Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna chłopaka

depilacja intymna - jak wybrać mniejsze zło ??? - help!!!

Polecane posty

Oki, wiem, że tematów nt. depilacji intymnej było sporo ale nie mogę doszukać się konkretnej odpowiedzi na nurtujący mnie problem. Otóż mam bardzo wrażliwą skórę i jakikolwiek sposób depilacji wybiorę, są podrażnienia, zaczerwienienia; po goleniu już następnego dnia mam mocno kłujące (zwłaszcza w wystające wargi wew.) włoski a zaczerwieniania jeszcze są :-S a po depilacji woskiem/pincetą wrastają pod skórę, powtają ranki i mam już sporo blizn :( Dlatego zastanawiam się tylko na depilowaniem tylko w pachwinach i troche na górze wzgórka (choć z tego też będą krostki) a resztę tylko przystrzygać. PANOWIE co o tym sądzicie? Zaakceptowalibyście taką fryzurkę??? Mam nowego faceta i jeszcze nie znam jego preferencji w tej dziedzinie a w ten weekend... hmmm... wszystko \"się wyda\"... :-S Wolelibyście wygoloną za zero/wydepilowaną a w krostkach i rankach czy przystrzyżoną ale \"zdrową\" skórę??? Dodam może, że mam niezyt gęste i takie jasno brązowe włoski więc nie ma mowy o jakiś chaszczach ;)

kiedys sprobowlam depilatorem ..ale bol byl nie do zniesienia...od dobrych kilkunastu lat gole maszynka..opalam sie troszke na solarium wiec ewentualne krostki juz u mnie nie wystepuja..gladziutka..tyle ze to upierdliwe zajecie bo prawie codzienne...noo..co drugi dzien...

Gość Kapsyn
użyj wosku moment i po wszystkim

używałam już wosku, pasty cukrowej też - nie dość że boli jak cholera to później mi włoski wrastają pod skórę (żadne pilingi nie pomagają) robią się krostki, raki a potem zostają blizny... :( ja już się chyba poddam - zastanawiam się tylko, co myślą mężczyźni nt. cipek nie wygolonych a tylko przystrzyżonych bo obawiam się troche reakcji mojego faceta : nie wiem jeszcze co lubi a nie chcę wyjść na zaniedbaną..... :S

Gość Hirek
są gusta i guściki.. ale w wiekszosci faceci lubia wygolone.. no chyba, ze te krostki az tak bardzo odrazaja.. pozdr ;S

no wyobraź sobie gładką skórę, wydepilowaną, niby w dotyku jest ok (no chyba, że robią się strupki) a jak spojrzeć to na bardzo jasnej skórze baaaardzo dużo czerwonych kropek lub wręcz malutkich ranek :( nie wygkąda to zbyt sexownie .... :-/

zostaw je narazie skad wiesz co on lubi zawsze podstrzyc mozesz>Ajak lubi kudlate .A ty jaka lubisz owlosiona czy gola jaka cie podnieca

ja piehdole no, co masz za problem, jak Ci się robią jakieś komplikacje po goleniu tzipy to jej nie gól, proste :O a jak koleś będzie się pultał to mu każ wyphierdalać w podskokach

Gość gładka i czysta
spróbuj depilacji w dobrym gabinecie kosmetycznym. W końcu zawodowcy najlepiej potrafią zastosować odpowiednie preparaty i sposoby. Niestety panowie zdecydowanie wolą gładziutkie c*pki. Jak któryś mówi co innego to tylko mówi. Jak któraś nie wierzy to niech zrobi test - zaskoczy swojego faceta ogoloną c*pką. Prawie każdy będzie zachwycony pomimo wcześniejszych zapewnień, że uwielbia naturalne.

Gość najlepiej go
zapytaj co mu się bardziej podoba :) Trzeba umieć rozmawiać o takich rzeczach...

Gość gładka i czysta
ale jak nie zdążysz albo nie będziesz chciała skorzystać z fachowej pomocy to lepiej tylko przystrzyc niż prezentować krostki czy ranki. W końcu nie wszystkie smakołyki muszą być od razu. A w trakcie zabaw i pieszczot zapytaj czy by wolał golutką.

no wiem, że najlepiej byłoby go zapytać ale to dopiero początkowa faza związku - na razie były tylko pocałunki, jeszcze bez pieszczot miejsc intymnych więc nie wyskoczę nagle z takim pytaniem :) bo to troche jak zapytać napierwszej randce jakie są jego ulubione pozycje .... :P ale w sobote planujemy sobie "wieczór filmowy" i jak znam życie, to do czegoś dojdzie (może nie od razu sex ale jakieś pieszczoty....) stąd też moje obawy, których on na razie nie rozwieje... :/

gladka i czysta ja jednak nie zciemniam wiesz lubie kudlata mej zony cipcie ona to wie i nie goli sie tam i nigdzie

Gość gładka i czysta
dziewczyna bez pośpiechu, właśnie chodzi o to że zapytasz dopiero jak dokładnie sobie obejrzy i wypróbuje twoją c*pkę. cwirek - lubisz to co masz. Ale kto wie jak byś zareagował na niespodziankę o jakiej wyżej napisałam.

