Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinka_maja

cytologia

Polecane posty

Gość karolinka_maja

Witam, Spotkałam się z pewną wypowiedzą lekarza, że cytologię powinno zacząć się robić w wieku 24/25 lat, oczywiście jeżeli kobieta nie leczyła się przedtem, np z powodu nadżerki itd. Ja mam 19 lat i nie wiem teraz, czy wybrać się zrobić badanie czy nie, bo nie leczyłam się jeszcze na nic, ale mi się wydaje, że to nie ma żadnego znaczenia. Co wy o tym sądzicie? Proszę o jakąś odpowiedź. Pozdrawiam.

Gość avw
Jezeli lekarz ginekolog po badaniu nie stwierdzi wskazan do przepowadzenia cytologii to raczej nie musisz sie niczym martwic i poczekac do 25roku zycia :) Pozdrawiam i trzymaj tak dalej bez chorobstw, stanow zapalnych farmakologii :)

Gość avw
jasne profilaktycznie jestem jak najbardziej za! nie ma to jak miec jasna sytuacje :) tylko jesli chcesz isc do panstwowego lekarza to nie wiem czy Ci zrobi, gdy nie bedzie widzial czegos niepokojacego. Powodzonka :)

Gość karolinka_maja
Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.:)

Gość odginekologaaaaaaa
idz do prywatnego to ci na bank zrobi, wg mnie trzeba robic...nigdy nie wiadomo co za cholerstwo sie moze trafic nam.... wiec lepiej co roku robic jednak:)