Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna chłopaka

depilacja intymna - jak wybrać mniejsze zło ??? - help!!!

Polecane posty

Gość shilenna
Ja mam tylko podgoloną bo niestety mam takie same skutki uboczne jak u Ciebie i mojemu facetowi to nie przeszkadza...wazne,ze nie masz buszu tam...

Gość ajajka
cwirku - próbujesz świńtuszyć pytając o podniecenie przy depilacji. Otóż nie czułam podniecenia takiego jak przy seksie ale dreszczyk emocji że naprawdę daję sobie robić taki intymny zabieg. Najpierw zaskoczenie bo prawie nie bolało dzięki nakładaniu wosku na bardzo małe kawałki i odrywaniu z mocnym naciągnięciem skóry. Najpierw byłam bardzo spięta ale z czasem przyszło zupełne rozluźnienie i pełne zaufanie do bardzo kulturalnej i delikatnej pani kosmetyczki. Szczególnie przy depilacji okolic płatków napinanie skóry wymaga bardzo intymnych manipulacji ale żeby nie bolało jest to po prostu naturalne. Po dobraniu odpowiednich preparatów zero podrażnień, śliczna gładka skóra. Powtarzam regularnie, już po kilku razach włoski odrastają wyraźnie słabsze i rzadsze. Teraz - po kilkunastu depilacjach - nawet po 3 - 4 tygodniach jest jeszcze bardzo dobrze. Bardzo namawiam, trzeba przełamać wstyd ale jak już się znajdzie odpowiedią osobę to efekty są super !!!

Gość just__me
Moim zdaniem moze przystrzyc na wargach sromowych tak prawie przy skorze, a reszte przejechac maszynka tzn gore moze jakis paseczek zostawic ? Nie gol sie pod wlos bo napewno zostana Ci ranki ja od jakiegos czasu gole sie z wlosem i pod kotem i od tego czasu nei mam ranek, Po depilacji smaruje specjalnym kremem po depilacji intymnej aby nei bylo krostek i do tego zelem Johnson baby skora jest super gladziutka i nawilzona :)

Gość ajajka
dziewczyno - tak jak było wcześniej - nie wszystkie przysmaki na raz. Niech ma cały czas apetyt. Fajnym sposobem na początek podgolić tylko same płatki a resztę przystrzyc. Ale pewnie tam jest najwrażliwsze na podrażnienia. Myślę że na początek ładne przystrzyżenie będzie ok. Dobry wstęp do zaprezentowania później czegoś więcej - "popatrz jak się postarałam ..." czy coś takiego. powodzenia, spadam

dzięki za rady - chyba właśnie tak zrobię (przystrzygę wszędzie : na płatkach, bo to właśnie tam najbardziej boli i wrasta i na wzgórku bo tam robią się ranki). Chyba wolę mu się pokazać z owłosieniem niż w wersji "biedronka" :P

Gość na łyso i koniec i kropka
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ok, udało mi się zdobyć ten film (2 dni w Paryżu) ale chyba go nie puszczę w sobotę - w tym filnie mówią non-stop o sexie, sexie i sexie.... :P nie to ,że dla mnie to temat tabu ale chyba głupio bym się czuła oglądając to skoro dopiero powoli zbliżamy się do siebie... zostawię to sobie na inną okazję - może jako początek jakiegoś gorącego wieczoru... :D

Gość ten sam problem mam
też mam ten problem i zastanawiam się czy golić i narażać się na ból i brzydką skórę, czy zostawić wszystko jak jest... :( a może ktoś ma jakieś cud-sposoby na te podrażnienia i wratające włoski?

