Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brenda27

Ciąża

Polecane posty

Gość brenda27

Witam. Jestem tutaj nowa, ale od dłuższego czasu obserwuję forum. Mam pytanie. Czy mogę być w ciąży, spóźnia mi się @ 3 dni, na pewno współżyłam z mężem w czasie dni płodnych, ponieważ staramy się o dzidzię. Jest to nasz pierwszy cykl tak na poważnie, wcześniej zdecydowaliśmy, że co ma być to będzie. Ogólnie czuję się tak jak bym miała dostać @, ale nic nie widać. Mam cały czas podwyższoną temperaturę ponad 37, nie jestem przeziębiona ani chora, boli mnie brzuch, mam obolałe piersi, często biegam do łazienki, cały dzień jest mi niedobrze, czuje się tak jakbym balon połknęła. Dzisiaj zrobiłam wieczorem test i ta druga kreseczka wyszła bardzo jaśniutka, prawie nie widoczna. Nie wiem co o tym myśleć. Proszę o odp. Z góry dziękuję.

no kochana to ja jako pierwsa moge ci pogratulowac :D:D na moje oko to jestes w ciąży, ale najlepiej powtórz test z porannego moczu :) ja z drugiej bladziusuenkiej kreski mam córkę :)

Gość brenda27
Dziękuję. Bardzo bym chciała, też staraliśmy się o córeczkę. Kupiła drugi test. Będę robiła rano. Ale kupiłam dwa różne. Gratuluje córeczki.

Gość brenda27
Gratuluję. Dziękuję dziewczyny, dajecie mi ogromna nadzieje. Miło, jak ktoś wspiera. Gratuluje dwóch bobasków. Mojego męża siostra też ma bliźniaki.

No dziękuję, Tobie też życzę powodzenia. Szczerze, to objawy miałam podobne do Twoich, tylko mdłości zaczęły się w przepisowym, 6 tyg. a do tego czasu miałam apetyt ja smok. Także 3mam kciuki!! :)

Gość brenda27
Mi po prostu jest niedobrze, ale nie wymiotuję. Jutro zrobię znowu test, ale rano. Zobaczę co wyjdzie, a jeżeli nie będzie pewności to w środę rano pójdę na bHcg. Wtedy będę miała pewność. Według moich obliczeń to dzisiaj by była 2 tyg i 2 dni :)

Gość brenda27
Oczywiście dam znać.

nawet jak bedzie blada kreska to juz masz sie z czego cieszyc :) ja juz dzisiaj ci pogratuluje nie czekam na jutro :D , bedziesz ammusią , powodzenia :)

Gość brenda27
Bardzo bym chciała. Tylko ta kreska taka blada, widoczna przy świetle dziennym, ale mam nadzieję. Dziękuję dziewczyny.Na razie nie dziękuję za gratulacje :)

heh, ja też zrobiłam test po 2 tyg i 2 dniach :) i kreska była dużo słabsza, ale była :) tylko że ja robiłam rano. Mam nawet zdjęcie, tylko muszę najpierw gdzieś wrzucić

Gość brenda27
U mnie jeszcze jaśniejsza, ale robiła po 18 wieczorem. Muszę wspomnieć, że bardzo często biegam do łazienki. Zrobię rano. Napisze co wyszło.

Gość brenda27
Chyba jednak nie jestem w ciąży. Test robiony rano nic nie pokazał. Byłam rano na bHcg i zobaczymy. A teraz mam coś podobnego do @. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jestem załamana. Normalnie płakać mi się chce.

Gość brenda27
Dziewczyny, jeżeli robiłam dzisiaj bHcg i dostałam @. Tak myślę, bo nie wygląda tak jak zawsze, ale boli mnie brzuch, to mogę być w ciąży?? ten wynik coś pokaż. Moja koleżanka miała normalnie jeden okres, a teraz jej się spóźnił i się okazało, że jest w ciąży. Dlaczego ten test wczoraj pokazał ciąże, a dzisiejszy już nie. Dodam, że moja koleżanka robiła aż dwa testy i były negatywne, a w ciąży już była.

Ja robiłam wieczorem i wyszła blada kreseczka no i proszę :) Zrobiłam drugi i kreska była ledwie widoczna. To co nazywasz @ to może być plamienie, uważaj na siebie, beta powinna wszystko wyjaśnić. Powodzenia :)

Gość ......................89
Czasem dochodzi do samoistnego poronienia

Gość autowyzwalacz123456789
Nie chce cie straszyc ale to wlasnie moglo byc samoistne poronienie, gdybys nie zrobila testu to nawet nie wiedzialabys ze jestes w ciazy, myslalabys ze okres ci sie spoznil. Przykro mi, ale nie lam sie, napewno wkrotce zostaniesz mama.

Gość to jest ciąża
Objawy, ale przede wszystkim wynik testu jednoznacznie wskazuje. Taki wynik testu to CIĄŻA :) Gratuluję również :)

Gość to jest ciąża
O, teraz doczytałam :( Do lekarza prędko idź. Ciąża wg. mnie na pewno była, bo testy nie mylą się w tę stronę (mogą co najwyżej nie pokazać ciąży, która jest, ale nie odwrotnie). Może to było wczesne poronienie.

moze ktos mi tu pomoze? wczoraj wieczorem poczulam sie strasznie dziwnie bylo mi niedobrze.brzuch mi wzdelo i czulam jak bym miala cos w srodku.przec cala noc czulam sie fatalnie az do dzis tyle ze juz nie czulam tego dziwnego uczucia w brzuchu.mam goraczke prawie 38 stopni.mdlosci zniknely ale goraczko pozostala do tego straszny katar.zastanawiam sie czy to zwykle przeziebienie,moze jakas wirusowka czy moze ciaza.kochalam sie z facetem bez zabazpieczenia ale bardzo uwazalismy i nie doszlo do wytrysku.czy ciaza jest mozliwa czy jestem zwyczajnie przewrazliwiona? pomozcie

Gość brenda27
Dzięki dziewczyny. Jutro rano odbieram wynik bety i wtedy zobaczę. Bardzo się martwię, bo nigdy @ mi się nie spóźniał. Raz tylko, ale to było 3 lata temu i byłam po operacji i brałam bardzo silne leki, a tak mam regularnie jak w szwajcarskim zegarku. A ten mój @ jest jakiś dziwny, brzuch mnie boli tak jak zawsze, ale to jest jakby śluz zabarwiony krwią. Normalnie chyba nie będę mogła zasnąć. I rano szybciutko pobiegnę po wyniki.

Gość brenda27
Dziewczyny dzisiaj odebrałam wyniki bety.HCG mam 9,46 mIU/ml. Z wyniku by wychodziło, że to mniej więcej pierwszy tydzień ciąży. Ale nie wiem co o tym myśleć, bo wczoraj dostała @. Co wy o tym myślicie?? Proszę o szybka odp. Może to jest samoistne poronienie??

na to wygląda, przykro mi... dla pewności powtórz betę po 48 godz. i będziesz mieć odpowiedź...

Gość nie wygląda to dobrze...
Normalnie stężenie HCG tydzień po zapłodnieniu wynosi około 50 mlU/ml, w dniu spodziewanej miesiączki osiąga wartość około100 mlU/ml.

Gość nie wygląda to dobrze...
to były normy na stężenie w moczu, we krwi hormon ten jest wykrywalny wcześniej...

Gość brenda27
A już się cieszyłam. Nie wiem czy jest sens powtarzać to badanie. Tym bardziej, że jeden test ciążowy pokazał drugą kreseczkę bardzo blaą, a już na drugim nie było drugiej kreseczki.