Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biedna studentka

Co zrobic zeby przezyc od 1 do 1 na studiach?

Polecane posty

Ale ja nie twierdze Broń Boże ze dziennikarstwo jest łatwe. Ale pedagogika ? ludzie na to lgną dlaczego ? Z tego samego powodu co na zarzadzanie - bo jest łatwe i maja nadzieje że znajda prace po tym:P Naiwni :)

Gość też nie wiem po co te
obleśne zębiska, fuj! :O

tez nie wiem po co te - moze i sa oblesne teraz, ale jak wyprostuja to beda ladniejsze i bede z nich bardziej dumna niż Ci którzy sie z ładnym usmiechem urodzili, bo dostali to w prezencie od Boga który w zamian za to nie dał im inteligencji i samokrytycyzmu że teraz wygaduja takie rzeczy na innych.

Gość trututu
Kurcze a weekendy, w weekendy też musisz zakuwać:)?? Przecież można pracować w sobotę i niedzielę. Całkiem nieźle wyciągałam na studiach jako hostessa. Do tego 400 zeta od rodziców, stypendium doszło i miałam więcej kasy niż teraz, po studiach, pracując już na cały etat.

Gość loretta23
przed kazdym nowym semestrem pojawiaja sie tu dziesiatki topikow o studiach scislych i humanistycznych, wiec wiadomo jakie jest nastawienie ludzi wzgledem tych drugich. trzeba byc w jakims stopniu niedorozwinietym, zeby po takich opiniach nazywac pedagogike "bardzo ciezkim kierunkiem". znam mnostwo ludzi z pedagogiki i niegdy nie spotkalam sie z opinia, ze to ciezkie studia. a wrecz przeciwnie, bo ze pedagogika to lajt, to przyznaja nawet sami jej studenci. probabilistyke mialas, czarne oczka? :) zgadzam sie z setunia, prowokacja prowokacja, ale pogadac mozna. temat dobry, jak kazdy inny. tylko nie dajcie sie nabierac na cos takiego, bo to smieszne, naprawde :)

Gość ciekawie sie robi
inteligencji hmmm mówisz i samokrytycyzmu a o skromności nie wspomnisz?

Gość gdsgdsgds
czarne oczka - sama poszłam na dziennikarstwo, bo myslałam ze bedzie łatwo, a tu pupa blada:) ale potem ide na podyplomowe - reklame, juz od poczatku był taki plan:) na dziennikarstwo to zeby tylko miec papierek... a co do autorki - ja jestem na dziennych, wynajmuje razem z kolerzankami mieszkanie, musze dojezdzac na zajecia, miec na opłaty, bilety, jedzenie, lekarstwa, jakies ciuchy, kosmetyki, a kasy mam 500zł:O I tez nawet po nocach robie zeby kilka groszy wpadło

Probabilistyka i Statystyka - PiS - z tego był polew, ale z samego przedmiotu nie :) trudny, ale w gruncie rzeczy łatwy i szybko połapałam o co kaman :)

Gość cdzxv vs
mam do was studentek ;p pytanie troche z innej beczki ale mysle ze bedziecie wiedzialy;p chcialams ie zapytac czy jesli na moje studia sa wymagane 2 przedmioty np biologia i chemia a ja zdaje biole i gere to czy jak bede miala duzo z tej bioli to czy moge miec jakies szance ze dostane sie szybciej niz ktos kto ma punkty z bioli i chemia ale ma ich mniej;p nie wiem czy dobrze przekazalam o co mi chodzi...

Swoja skromnośc każdy wypracowywuje sam, bo jak się człowiek siebie nie wstydzi to i skromności mu nie brakuje, to się nazywa "pewnośc siebie". Dziennikarstwo jest trudne, ale jesli ktoś ma zdolności do pisania i owijania ładnie w bawelnę to da rade.

cdzxv vs no możesz probowac ale nie wróże nic dobrego. Zalerzy od kierunku, w sensie jak bardzo jest oblegany, w tym sie musisz zorientowac. Polecam jednak zdawać to co jest wymagane, inaczej na Ciebie patrza, chociazbys napisała dodatkowy przedmiot na 20%, ale w rankingu zawsze do przodu :)

Gość do czarne oczka
"Swoja skromnośc każdy wypracowywuje sam, bo jak się człowiek siebie nie wstydzi to i skromności mu nie brakuje, to się nazywa "pewnośc siebie"." ale zagmatwałaś :)

Gość cdzxv vs
kurde.. chemi to ja napewno nei zdam marzy mi sie elektroradiologia(zdrowie publiczne) ciezko mi powiedziec czy to oblegany kierunek...

Gość do czarne oczka
20:13 czarne oczka znajdź błąd w twoim wpisie bo pomyśle (powyżej data), że z ortografią masz na bakier

cdzxv vs to sa medyczne studia, więc bankowo oblegany kierunek.. Lepiej się przyłozyć, to potem zaprocentuje na studiach, masz jeszcze ładnych kilka miesiecy wiec sie poswieć i ryj chemie :)

Gość loretta23
przynajmniej, nie "bynajmniej" a tak swoja droga,, gdzie autorka i dlaczego sie nie broni? :)

Gość do czarne oczka
ale czarne oczka co ma to że człowiek sie siebie nie wstydzi to mu skromności nie brakuje, no sorki ja nie złośliwie, ale wytłumacz mi to pls:)

Gość nie da się za tyle przeżyć
tylko agencja towarzyska Cię ocali 🖐️

Gość cdzxv vs
prosze sie nie klocic!!!!!! no chemia nie wchodzi w gre zloze podania do gdanska olsztyna i warszawy i bede sie modlic zeby sie gdzies udalo he i przyloze sie do biologi. wiecei moze czy studiowanie w warszawie jest sporo drozsze niz np. w gdansku?

jesli człowiek sie siebie nie wstydzi, to nie musi być skromny i zakompleksiony a pewny siebie, tak ? Musze zmykac CYA :) Miłej pogawedki :)

Gość loretta23
a, jednak nie pasuje wcale, bo "bynajmniej" to tyle, co "na pewno nie" ;) ide na fajeczke

Gość do czarne oczka
nikt się nie kłóci to tylko wymiana zdań czarne oczka hmmm chyba jestes osoba, której nie można zwrócić uwagi więc pracuj dalej nad tą skromnością bynajmniej nie pasuje a ortografia ma do życzenia

Gość do czarne oczka
ale każdy inteligentny i pewny siebie człowiek zazwyczaj jest również skromny, czego o tobie nie można powiedziec, ale to moje zdanie :) nie mówi sie SE tylko sobie co to znaczy ZGOGLUJ?

Bynajmniej pasuje Z ortografia mam problem z jednym slowem - zalerzy ? Zalezy ? No dobra, z dwoma Biurko ? Biórko? I sama sie przyznaje więc nie wyciagajcie nic na siłe aby mi dopiec :)

Gość kokoko3
jak sobie radzić na studiach to proste: ja studiuje na studiach dziennych, zawsze przekładam sobie tak plan by w trzy dni być na maksa na uczelni a dwa mieć wolne. W te dwa wolne dni od zajęc dorabiam sprzątając u ludzi w domach, a w weekendy założyłam własna działalnośc gospodarczą i handluje odzieża męską na giełdach. hm no i może proste to nie jest, ale w końcu studia to czas w którym mamy się uczyć dawać rade w życiu :)