Gość gładka i czysta
jednak warto się wysilić i tam porządnie "posprzątać". Nie tylko dla partnera ale też dla siebie - odczucia przy całkiem nagiej skórze są intensywniejsze. Jeszcze raz namawiam na skorzystanie z fachowej pomocy. Wcale nie musi to być tak krępujące jak przypuszczają niektórzy z was. Na początek można zamówić tylko depilację bikini. Zazwyczaj dostaje się papierowe majteczki których niezależnie od zakresu nie zdejmuje się tylko odsłania kolejne kawałki. W naturalny sposób oswajasz się z sytuacją i tak dość intymną i depilacja całości to tylko mały kroczek naprzód. Fachowe dobranie temperatury wosku i kosmetyków przed i po powodują że podrażnienia praktycznie nie występują.

Gość pppppoooopppppaaaaa
a co cie obchodza inni faceci ? daj se spokoj rob jak chcesz .

Gość gładka i czysta
Dla samej siebie też. Jak stanę przed lustrem i zamiast chwastów u dołu brzuszka widzę gładkie ciało z ładnym pęknięciem to mi przyjemnie.

Gość ajajka
swoją drogą taki wieczór filmowy to fajny pomysł na "zacieśnienie" znajomości. Sam dobór repertuaru wiele powie o waszych zamiarach. dziewczyno - życzę ci powodzenia i - może za rady należy się nam jakaś mała relacja ?

Gość obierek
jak to początek znajomości to skup się by facet ciebie docenił za co innego niż goły kawałek ciała!!! myślisz że dla faceta to jest najważniejsze???

Gość ajajka
ale ładny dodatek do dobrego charakteru nie zawadzi ha ha ha

Gość obierek
ale z tych wypowiedzi wnioskuję, że ten dodatek jest najważniejszy

tak tu czytam sobie.I nabieram checi na cipcie goluska .Jak przyjade to ogole mej pani ,napewno sie to skonczy zwariowanym sexem .To nic opowiem wam potem .

Gość Dessous
.. ja jako facet jzu od 10lat chyba sie intymnie depiluje a od 2-3 lat zima wtedy cale cialo z nogami.....piekne, estetyczne i zadbane... papa

Gość ksyfka 6
ja nie mam takich podrażnień. Dobra maszynka do golenia, pianka i włoski zmiękczone w kąpieli. Goli mi mój mąż z całym ceremoniałem, jest z tego świetna zabawa. Po jesteśmy tak nagrzani że jest oczywiście ostry sex z urozmaiceniami. Można zrobić w wersji z depilacją a finał będzie taki sam.

powracam do mojego tematu :) dowiedziałam się już że mój facet najbardziej lubi \"na łyso\" ehhhhh więc ponaiam pytanie : jak zapobiec kropkom / krostkom??? narazie ograniczę się do golenia, na depilację nie mam odwagi, tj depiluję linię bikini ale na wargach jest taak wrażliwa skóra... Drogie Panie, jakie mcie patenty na krostki po goleniu i jak zapobiegacie wrastaniu włosków???

a odpowiadając na niektóre posty.... ajajka domagała się relecji.... he he - dokładnej nie będzie ale mogę powiedzieć, że tak, jak przypuszczałam, znajomość się "zacieśniła" tamtego wieczoru :) troche pieszczotu tu i ówdzie na pewno pozwoliło mu się zapoznać z tym, jak "tam' wyglądam. Ale dopiero na ostatnim spotkaniu udało nam się porozmawiać naszych preferencjach i dowiedziałam się, że on woli jednak na łyso :( choć twierdził że inną fryzurkę też zaakceptuje i nie bedzie mu przeszkadzac.... no czyli - jeśli nie na stałe, to choć czasami - bedę chciała pozbyć się całego owłosienia. Teraz tylko pytanie "jak to zrobić bez krostek" obierek - jak łatwo osądzić ludzi kompletnie ich nie znając widzę, że masz problemy ze zrozumieniem tetu czytanego :P jak już pisałam jestem z nim już od jakiegoś czasu i jeśli jeteśmy ze sobą to dlaego że cenimy się za różna zalety.... przechodząc do "kolejnego etapu znajomości", chcę mu się dalej podobać, tak jak podoba mu się mój wygąd zewnętrzny... nie ma więc chyba niczego złego w tym że chcę zadbać o to miejsce.... :)

