Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Oto CALA PRAWDA O KAFETERII- i ludziach tu uszęszczających...SZKOK !!!

Polecane posty

dała sobie zrobić 5 dzieci pijakowi i nieudacznikowi :O o ile to oczywiście nie był prezent od losu w postaci 5-raczków jak można w kilka lat chodzenia, związku, małżeństwa nie zorientować się, że ktoś jest ostatnim wałem? za duża presja środowiska i rodziny... ksiądz z polski B kazał? przykre :O gdzie była siostra jak ta druga wplątywała się w związek bez sensu? wtedy jakoś siedziała cicho? po ślubie przestanie pić :O

co nie? jesli nie chcecie pomagac, to po co mnie przekonujecie ze mam tego nie robic? tylko dobijac potraficie, jej mąz pije, ale nie ona o nim nikt nic nie powie, tylko ona jest dziwka bo rozlozyla nogi a kto wie jaka jest prawda? rownie dobrze mogl ją gwalcic przeciez i myslicie ze taka zastraszona kobieta poszlaby zglosic to na policje? byc moze myslala, ze mąż to nie moze jej zgwalcic, po prostu ma prawo sobie ją wziąc kiedy tego zapragnie i tak, kobieta jest w bagnie, ugrzęzła w nim, ale do jadnej cholery, alkoholików sie leczy, narkomanów sie leczy a jej nie mozna podac ręki bo ma piątke dzieci a nie powinna miec zadnego? zenujące jest wasze myslenie, oby sobie jak najwięcej, moja matka zawsze byla oszczedną osoba, ma swoje stanowisko (moze nie jest jakąs pania senator) ale zarabia niezle, postawila dom, drugi kupila ale nigdy nie byla obojętna wobec krzywdy, moze pieniędzy takim patologicznym rodzinom nie dawala, ale reklamówki jedzenia, bo co te dzieci winne ze mają takich rodziców byc moze to wlasnie dzieki niej patrze na to tak a nie inaczej, mowicie ze inaczej powinnam jej pomoc, ale ja nie jestem rodziną, takie sprawy urzedowe powinna zalatwic rodzina, albo ona sama ja mogę tylko wyslac jakies ciuchy, ksiązki i buty i przestancie biadolic ze to wy ich utrzymujecie, bo ci ludzie zyją w gorszych warunkach niz więzniowie ktorzy zawsze mają cieply posilek, dach nad glowo i jest czysciej i schludniej !!!na to idzie wiecej pieniędzy niz na takie dzieci !!!!

Miecz Emo klesa> jezeli moje argumenty są na poziomie dziecka, to twoje argumenty nie są na zadnym poziomie !!! ja uwazam ze mozna pomoc na tyle ile ktos jest w stanie i chce !!! nikt cie nie prosi zebys ją utrzymywala, nikt cie nie prosi zebys cos jej wysylala, więc sie zamknij i pilnuj swojego majątku, ciesz sie ze jestes taka bogata i niczego ci nie brakuje, bo jeszcze roznie w zyciu moze byc !!!

Gość do sweet
ja chętnie oddam rzeczy, których już nie noszę. Ale czy zauważyłaś że owa Magda ignorowała pytania niejakiej madeinfra.... tylko z uporem maniaka powtarzała to samo? Nie bardzo to rozumiem. A Madeinfrance bardzo rzeczowe pytania zadała...

nie zauwazylam, najlepiej napisac do niej na meila i pewnie tam tez dziewczyny rozmawialy, wczoraj tyle bylo o tym topików, ze dziewczyna nie miala kiedy odpisywac, a tez ma swoje zajęcia i nie siedzi ciagle przed komputerem, jesli chcesz jej pomóc napisz do niej :) bedzie ci wdzieczna :)

Gość marcinosss
taka prawda.. ludzie co maja kase maja gdzies pomoc innym, kpia z nich, wysmiewaja .. najczesciej jest tak, ze ci najbiednijsi, ktorzy odkładaja co do grosza pokazuja serce i dziela sie z potrzebującymi chociaz sami nie są w dobrej syt.. Tylko bezmózgi nie umia wspołczuc.. zal mi Was... Tej kobiecie nalezy pomoc, nie kazdy ma kolorowo w zyciu

Gość marcinosss
a Wy wszyscy udajecie niewiadomo kogo jakbysie ideałami byli.. Moze nigdy nie miała kasy na lepsze wykształcenie .. ? Umiecie tylko krytykować, no pewnie bo tak najłatwiej.. Nie mowie, sa tez tacy co leniem od nich smierdzi na kilometr, ale nie mierzcie wszystkich jedna miarą !

