Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaud_ia

co robicie by wyglądać ładnie bez makijażu?

Polecane posty

Gość edfedfe
gdy malujesz się codziennie i wstajesz rano choćbyś nie wiadomo co robiła zawsze bedziesz mieć zakola :D zrób sobie dzień odpoczynku od makijażu :D zobaczysz efekt

kazdemu co innego sluzy.ja mam 37 lat i cale zycie (oprocz okresu dojrzewania oczywiscie)zadnych problamow z cera,niewiele zmarszczek.mysle ze podstawa to sen(7-8 godz),unikanie stresu,dieta bogata w warzywa.moze was to zdziwi ale ja nie myje twarzy woda.nigdy.tylko dobrej klasy mleczka do demakijazu . dobry krem nawilzajacy.

Gość Gotha229
No cóż, ja mam 16 lat i od 11 roku życia mam straszne problemy z cerą. Najpierw były to pryszcze, teraz mam twarz tłustą jakbym wysmarowała się olejem, mam alergię na wszystko i często zapalenie spojówek, z makijażem jest ok, ale jak ja mam wyglądać dobrze bez ?

smaruje twarz kremem brazujacym,ale tak leciutko,na taki lekko brazowy kolor,i tuszuje rzesy - to wszystko. I uwazam,ze wygladam ladnie. Wiekszy makijaz robie tylko w wyjatkowych sytuacjach.

Na twarz olejek z orzechów laskowych,raz na jakiś czas maseczka z czerwonej glinki i peeling drobnoziarnisty,mydło marsylskie.Z tym ,że nic nie zastąpi dobrego snu,gdy pare dni nie dosypiam wyglądam jakbym sie o kilka lat postarzała.

Gość Maja...85
Hej! Kochana Klaudio! Też brałam pigułki ok.2 lata temu(miałam i mam strrraszne syfy),ale zaprzestałam,ponieważ wątroba przeszkodziła mi osiągnąc cel.Miałam suche włosy,łamliwe paznokcie,podkrążone oczy,szarą twarz i (jak już wspominałam) problemy z wątrobą. Na szczęście już tak nie jest,bo rzuciłam.Hahah,w gazetce mojej młodszej siostry zauważyłam pewien artykuł na temat urody.A więc 2 razy w tygodniu robie maseczkę:1 lyżka soku z cytryn i 1 lyzka miodu.Wymieszaj i nałoz na twrza na ok.15 min,potem zmyj wodą.Pomaga!!!Mam 25 lat i rzdko się maluje(dzięki tej maseczce),a puder,gdy mam syfy, to uzywam dla nastolatek(z Rossmana za 8 zł :D).Nie zatyka porów i jest bardzo lekki. Mam nadzieję,że moja mała rada przyda się tobie i innym kobietom! PS nie badz już taka niemiła w stosunku do innych

Gość demi 13
co robic mama mi nie pozwala się malovać a zakochałam się w chłopaku wczoraj gadaliśmy prawie śię z nim umuwiłam ale on zobaczył ładniejszą i poszedł sobie. co zrobic ona bez makijarzu jest ładna a ja .Więc jak mam byc ładna bez makijażu.pomocy

Gość nie mam czasu czytac calosci
ale sprobujcie conajmniej 2 tygodnie jesc duzy talerz owocow dziennie np. jablko, pomarancza,grejfrut,kiwi lub gruszka,winogron,mandarynka jablko itp, po tygodniu juz widac pierwsze efekty, no i np, dziennie miche surowki jakiejs , nie ma ladniejszej cery po zadnym kremie mowie z doswiadczenia, szarosc znika jak zjemy tyle witamin;)

Ja Ci dziewcze powiem co robic, bo faktycznie tu same idiotki są... Kup sobie w drogerii kapsułki z witaminami A, E - przekuwaj i nakładaj na twarz, na noc. Ja przemywam twarz też sokiem z cytryny, wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia... Dobre są też maseczki z miodu, albo ubitego białka jajka - nakładasz na czystą twarz na ok. 20min ;]

