Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za 3 tyg rodze

czy mleko w proszku przygotowywuje sie trudno?

Polecane posty

Gość za 3 tyg rodze

sorki moze dla niektórych to głupie pytanie wczoraj byłam w sklepie i na szybko przeczytałam opis na jakims mleku gotowac wrzatek 5 min potem schłodzic do 40 stopni przygotowac mieszanke a ską ja mam wiedziec kiedy bedzie 40 stopni ?

nie musi miec 40 stopni ma byc cieple takie zeby dziecko sie nie oparzylo wsypujesz iles tam miarek ile potrzebne jest dziecku (moja je 6 na 180ml wody) mieszkasz i dajesz dziecku nic prostrzego

ZDZIWIŁO MNIE TO co czytam hm... skoro zrobireni mleka jest trudne to jak dasz rade z wychowaniem ??? to nie złośliwoasc ale żenujące pytanie

moj facet jak przeczytal opis na mleku to zagotowal wode w czajniku 5 minut a potem czekal az ten czajnik z woda ostygnie do 40 stopni :) trzeba zagotowac wode , przelac do butelki, schodzic, sprawdzic na przedramieniu czy nie goraca i czy nie za zimna i dodac mleko albo kupic wode gerbera ktorej nie trzeba gotowac, wstawic do mikrofali , podgrzac, w zaleznosci jaka masz kuchenke, u mnie na 20 s i dodac mleko - ale to nie w stylu Matki Polki, powinnas raczej czekac az czajnik wystygnie - im wiecej czasu na to zmarnujesz tym jestes lepsza matka

mleko przygotowuje sie latwo. gorzej jest z wstaniem w nocy zeby to zrobic, jak dziecko do tego krzyczy w nieboglosy z glodu, dlatego ja karmilam (karmnie dalej) piersia,, przekrecasz sie na drugi bok , wsadzasz dzidzi cycusia w buzke i nawet nie wiesz ile razy w nocy karmisz, a wstajesz wyspana

za 3 tyg rodze -------Poradzisz sobie z tym raz,dwa :D Ja też robiłam tak jak piszą dziewczyny wyżej.A w nocy by wszystko odbyło się szybko i sprawnie to miałam w pokoju wrzątek w termosie,w butelce zimną a w pojemniku odmierzoną porcje mleka.Wystarczyło tylko wsypać mieszankę i po sprawie. MYSZKA83 ----Kto pyta nie błądzi :P

a ja mialam butelke z woda w podgrzewaczu naminimum zeby woda o kazdej porze byla akurat, dosypywalam proszek mieszlam i gotowe

Gość za 3 tyg rodze
dzięki a pytan głupszych jedno od drugiego mam jeszcze sto dlatego tak sie ciesze ze sa anonimowe fora :D napewno skorzystam z waszych rad naprawde zgłupiałam z tą 40 stopniwa woda

,,Nie pamiętał wół jak cielęciem był " :D I tak bywa też z niektórymi matkami :D Dlatego pytaj się! zawsze warto się spytać niż zrobić szkode :)