Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olamanola

brak życia

Polecane posty

Gość olamanola

Mam ogromny problem. Wiecznie jestem zmęczona, nie mam takiej sił w sobie jak koleżanki z liceum, które wiecznie się śmieją, biegają i robią milion rzeczy na sekundę . Ja wolę spać, jestem tak zwanym - zamulaczem , po prostu nie mam takiej siły w sobie. Nie chodzi o to , że się nie wysypiam, po prostu jestem ciągle zmęczona. Czym mogę sobie poprawić taki stan? pomocyy.

Anemia - koniecznie zrób badania. Mam to samo. Ale anemii jest kilka rodzajów - może być, że brakuje ci żelaza, ale może być tak, że np. wit. B12.

Gość olamanola
brak witaminy b12 mialam napewno bo wiem że wiąze sie to z wypryskami na ustach . jakie badania?

Musisz iść do lekarza ogólnego i poprosić o skierowanie na badania krwi. Powiedz o braku sił. Ranki w buzi, czy na ustach wskazują na anemię. Najczęściej u kobiet występuje brak żelaza. Na poziom B12 w zwykłej przychodni badań mogą nie zrobić - ja robiłam za kasę w szpitalu. Teraz biorę zastrzyki tej witaminy i czuję się dobrze.

Gość olamanola
zazywam też tabletki antykoncepcyjne- czy moze to byc jakies utrudnieje ? (objawy mialam juz przed nimi)

Gość prymityw
Ile masz lat?

ja jestem wiecznie zmeczona, senna, apatyczna....a przyczyna tego jest hipotonia czyli niskie cisnienie krwi--> 90/50 czasem 81/42....... nie biore na to leków, czasem wspomagam sie kawa rozpuszczalna, ale to raczej nie pomaga.

Gość olamanola
własnie piję dość mocną kawę - na dobór złego mam wrażliwy żołądek i za moment ją zwrócę, ale to nic nie daje. Jutro mam ważne testy i nie wiem nawet jak się wziąć za przygotowanie bo najchętniej poszlabym spac.

Nie ma co gdybać - trzeba iść do lekarza. Ja też mam niziutkie ciśnienie i kawa mi nie pomaga. Większość kobiet ma anemię. Badano mnie też na celiakię.