Gość nie jest gotowa by rozmawiac
ale jest gotowa by sie dupczyc. mowisz malo sie znamy, nie znasz jego upodobań itd ale do łozka juz lecisz. ŻAL!

naucz się czytać ze zrozumieniem a może doczytasz, że nie piszę o sexie a o pieszczotach!!!! nie napisałam, że nie jestem gotowa, żeby rozmawiać tylko, że nie było do tego okazji!!!! no co, mieliśmy siedząć sobie w kawiarni o tym dyskutować??? z resztą jeśli do tej pory się jeszcze nie pieściliśmy to nie poruszaliśmy tematów takich jak depilacja intymna - to chyba normalne!!!!??? Żal to by był, gdybym ni stąd ni z owąd wyskoczyła z pytaniem jaką depilację lubi albo też i jaki rodzaj zabezpieczenia preferuje i jaka pozycja mu odpowiada w momncie, gdy nasze kontakty ograniczają się do pocałnków no i pieszczot piersi.... Nie rozumiem ludzi, którzy oceniają innych kompletnie ich nie znając, zaledwie po kilku zdaniach jakie przeczytali i to bez zrozmienia!!!! to jest właśnie ŻAL!!!

Gość podobno....
to moze takim torche podstepem? w filmie "2 dni w paryży" jest scenka, w ktorej jeden facet opowiada drugiemu jak to mu sie nie podoba pewien sposob ciecia wlosow :P jakbyscie ten film akurat ogladneli, to moglabys zagaic jakos do tej wypowiedzi :) albo po prostu opowiedz jakas historyjke na temat wlosow lonowych, ze czytalas (slyszalas od kolezanki)... i co on o tym sądzi :) Nie musisz pytac wprost... trochę inwencji twórczej ;) A poza tym jeśli mu naprawdę zależy, to taka tylko przystrzyżona mu nie będzie przeszkadzać... ew jesli bardzo lubi ogolone, to w koncu sam Ci zasugeruje... nie ma się co tak bardzo przejmować

szczerze to przynajmiej raz do roku to sobie golimy na zero tak dla odmiany i tez jest dobrze A moja pani to mi goli i ze cztery razy w roku Ona nie lubi jak te wloski odrastaja bo ja kluje .A ja jej kaske to owlosiona bardzo preferuje i dupcie tez ma sie rozumiec .Jak nosi biale majteczki to te kedziorki tak fajowo wystaja po boczkach zawsze to mnie podnieca,ona wiedzac o tym to gdy mamy chwile sciaga nie wiem kiedy spodenki .I swym lonem kreci wie czego chce a ja jeszcze nigdy sie nie oparlem temu .Zaras sie rzniemy na calego gdzie tylko nas dopadnie .

mam ochotę obejrzeć kiedyś ten film ("2 dni w Paryżu") więc serdeczne dzięki za podpowiedź :) że tam jest taka "poglądowa" scenka :P - może uda mi się go zdobyć na sobotę...? :D

Gość ajajka
zdecydowanie odradzam golenie. Nawet jak włoski nie wrastają to robią się coraz twardsze. Depilacja woskiem powoduje że włoski są corac rzadsze i słabsze. Długi czas się wstydziłam pójść do kosmetyczki i goliłam a na zmianę sama próbowałam woskiem, nieudolnie jak potem się okazało. W końcu zdecydowałam się spróbować, najpierw miało być tylko bikini do stroju ale kosmetyczka wytworzyła taką przyjemną i kameralną atmosferę że dałam zrobić całość.

co do depilacji u kosmetyczki to 1) jakoś zbyt kręujące mi się to wydaje - co innego przed ukochanym czy ginekologiem a co innego jakaś \"obca baba\" :P 2) obawiam się że podrażnienia i wrastające włoski i tak będą bo to w dużej mierze kwestia skóry a nie tylko fachowości depilacji...

jestem blondynką i jak wiele blondynek mam dosyć rzadkie i jasne włosy łonowe... co nie zmienia faktu, że "troche" ich tam jest i wymagją zajęcia się nimi... - nie chcę, żeby chłopak pomyślał, że nie dbam o miejsca intymne tylko dlatego, że nie jestem zgolona na zero... :( ale nie chcę też wyglądać jak biedronka :P

Gość lolipopek
->>>> podobno.... Chodzi o ten sławny hilerowski wąsik? :D haha dobre to było :)

Nigdy na jawie nie widzialem cipci bladynki ja ci radze zostaw je narazie .Ja uwielbiam mej zonie robic palcoweczki tak w majtkach .I te wloski sa wspaniale ,gdy tam siegam to czuje ze cos mam .A nie tylko gladkie cialo.