosow i ile trzeba zaplacic zeby porzadnie wygladało