Gość ij
no i peeling dwa razy w tygodniu.ładnie odświeża i wygładza

Gość obojetne...
Boże co wy za tematy wymyslacie. nie smarujcie sie byle czym a najlepiej na tym wyjdziecie. te wszystkie kosmetyki sa gowno warte.kiedys nie bylo kosmetykow i kobiety nie narzekaly na cere. naturalnosc jest wazniejsza. jak sie tapetujecie to pozniej wygladacie jak nie wiedomo co. teraz ta mlodzierz to paranoja. 15 lat i sie tapetuja,masakra. pozniej narzekaja ze bez makijazu sie nie moga pokazac. a co najepsze jeszcze w ciazy,wstyd. skonczcie wogole ciagnac to pisanie, to chore.

Gość moje metody to
picie zielonej herbaty soku z marchwi krem brązujący z drbnymi złotymi drobinkami, sprawia że cera ma ładny ciepły odcień a drobinki maskują neidoskonałości przynajmniej co drugi dzień peeling twarzy

Gość mosiad
Kurde, ja też strasznie wyglądam bez makijazu. W sumie to chodzi głownie o cere a nie o oczy. Mam jakies wypryski zaczerwienienia itp.. DLatego używam maseczek, żelów i innych cud aby lepiej wygl i szczerze odkładam kosmetyki pomału na bok :) Mogę wam polecić maseczki z ziaji bo są b.delikatne Przyciemnijcie sb rzesy henną i też źle nie bedzie a na podpuchniete oczy albo sen albo zimne łyzki:) pozdro

Gość kicia :D
Słuchaj ja tez mam 18 lat i miałam taki sam problem z cera tylko ze bez środków anty. A poradzilam sobie z tym w następujący sposob :) kupowałam świerzego ogorka i nakladałam na 10 min dziennie :) rano i wieczorem :) rano kładłam w plastrach a wieczorem ucierałam ... stosowałam 1 krem nawilżający i potem ci ze moja cera znacznie lepiej wyglada to raz ...a po 2 musisz zmienic diete jezeli jesz zbyt duzo slodyczy palisz badz pijesz kawe musisz to odstawic... przez te czynniki cera bedzie ci sie niszczyc...a co do zatrzymywania wody w ogranizmie...(bo puchniecie to inaczej zatrzymywanie wody w ogranizmie) powinnas isc do ginekologa o zmiane lekow anty. z racji tego ze nie powinnas puchnac i lek jest zle dostowany...a jka nie chce zmieniac to kup sobie Asekurella czy jakos tak :) moja siostra to brała i faktycznie usuwa nadmiar wody z organizmu :)

Ja dobiegam 30 a alkoholu bez dowodu i bez makijażu nie kupię :) Podstawą jest codzienne nawilżanie, oczyszczanie twarzy, odpowiednia dieta i w miarę możliwości ograniczenie używek. Na co dzień - 2 x dziennie myję twarz szczoteczką Braun Face + odpowiedni żel ( dla każdego rodzaju cery inny), buzia tak rozmasowana myciem lepiej przyjmuje kremy. Jest opcja w tym modelu depilacji twarzy, więc polecam :)

Gość gość
torba na glowe:)

Gość gość
henna na rzęsy i brwi krem pod oczy o cielistym kolorze (np ziaja seria jaśmin z tego co pamiętam) i przede wszystkim wyspanie się, jeśli obudzisz się zaspana jak suseł to niestety żadne cuda nie pomoga

Gość gość
Ostatnio zaczęłam korzystać z usług doktor Szczepańskiej w Mielcu. Wykonała mi rewitalizacje skóry dzięki czemu moja cera wygląda teraz na młodą i zregenerowaną. Teraz nie muszę już używać prawie wcale makijażu. Polecam wszystkim.

Gość gość
Żeby wyglądać dobrze bez makijażu wystarczy nigdy po niego nie sięgać, unikać cukru, mięsa, nabiału, przebywać na słońcu, uprawiać sport na zewnątrz. Tylko dotleniona czysta skóra ma szanse być zdrowa i ładna. Trzymajcie się z daleka od kosmetyków.