Gość szok ze stresem
sweet>>> rozumiem Twoja chec niesienia pomocy godne pochwaly niewatpliwie. Ale zrozum kilka rzeczy. Na kafe takich topikow bylo mnostwo. Media wciaz nas bombarduja wiadomosciami o potrzebujacych. To na jakas tam fundacje. Kazik choruje na to zosia na tamto a mirek na jeszcze co innego. Dziwisz sie ze ludzie sa nieufni???? Bo ja nie i zrozum tez postawe kafeteriuszy ktorzy napisali co mysla co czuja a ze ubrali to w zbyt dosadne slowa? ich prawo podobnie jak Twoje zeby sie wypowiedziec. Inna sprawa to to ze ta kobieta ma 5 dzieci. Skoro ona nie pracuje noz ludzie..... rozumiem ze sa ciezkie czasy ze trudno bezrobocie szaleje ale 5 w jej sytuacji??? przeciez to nieodpowiedzialne ze strony tej kobiety. Jej meza rowniez on pije wiadomo trzeba go wpakowac na odwyk nawet na przymusowy . Ale dajac jej gotowe wszystko ( ciuchy koce zywnosc itd ) pomozesz na chwile a nie na cale zycie zrozum to. Kobieta sobie wyrobi przekonanie ze wszystko bedzie miala podane na tacy. Sa zlobki przedszkola swietlice srodowiskowe z placowek mopsu. Moze tam zostawic dzieciaczki jesli z rodzina blizsza dalsza nie da rady. Jak sie chce praca bedie byle jaka ale bedzie. Nie mozna wyrobic w niejprzekonania ze zawsze wszysko bedzie miala podane na srebrnej tacy. Wskazac droge zajac sie malenstwami pomoc w znLEZIENIU ZATRUDNIENIA CZY WIZYCIE U LEKARZA TAK ALE NIE NA GOTOWE. a poza tym wybacz ale mamy xxi wiek i multum antykoncepcji kazdy znajdzie cos dla siebie. ja nie krytykuje i mam nadzieje ze nie rzucisz sie na mnie. ale pamietaj po to jest forum zeby kazdy mogl wyrazic swoje zdanie a Twoja postawa jest pomoca na chwile Bo ok dasz jedzonko itd a za tydzien wyjedziesz nie bedzie cie bedziesz miec egzamin albo nie bedziesz miec zeby dac i nikt z twoich bliskich nie bedzie w stanie pomoc,myslisz ze ona to zrozumie??? Nie ona dalej bedzie wychodzila z zalozenia ze jej sie nale\y. zrozum to sweet.

Gość obrzydliwi ludzie
zachwujecie sie jak zwierzeta!!!

szok ze stresem> nie naskocze na ciebie, nie mam powodów naskakuje tylko na tych, ktorzy mowia ze ta kobieta tylko nogi umie rozkladac, ludzie, jak tak w ogole mozna mowic? to jej mąz jest pijakiem, nie ona, a do niej trzeba wyciągnąc rękę po prędzej czy pozniej sobie cos zrobi, nie wytrzyma nerwowo :(

Przekonaliście mnie. Od jutra szukam trzeciej pracy (bo robię już na półtora etatu), wyciągnę z banku wszystkie oszczędności (na ślub, wesele, podróż poślubną i wkład w zakup upragnionego mieszkania) i przekażę te pieniądze wraz z comiesięcznymi wypłatami tej nieszczęśliwej matce i jej dzieciom. Macie rację. Ona jest kobietą i rodzi... rodzi... rodzi... rodzi... rodzi... Czuję się w obowiązku ją utrzymywać. Obiecuję, że sam będę się posilał bułką z mlekiem i zamieszkam pod mostowym przęsłem. Jeśli znacie jeszcze jakieś matki, które podjęły słuszną życiową decyzję i zajmują się rodzeniem dzieci a pracą się nie hańbią, dajcie mi proszę znać. Z przyjemnością ofiaruję im mój samochód i ubrania. Ja tam mogę żyć w samych gaciach. Wszak jestem bezdusznym gnojem, który sam się utrzymuje. :D

