Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaud_ia

co robicie by wyglądać ładnie bez makijażu?

Polecane posty

Gość bzzzz
no właśnie dobrze? Twoim kompleksem jest brzydka twarz.wiec jak, lepiej jak sie komuś wyżalisz?

Do Klaudii Czesc. Poweiem moze co ja robie. Twarz myje tylko przegotowana zimna woda, raz w tygodniu robie sobie peeling z otreb, nie maluje sie, krem do twarzy firmy iwostin, jakos ta marka mi sluzy, oprocz tego staram sie spac 7-8 godzin, zawsze spie przy uchylonym oknie a przed spanie pokjoj dobrze wietrze, nie pale i w miare mozliwosci stram sie unikac towarzystwa palaczy:) Moja cera tez nie jest idealna, ale teraz chce sobie kupic sokowirówke i bede pila soki warzywne, moze to pomoze, A z witam polecam omega 3 triomar firmy Mollers:) Jak cos to jeszcze pisz, moze pomoge:)

Gość te siksy teraz tragicznie
wygladaja, serio. Widze po dziewczynie mojego brata poza tym bylam na praktykach i laski 16-18 byly tak zaniedbane, buzia szara, wory pod oczami...co z tego ze pepek na wierzchu i make up, nie potrafia dbac o siebie takiemlode

Gość do Lorelei26
pierwsza sensowna odpowiedź Do pozostałych- rzuciłyście się na dziewczynę i dziwicie się, że Ją poniosło

Gość rzuciłyście się
??? to ona zaczęła wyzywać od głupich :/ poniżej poziomu :/

Gość dobrze ze juz poszla sobie

Gość do Lorelei26
A swoją drogą polecam krem Vichy Oligo 25.Różne są opinie na jego temat, ale ja zauważyłam u siebie poprawę kolorytu cery-po zużyciu jednego opakowania. Oczywiście polecam dłuższe stosowanie. Hmmm... Rzeczywiście Ją poniosło, ale spodziewała się porad, a nie pouczania i kpin :-)

Gość klaud_ia
wcale sobie nie poszłam tylko nie widzę sensu dyskutowania z osobami, dla ktorych problemem i wyznaczkiem dojrzałosci jest głupi temat na forum, ja nie mam zamiaru sie kłocić z kimś ,kto ma do mnie pretensje o to, że pytam w jaki sposob mogę o siebie zadbać. od razu muszę być głupia, pusta i brzydka .. Lorelei26 jakos potrafila normalnie odpowiedziec. przeczytaj wszystkie moje wypowiedzi i zajmij sie czyms pozytecznym, bo wydaje mi sie, ze to robicie z nudow.

Gość klaud_ia
potraficie tylko napisać "żal" i ta przekrzywiona buźke.. to jest dopiero żałosne, a nie to, że ktoś pyta o sekrety dziewczyn, ktore sie w ogole nie maluja a wygladaja promiennie

Gość do Lorelei26
no właśnie :-)

Gość Fatalna fuksja
Osiemnaście lat miałam już jakiś czas temu, więc nie sądzę, aby moje rady Ci się przydały, ale może jakimś "ryczącym trzydziestkom" owszem. Robię peeling 2 razy w tygodniu, używam codziennie fioletowego toniku Clinique (2), bez którego praktycznie żyć już nie mogę :) , czasem chodzę do kosmetyczki na "kwasy", ale częściej (jestem leniwa), używam na noc kremu Lysanel Active, z kwasami. Raz na trzy miesiące szaleję z Advanced Night Repair (Estee Lauder), przez trzy tygodnie, tak jak każą na opakowaniu... Oprócz tego zawsze używam wysokich filtrów UV i nawilżam buzię dobrym kremem, piję dużo wody, dbam o to, co jem, biorę jakieś antyutleniacze w pigułach, śpię 8 godzin, mam bardzo satysfakcjonującą, ale i mało stresującą pracę, nie stosuję antykoncepcji hormonalnej... Na wygląd nie mogę narzekać, z cerą nie mam problemów żadnych.

Gość phhhhhhhhi
"ja nie mam zamiaru sie kłocić z kimś ,kto ma do mnie pretensje o to, że pytam w jaki sposob mogę o siebie zadbać" pretensje to ty masz, bo ktoś odpisał nie po Twojej myśli :P Jesli ktoś tu jest głupi, to własnie Ty autorko. Bo jak się zakłada temat, to trzeba przynajmniej być kulturalnym.

