Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna studentka

Co zrobic zeby przezyc od 1 do 1 na studiach?

Polecane posty

Gość Biedna studentka

Niestety nie starcza mi na studia. Od rodzicow dostaje 1000 zl i niestety w dzisiejszych czasach taka suma to duzo za malo. Same ksiazki to juz wydatek 300-400 zl. A gdzie tu jedzenie, paliwo czy wlasne wydatki? Niestety profil moich studiow (studiuje jeden z ciezszych kierunkow - pedagogike i to dziennie) nie pozwalaja mi na prace

Gość maasaaaaaaaaaaaaaaakraaa
pedagogika to ciężki kierunek? buhhhhhaaaaahhhhaaaa 0/10

Szczególnie ostatnie zdanie zabrzmiało niezwykle wiarygodnie. Bo już myslałam, ze to prowokacja.:classic_cool:

Gość nie moge.... p
pedagogiga-jeden z ciezszych kierunkow????????? hehe ksiazek chyba nie kupujesz co miesiac co?

Gość cdzxv vs
naprawde tyle potzreba na studia????? 1000 zl na miesiac?

Gość To ja na budownictwie
utrzymuje się sama (mama wysyła mi czasami jakieś 4 stówy) i daje rade.A Ty widocznie jakaś mało zaradna jesteś, poza tym pedagogika to jeden z najłatwiejszych kierunków.

Gość zgadzam sie z przedmowczynia
.

Ja sie utrzymuje za 600, czasem 650, musze sama zapłacić za mieszkanie, rachunki, tabletki, wizyty u ortodonty, i jakoś stracza, bo jak ktos ma rozpieszczona dupcie to zostaje u rodziców w domu, a nie wyjezdza na studia. Jak bym dostawała tysiac ziko od rodzicow to bym chyba ze szczescia umarla :P A pozatym... Pedagogika ? nie bądź smieszna! Ja studiuje Automatykę i spokojnie daje rade uczyc się i jeszcze pojsc do pracy, a wierz mi ze kierunek jest trudny! 1000 złotych, Boże widzisz i nie grzmisz!!

Gość cdzxv vs
myslicie ze jakbym studiowala dziennie to mialabym czas na nauke i na prace?

Jak sie chce to nic prostszego, ja juz pracowałam w róznych miejsca, robiłam z siebie idiotkę aby zarobić a ta mi tu wyjeżdza z tysiacem złotych ze jej nie starcza :D

Ja mam ok. 1000zł do wydania na każdy miesiąc. 400zł odchodzi na mieszkanie. A na inne rzeczy wydaję miesięcznie nie więcej niż 340-400zł. Nie pisz mi, że 1000zł miesięcznie dla studenta to mało :o

Gość cdzxv vs
slicznie sie zabki prostuja;p gratuluje;p

Gość frapp e
jesli ktos z was studiuje dziennie i do tego pracuje to respect. ja mam zajecia od 8 do 20 . (z 3 godzinnymi przerwami miedzy wykladami) i musze nawet zrezygnowac z udzielania korepetycji , co bylo moim jedynym zastrzykiem gotowki. masaaaakra

Gość loretta23
i to jest wlasnie to, czego brakuje studentom scislych kierunkow - totalny brak zdolnosci czytania miedzy wierszami. prowokacja az bije po oczach, nie trzeba wiele wysilku, zeby wiedziec o co chodzi... i kto sie dal zlapac?? politechnika!! :D:D:D

Gość rozwalił mnie ten jeden z najc
ięższych kierunków! :D Studiowałam psychologię, więc trochę pokrewnie i nigdy bym takiej bzdury nie strzeliła. Powiedz to studentom medycyny, biofizyki, farmacji albo kierunków ściśle technicznych. Nie pozbierają się ze śmiechu :D A jak przeżyć? Nie wiem. Chyba z ołówkiem w ręku, oszczędzając każdy grosz. Da się za 1000zł (najważniejsza jest tania kwatera, reszta już pójdzie)

Gość yiiiiZ
to prowokacja kurcze ja zarabiam tysiac miesiecznie i sobie nie wyobrazam dawac dziecku tyle a gdzie na dziennych pracujecie?

loretta23 kto się dał złapać i na czym ? Bo jakloś nie rozumiem. Studenci kierunków humanistycznych nazywaja siebie szumnie "humanista" bo im się liczyc nie chce i myslec!! Lepiej wkuć na pamieć niż ruszyc glowa, ot co. cdzxv vs ślicznie dziekuję za komplement :)

Gość rozwalił mnie ten jeden z najc
Może prowokacja :) Chociaż jakoś mnie się akurat nie wydaje :) Powiem też może, żeby złagodzić poprzednią wypowiedź. Studiowałam polonistykę, często wyśmiewaną przez ludzi, którzy o tych studiach nie mają pojęcia. BARDZO trudne studia. OKROPNE. Więc, kto wie z tą pedagogiką... ;)

Gość cdzxv vs
prosze;p ogolnie jestem pod wrazeniem;p w przyszlym roku mam zamiar isc na studia jak zdam maturke oczywiscie;p i zastanawiam sie wlasnie czy dalabym rade sie sama utrzymac... a czy mozna znalesc faja prace tylko na weekendy?

Gość ffgas
czarne oczka - po jakiego chu ja wkładasz tu swoje oblesne zeby??:O

Gość loretta23
czarne oczka - jak to na czym?? pieknie sie daliscie nabrac na prowokacje naprawde niskich lotow. pierwsze pare zdan brzmialo nawet wiarygodnie, ale ostatnie pograza cala wypowiedz...naprawde tego nie widzisz? :D

smiech na sali ot co. Ja pracowalam w kinie, w marketach po nocach ukladalam i liczyłam towar, latałam przebrana za królika za marne grosze i rozdawałam ulotki.. Robiłam projekty dla nieuków z zaocznych. Jak sie chce, to sie znjadzie robote dla siebie :)

prowokacja prowokacja ale problem jakis porsza ja dostawalam w suie na wszystko maks 600zl i jakos przezylam

Gość gdsgdsgds
Czarne oczka - ja studiuje dziennikarstwo, kazdy mysli ze to takie 'humanistyczne łatwe gówno", a tak naprawde zakuwam, ze nie mam juz sił. Wiec jak nie wiecie to moze nie mówcie??

loretta23 a nie przyszlo ci do glowy że to może nie być prowokacja ? Moze ktos jest naprawde na tyle głupiutki iż studiowanie pedagogiki to dla niego cięzki kierunek i jest tak przekonany że to jest ciężkie, ze sam w to uwierzył. Umiejetnośc logicznego myslenia to sie nazywa a nie czytanie miedzy wierszami :) madry człowiek przeanalizował co nieco i nie zakłada odrazu że to prowokacja.

Gość cdzxv vs
mam nadzieje ze jakos to bedzie;p

Gość yaaallala
trzeba jednak brac pod uwage fakt ze te studia nie maja przyszlosci bo ja pracuje w urzedzie pracy i widze ze bezrobocie jest ogromne po takich studiach

jestes napierwzym roku z kazdym okiem bedzie Ci coraz latwiej poodzenia p.s 100l to duzo mimo wszystko 🖐️