Gość Powinaś jedak sie depilować
Powinnaś jednak się tam depilować na zero skóra po pewnym czasie sie przyzwyczai !! Korzystaj z usług gabinetów kosmetycznych oni robią to fachowo a po pewnym czasie depilacji wraz z cebulkami włoski zaczną znikać!! My wam piścimy to miejsce ustami i włosy naprawdę nie są tam mile widziane. Muszelki powinny być gładziutkie i milutkie. Staraj sie mimo wszystko być tam idealna to dla facetów naprawdę ważne!!

Gość dasara
ja albo używam maszynki albo chodzę do kosmetyczki na wosk. Pomimo tego że ten drugi sposób jest znacznie lepszy to jednak irytuje mnie zapuszczanie włosków. Czytałam, że można na stałe je usunąć laserem. Czy to prawda? Czy któraś z was miała taki zabieg?

Gość cici33
przede wszystkim wazne bys byla "tam" czysta skoro masz problem z podraznieniami to ja na twym miejscu bym przyciela nie golila nawet jesli ten twoj facet woli gole to w pozniejszej fazie sie o tym dowiesz , tak czy inaczej jesli sie toba interesuje to nie zerwie tylko przez to czy bedziesz tam wlochata czy nie :) mysl glowa dziewczyno, poza tym dziwi mnie troche ze tak sie tym przejmujesz, mnie nigdy nie obchodzilo jakie woli facet robilam tak jak uwazalam kazdy musi byc soba a nie robic nawet to dla kogos.

Gość cici33
Powinaś jedak sie depilować Powinnaś jednak się tam depilować na zero skóra po pewnym czasie sie przyzwyczai !! Korzystaj z usług gabinetów kosmetycznych oni robią to fachowo a po pewnym czasie depilacji wraz z cebulkami włoski zaczną znikać!! My wam piścimy to miejsce ustami i włosy naprawdę nie są tam mile widziane. Muszelki powinny być gładziutkie i milutkie. Staraj sie mimo wszystko być tam idealna to dla facetów naprawdę ważne!! ALE NIE WYPOWIADAJ SIE ZA WSZYSTKICH FACETOW BO MOJEMU MEZOWI AKURAT WSIO RYBA CO JA TAM MAM :)

Gość ja akurat uzywam wosku
ale tez czasem mialam problemy z wrastajacymi wloskami. Natomiast jezeli chodzi o golenie to najlepiej kup sobie bardzo dobra maszynke, najlepiej meska bo one sa lepsze od damskich, pamietaj aby nigdy nie golic pod wlos i gol sie na sucho! Wiem co mowie...skora musi byc sucha, a pozniej po goleniu posmaruj sie clotrimazolum 2 razy. Nie bedzie krostek itp

ja się golę zawsze pod koniec kapieli kiedy sie juz 'wyleżę' w wannie i Tobie doradzam tak samo. uzywam plynu lub szamponu do nawilżenia, wystarczy ostra maszynka-używam zwyklych,jednorazowych tylko po prostu czesto je zmieniam, naprawde polecam. i gol z włosem, nie pod włos. mam ten sam problem co Ty a zawsze robie dokladnie tak jak napisałam i wszystko jest git!

a foto depilacja? ok 100zł za jeden zabieg, potrzeba kilku w zależnosci od owłosienia ale problem z głowy na kilka lat. rewelacja

Gość yenia
Wydaje mi się,że depilacja laserowa jest ok- ma się w końcu spokój. Moja koleżanka była kiedyś w studio laser w Warszawie więc miałam okazję widzieć efekt. Nigdy nie widziałam żeby po maszynce albo wosku skóra była aż tak nieskazitelna