Gość qwerty 123
bo to stare ci.py ktorych nie stac na drogie kosmetyki, zazdrosnice glupie, autorka nic zlego nie napisala, ale te pipy musza sie gdzies rozladowac, brzydule ktorych nikt nie chce

Gość erewrwerewr
Sama jestem kobietą ale gatunek babski kurewsko działa mi na nerwy. Tępe idiotki.

Gość qwerty 123
autorko, moze ci te tabsy nie pasuja??? bo ja mialam strasznie duzo syfow po tabletkach anty, z ktorymi walcze do dzisiaj, chociaz jest o niebo lepiej

Gość używam odpowiednich
sorry, ale w tych wypowiedziach jest tyle nieścisłości, że trudno się dziwić, że została zjechana :P temat "co robicie by wyglądać ładnie bez makijażu", później pisze, że podkreśla tylko oczy i policzki, jak jej dziewczyny piszą o przedłużanych rzęsach czy hennowaniu (co jest właśnie sposobem na posiadanie podkreślonych od rana :P) to pisze, że nie na temat, nie wspominając już o tym, że wymienia X firm, których używa... do właściwie 2 czynności.... i zaznacza, że są to dobre kosmetyki -ciekawe na jakiej podstawie, reklam TV? tego co jej się odpisuje nie słucha, a uwagi o diecie i stylu życia, po prostu ignoruje... sugeruje, że mieszka z chłopakiem : "mnie to juz zaczyna krępowac kiedy np wstaje rano i chlopak mnie taką widzi" , a poniżej pisze, że ma tylko 18 lat... nie powinna czasem zakuwać w domu do matury? w drugim poście sama sobie odpowiada, na swój problem "teraz mam problemy od tabletek antykoncepcyjnych"- odp "DOBRAĆ WŁAŚCIWIE TABLETKI- po co kombinować i szukać półśrodków, jak zna się przyczynę kłopotów?

oczywiscie najlepiej na cere wpływa dłuuugi sen:) Ja piję herbatkę oczyszczającą, koniecznie zmywam makijaż wieczorem (jeśli takowy zrobiłam), na noc odzywka na brwi i rzęsy z olejku rycynowego, krem nawilzający na buzie. Od czasu do czasu robię maseczkę na twarz z żółtka lub drozdży albo kupuję jakąs gotową maseczkę. No i najlepiej używać dobrego filtra^^

Gość używam odpowiednich
autorko! niestety wygląd skóry odzwierciedla stan organizmu. ...i nie da się: źle odżywiać/nie dosypiać/brać nieodpowiednich leków/uzywać nieodpowiednich kosmetyków/ nadużywać używek (wybierz co dotyczy ciebie)....po czym zapytać na form o cud maseczkę i po 15 min otrzymać genialną radę na promienny zdrowy wygląd bez makijażu :P

Gość ja to robie tak...
ze regularnie farbuje brwi i rzesy czarna henna. Jestem blondynka i normalnie bez makijazu wygladam jak niemowlak jakis. Za to mam geste rzesy na dolnej powiece i jak sa czarne to wyglada to normalnie, znosnie znaczy.

by cera nabrala kolorytu robię sobie kilkuminutową maseczkę z miodu, potem obficie spłukuje twarz przegotowaną wodą - jest dobrze nawilżona, wygląda na zrelaksowaną i duzo młodziej :)), polecam !!!!

uzależniona kobieta poprostu smarujesz buźkę miodem bez zadnych dodatkow tak?:D

Gość Podaj dalej
up up

Do autorki. Polecam skoczyć do sauny. U mnie zdziałała cuda. Tak czystej i świeżej cery nigdy nie miałam. Nie wiem która ma taki dobroczynny wpływ bo byłam w trzech. Parowa, na podczerwień i jeszcze jakaś taka bardzo gorąca z ziołami. Oprócz tego robię henną na rzęsy, na brwi nie robię bo kolor jest dla mnie za mocny, a jestem blondynką. Dobrze zrobiona henna pięknie podkreśli oko. Możesz też użyć jakiegoś kremu rozświetlającego, oczywiście bardzo delikatnego. Mieniące się drobinki odświeżają cerę.

