Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jytuiy

temperatura mierzona pod pachą 36,2 w pochwie 37,2 czy to może oznaczać ciążę

Polecane posty

Gość jytuiy

po owulacji cały czas mam temperaturę niską ale mierzoną pod pachą. wynosi ona od 35,5 do 36,8 ale w pochwie w granicach 37. okres mi się spóźnia tydzień. czy mogę podejrzewać ciążę?

Gość likto
w pochwie tempka zawsze jest wyzsza A przed okresem jeszcze bardziej sie podwyzsza Tez ostatnio niepotrzebnie sie napalilam:(

Gość likto
tak czy siak skoro okres sie spoznia to lec po test,biegusiem:)

Gość jytuiy
narazie nie mogę kupić testu. właśnie jak to jest, bo mówią że w ciąży jest podwyższona temperatura ale nie wiem gdzie mierzona? no i dodam że w ciąży nie chcę być bo mam 5 miesięcznego syna i karmię go piersią. może karmienie sprawia że okres jest nieregularny.

Gość pod pacha
się nie mierzy nigdy jeśli chodzi o kwestie owulacyjno - ciązowe. mierzymy w pochwie, pod jezykiem lub w odbycie - co kto woli. temepratura podwyższona owszem oznacza ciążę, ale tylko jeśli ten stan utrzymuje się dłużej niż 18 dni.

Gość likto
temperature mierz pod pacha,to pewniejszy miernik,szkoda ze nie mozesz kupic testu,wszystko byloby jasne

Gość pod pacha
aha no i porównywanie temepratur można przeprowadzić tylko wtedy jesli caly cykl jest mierzony w jednym miejscu. Tzn jesli najpierw mierzyłaś pod pachą, a teraz mierzysz w pochwie - to możesz sobie darować - nie wyciągniesz z tego rzetelnych wnioskow.

Gość likto
nie wiem ,ja w pochwie jakos zawsze mam wysoka temp. a jak mierze pod pacha to wszystko gra

Gość pod pacha
litko - bzdury gadasz - temepratura spod pachy nic nie wnosi do pomiarów cyklowych. NIGDY nie mierzy się pod pachą!

Gość pod pacha
O rany - bo tu nie chodzi o wysokość temeperatury! chodzi o różnice miedzy srednia z pierwszej poły cyklu, a róznicę miedzy srednia z drugiej połowy cyklu, a nie o wysokość.

Gość pod pacha
ok może jeśniej to wytłumacze - można być w ciąży miając np temeprature 36,1 jeśli w pierwszej polowie cyklu te temperatura wynosiła np 35,5.

Gość pod pacha
a można nie być w ciąży mają 37 jeśli w pierwszej połowie cyklu ta temp. wynosiła 36.8 (to jest za maly skok miedzy jedną tempka a drugą, a liczy sie właśnie ten skok - min. o 4 kreski)

Gość jytuiy
pod językiem mam 36,6 ale zawsze mierzyłam pod pachą więc faktycznie się nie dowiem

Gość chrzestna
Trzeba mierzyc caly cykl w pochwie, na jednej głębokości. W czasie owulacji temperatura skacze i po ok. 14 dniach powinien pojawic sie okres, a temperatura spasc. jak podwyzszona temp utrzymuje sie ponad 16 dni to pewnie ciaza. Jak nie mierzylas wczesniej, to na nic w ogole dyskusje o temp.

Gość jytuiy
jednak moglam zrobić test i całe szczeście w ciąży nie jestem

Gość podajcie różnicę
miałam prowadzić sobie kalendarzyk i miałam zmierzyć dzisiaj temperaturę w pochwie bo mam dostać okres ale zapomniałam, zmierzyłam pod pachą ale czy można to jakoś odnieść do temperatury w pochwie?

Gość gość b
Nie moge zalozyc nowego tematu wiec pytam w tym. Czy majac temp 37.2 w pochwie i karmiac 8 mies dziecko moge byc w ciazy? Dodam ze stosunki byly zawsze przerywane

Gość gość b
Zna sie ktoras na tym?

Gość gość b
Nie tylko dzisiaj pusta babo. Pewnie nawet nie wiesz co to termometr tylko hormony zresz

Gość gość
a ty wierzysz, że karmienie piersią chroni przed ciążą??

Gość gość
Wszystko zależy od tego kiedy wystąpiła owulacja,kiedy temperatura jest mierzona.

Gość gość b
Kilka dni mierzylam temp bo przed ciaza mierzylam ok za pietnascie 6 rano nim wstalam do pracy.a teraz bedac w domu tak wczesnie nie wstaje a nie chce nastawiac budzika zeby dziecka nie obudzic...wiec nie wiem czy i kiedy byla owulacja...mialam ciagnacy sluz jakos w polowie stycznia no ale na temp nie zwracalam uwagi wiec nie wiem czy byla owulacja.ale wg temperatury tak wysokiej chyba tak.wiec mysle czy jest ciaza czy jej nie ma

Gość gość
no miejmy nadzieję że nie ma, wykonczyłabys się dziewczyno z dwójką bachorów. Stosunki przerywane są z reguły bezpieczne, ale najbezpieczniej to jednak załozyć gumkę. Zrób test ciążowy :) nikt tutaj Ci nie wywróży niestety

Gość gość b
Nie chodzi o wrozenie tylko o to czy ktoras miala podobna sytuacje. Pozatym ja urodzilam dziecko nie bachora

Gość gość
Dziewczyny temperature pod pacha mam 35.9 a w pochwie 37,3 i sie ciagle utrzymuje. Czy moge byc w ciazy. Okres spoznia mi sie 4 dni a test wyszedł negatywny

Gość gość
Gosc 11.07 Jednorazowy pomiar nic Ci nie powie, trzeba mierzyc tem rano przed wstabiem z lozka Ja np po owulacji mam wysoka tem rano 37 a w dzient nawet 37,6 zaczyna mi spadac dzienPrzed@ a czasem dopiero jak juz dostane@. Bylam juz w ciąży i jedno co moge powiedzieć to ma sie wysoka tem tez w nocy. I tak do 3 mies pod pacha mialam 37_37,2 Gin mówił ze to normalne. Bylam

Gość Cleo1976
Temperatury płodności NIE mierzy się pod pachą.Ogólnie-po owulacji ta mierzona w ustach w pochwie lub w odby.cie musi być co najmniej o 2 kreski wyższa niż przed.Ta mierzona w ustach jest z reguły o około 2 kreski niższa niż w innych miejscach.Tak więc36,8 w pochwie=36,6 w ustach.I jest to temperatura dość niska.Ale już 36,7 w ustach utrzymujące się ponad 18 dni może wskazywać na ciążę.W pochwie dopiero od 36,9.Ale to i tak zależy, jaki poziom macie normalnie przed owulacją.Ktoś może mieć 36,1-3, więc po zapłodnieniu może mieć i 36,5 i być w ciąży.