Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brenda27

Ciąża

Polecane posty

zrób betę, bo jak się okażę, że jednak rośnie to dobrze by było isć do lekarza jak najszybciej...

Gość brenda27
Myślałam, żeby zrobić betę po @. I wtedy chcę iść do lekarza.

nie wiem jak uważasz... ale ja bym wolała wiedzieć już teraz jak wygląda ta beta... bo jeśli sie okaże, że mimo wszystko są odpowiednie przyrosty to byc może dostaniesz od lekarza jakies leki na podtrzymanie czy coś... nie wiem, nie jestem lekarzem, ale tak mi się wydaje...

Gość brenda27
Wczoraj robiłam to badanie, to nie wiem czy jest sens dzisiaj powtarzać. Jutro pójdę, to powinno być coś bardziej widoczne. Dzisiaj mam wolne z pracy to leże w łóżeczku cały dzień.

betę dobrze jest robić co drugi dzień, więc jak najbardziej jutro możesz isć... powinna przyrosnąć w tym czasie o co najmniej 66% a najlepiej się podwoić...

Gość brenda27
Aha. Dzięki za informacje. Mam nadzieję, że urośnie i to dużo, chociaż pewnie to jest mało realne.

Gość likto
wynik jest za niski,oby to nie bylo poronienie,chociaz troche to tak wyglada Daj znac,trzymamy kciuki za dobre wiesci

autorko takie plamienie na poczatku ciazy to plamienie implantacyjne informuje o zaplodnieniu .wszytsko jest dobrze jestes w ciazy ,nie bylo zadnego poronienia nie daj sobie takich glupot wmowic trzeba wierzyc ze ejst wszystko dobrze.ja tez mialam jedna mocna kreske i jedna slaba na tescie i teraz jestem w 6 miesiacu:) .gdy ciaza jest wczesna test w ten sposob ja pokazuje

Gość oczywiście trzeba
być dobrej mysli, ale skąd ta pewność, że to plamienie implantacyjne??? ono ma miejsce zazwyczaj około tyg. po zapłodnieniu... mi to niestety raczej wygląda na wczesne poronienie...tym, bardziej, że na 1. teście była blada kreska, na 2. juz jej nie było a powinna byc wyraźniejsza... obym się myliła...

Gość brenda27
Dzięki dziewczyny. Z tego co jest napisane w wyniku to by mogła być ciąża tygodniowa. Nie wiem co myśleć bo HCG robiłam w ty,m dniu co dostałam @, ale rano. Ale jutro pójdę znowu zrobić bete i wtedy do lekarza. Oczywiście dam znać co będzie. Oby to była ciąża.

Gość brenda27
Oczywiście się odezwę. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Nadal jest mi cały czas niedobrze. Mierze sobie temperaturę i mam w pochwie mam cały czas 37,58, a jak miałam dostać @ to mi spadała. Tak było zawsze, a teraz od owulacji utrzymuje się na takim samym poziomie.

Gość brenda27
Dziewczyny, jak myślicie skąd ta utrzymująca się temperatura??

Gość brenda27
Byłam dzisiaj znowu zrobić bete, tak źle mi pobrali krew, że mam siniaka na pół ręki, ale trudno. Jutro będzie wynik niestety. Aż tak długo muszę czekać. Krwawienie od wczoraj wieczora jest minimalne jak na razie. A normalnie @ mam 5 dni i to taki dosyć obfity. Temperaturkę mam cały czas powyżej 37. Zobaczymy.

Gość brenda27
Dziewczyny już się pogubiłam. Przeglądam jeszcze raz mój wynik. I tam jest napisane HCG. A to jest coś innego niż beta HCG?? Jeżeli tak, to możecie mi podać normy jednego i drugiego?? Z góry dziękuję.

Gość kasiula83
NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji) Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml 10 DPO —- 5 - 50 12 DPO —- 10 - 100 14 DPO —- 20 - 200 16 DPO —- 40 - 400 18 DPO —- 70 - 800 20 DPO —- 140 - 1600 22 DPO —- 180 - 3200

Gość kasiula83
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP — 5 - 50 mIU/ml 4 LP — 5 - 426 mIU/ml 5 LP — 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP — 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP — 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP — 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP — 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP — 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP — 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

Gość brenda27
A jeżeli ja mam HCG 9,46 mIU/mL??

Gość kasiula83
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml 3 – 4 tydzień od owulacji—– 9 - 130 4 – 5 tydzień od owulacji—– 75 – 2600 5 – 6 tydzień od owulacji—– 850 - 20,800 6 – 7 tydzień od owulacji—- 4,000 - 100,200 7 – 12 tydzień od owulacji—- 11,500 - 289,000 12 – 16 tydzień od owulacji— 18,300 - 137,000 16 – 29 tydzień od owulacji—- 1,400 - 53,000 29 – 41 tydzień od owulacji— 940 - 60,000

Gość kasiula83
kobiety nie w ciąży:

Gość kasiula83
kobiety nie będące w ciąży : >5.0 mlU, ty masz powyżej 5 mlU więc w chwili badania byłaś w ciąży

Gość brenda27
Aha. Dziękuję. Dzisiaj powtórzyłam badanie, zobaczymy co jutro wyjdzie, oby było więcej. Ale dzisiaj to mi chyba robili beta HCG.

Gość kasiula83
trzymam kciuki :D zajrze tu jutro sprawdzić jak ci poszło

Gość brenda27
Ok.Dzięki. Bardzo byśmy chcieli z mężem dzidziusia. To jest bardzo dobra pora. :)