Gość klaud_ia
i o to mi wlasnie chodziło:) wyproboje tego miodu i sauny z topiciem chodziło mi o to, ze mam mało czasu (pewnie jak wiele z was) na codzien nie moge sobie pozwolic na kosmetyczkę a poza tym skoro jestem taka młoda i mam uzywac tylu rzeczy, to co musialabym robic za parenascie lat. wymieniłam trochę firm, bo jak już używam tuszu do rzęs to wole sobie kupić 1 na pół roku ale żeby mi służył ! nie naoglądałam się reklam bo na telewizję również nie mam czasu , a u boku mojego ukochanego budzę się tylko czasami i wtedy chciałabym wyglądać promiennie parę osob nie mialo problemu, zeby napisac o ziołach, herbatkach, saunie - a mi tylko na tym zależało i mam nadzieje, ze ktos z tego rowniez skorzysta i chcialam jeszcze polecić wszystkim peeling z kawy - wystarczy wziąc zwykłą mieloną kawę i wymieszac np z jogurtem naturalnym, smietaną, oliwą z oliwek i miodkiem tak by otrzymac gęstą konsystencje, ja czasami mieszam kawę ze zwyklym żelem pod pryszcznic albo do mycia twarzy - to zalezy jaką partię ciała chcę złuszczyć z martwego naskorka, naprawde rewelacja, bo kofeina napina skórę i trochę poprawia jej koloryt :)

Gość klaud_ia
moze ktos cos doda?

Gość Podaj dalej
maseczka z drożdży (kawałek drożdzy rozpuszczam w niewielkiej ilości wody, kładę na twarz po 15 min zmywam:) - do cery z tradzikiem , wypryskami, wągrami przecieram twarz wodą z cytryną - na przebariwneia moczę raczki i paznokcie w podgrzanej oliwe z oliwek z dodatkiem wit E i cytryny ogorek lub torebki herbaty na oczka peeling twrazy:) Pozbywam sie starego naskorka i buzia jest bardziej promienna

Gość make-up nie poprawia wygladu
ciekawa waza dyskusja :) ja tez uzywam maseczki drozdzowej, a raz na jakis czas kupuje gotowe w rosmanie, zwłaszcza te z glonów. Wspomniany był miodek ja go akurat uzywam na usta. Codziennie rano lekko posmaruje je miodem, dzieki temu nie pękają mają ładniejszy kolor i się błyszczą. Polecam uprawianie sportów, może siatka? Używaj tez pilingów owocowych, ale tylko raz na kilka dni bo moze dac odwrotny efekt :) Pij dużo herbaty zielonej i czerwonej mi to pomaga się odpręzyc i wygladam zawsze lepiej zrelaksowana ^^. nawiązując do tematu niedoajrzale są te osoby które sie czepiaja klaud_ii, bo to ze ma 18 lat i ze chce dobrze wygladac nie znaczy ze macie prawo po niej cisnać! Ja mam 17 i co z tego?! Czasem tez sie plącze w wypowiedziach, baa nawet belferki z mojej szkoly ze sie nieraz mylą i co?? to powod zeby najezdzac na nastolatkę? Co was obchodzi ze może mieszka z chłopakiem? jej sprawa nie wasza! mam nadzieje ze nie macie zamiaru sie task wypowiadac na innych forach bo gdy to czytalam to az sie nabuzowalam! ZAL tak jakbyscie wy to okreslili! Pozdoro Klaud_io x]

Też nie rozumiem u niektórych tej agresji. W ogóle drażni mnie często na tym forum, jak baby skaczą sobie do oczu w ogóle bez przyczyny.. Bo ktoś jest młodszy... Co ma wiek do rzeczy? Co do cery - to czytałam że 4/5 to to, co jemy. A kremy dają tylko 1/5 efektu. Czyli w zasadzie kupowanie tych wszystkich środków parwie mija się z celem. Dla cery jest naważniejsza witamina a+E. Najlepiej w postaci naturalnej - lepiej przyswajalna. No i oczywiście sen. CO do mnie - to zauważyłam, jak niesamowicie pięknie wyglądała moja cera rano, kiedy w przeddzień wieczorem zjadłam na deser kremówkę Jana - zjadaam jedną na pół - była to całkiem duza porcja. Efekt był naprawdę niesamowity.