Gość sweet to jest tak
ze na ogol kazdy ma blisko siebie, w swojej dzielnicy, wsrod sasiadow, w rodzinie kogos, komu pomaga ( jesli jest typem czlowieka chetnego do pomocy). Sa regularne zbiorki ciuchow itd na PCK, przyjezdza samochod, zawsze wystawiam wór ( inna rzecz, ze nie mam pewnosci czy to jest potem sensownie uzyte, ale niech tam). Poza tym jest u nas sklep do ktorego sie oddaje za darmo rzeczy, a pieniadze ze sprzedarzy ida dla potrzebujacych. Uwazam, ze w sumie czesto pomagam. Nie tylko materialnie, takze praca spoleczną. Mam wokol siebie wielu ludzi i instytucji, o ktorych wiem na pewno, ze tej pomocy potrzebują. I to jest moja droga. Dlatego nie rzuce sie na pomoc kobiecie z drugiego konca Polski, nie spakuję paczki ,( co jednak wymaga zachodu) zeby dzialac w ciemno, skoro moge to zrobic dla pewniaków , o ktorych wiem wiele i mieszkaja blisko. Wole poswiecic swoj czas i pieniadze , zeby zaniesc obiad samotnej starej schorowanej sasiadce - mysle, ze kazdy ma kogos takiego blisko siebie Uwazam, ze ta kobieta lub jej rodzina powinna zrobic akcje swojej okolicy ( w czym zeszta kafeteria moze pomoc, podpowiedziec co , gdzie i jak, moze znajda sie zreszta dziewczyny z lubelskiego - bardzo piekny cel). Oczywisci, jesli ktoch che i moze cos wyslac - prosze bardzo. Ale co z tego, ze kupa ludzi zadeklaruje nawet pomoc, bo kazdy w domu cos ma. Nie mamy nawet adresu tej kobiety. Pisac na maila? - udostepniasz wtedy swoj - a ja mam przykre doswiadczenia z tym związane. A konkretnie - napisalas do niej? masz jej adres? A moze cos juz poslalas? bo od postanowien do czynow jednak jest odleglosc. Oczywiscie kieruja toba szlachetne pobudki i chwala Ci za to - ale teoria czasem daleka jest od praktyki. A na marginesie, jesli komus rodza sie piecioraczki, pomaga panstwo, media tez dadza kupe kasy, zeby miec temat (pomijajac,ze jest to szansa jedna na miliony)

sweet to jest tak> niby tak, ale ja wole to komus wyslac, albo dac osobiscie, bo z tymi zbiórkami nigdy nic nie wiadomo, pamietam jak jakis czas temu bylo glosno, bo nie wiezli ich dla potrzebujących rodzin tylko do ciuchlandu :O:O:O chcesz dobrze a i tak cie oszukają :O

no widzisz czepiają się, a ja ci dyskretnie pogratulowałam dobrego wyboru :) i jeszcze się uśmiechnelam :) a ty po jednym poscie skierowanym do ciebie stwierdzasz ze jestem prosta, wulgarna i mam maly umysl? :O znajdz sobie innego kompana do rozmowy 🖐️

janekpanek> to nie dla mnie :) ale zapewne wywołasz kolejny skandal :) brawo :) jak znam zycie zaraz sie zlecą sępy i będą robić sensacje, ze to dla mnie, a ja potem bede to wystawiac na allegro :) bez obaw, nie jestem az tak chciwa, zebym biedniejszemu od siebie zabierala :)

Gość zaxiekawiona tematem
A do jakiego stopnia jesteś chciwa?

Gość bosseeeee wiecej takich
wrazliwych kudzi jak Sweet Dreams❤️

większosć kobiet z patologicznych rodzin jest gwałcona przez swoich meżów pijaków;) takim ludziom trzeba pomagać a nie ich wyśmiewać. te kobiety czasami nie mają nawet pieniedzy na środki antykoncepcyjne. Są bite, gwałcone, poniżane. Przez lata żyja jak rosliny, w silnej depresji, pozaostawione same sobie... moim zdaniem kafeteria to nei miejsce na takie akcje... zbyt dużo tu wulgarnych i ograniczonych ludzi... za kazdym razem gdy tutaj wchodze jestem zszokowana poziomem niektórych ludzi. moim zdaniem wielu z was wchodzi tu tylko poto żeby sie z kimś pokłócić, żeby kogoś sponiewierać... naprwde większosc z Was ma bardzo niski poziom inteligencji społecznej :o :(

Gość dfdshfj
najlepiej zamiast dostarczyć darmowych ciucchów itp, trzeba rozwiązać problem patologii w rodzinie- pijaka eksmitować, a kobieta niech znajdzie pracę

Gość nie bluźnij tak
Jak można biedną kobietę wysyłać do pracy :O

nie ubliżam, tylko pisze szczerą prawde;) tylko na tym forum ludzie są w stanie wyśmiac śmiertelnie chorą osobe, czy tez poniżyc kobiete, która ma już i tak cieżko...