Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_blaszczyk

Jak wyglądają pierwsze ruchy dziecka??

Polecane posty

Gość Ola_blaszczyk

Witam! Jestem w 20 tygodniu ciąży i jeszcze nie czuję ruchów maluszka. Chciałabym wiedziec jak wyglądają pierwsze ruchy dziecka, jak można je rozpoznac?? Pomóżcie. Pozdrawiam :)

czasami trudno je rozpoznać, czasami to bulgotanie. Mój Synuś w którymś momencie zdrowo zasunął mi 4 kopniaki w dół brzucha (nie pamiętam w którym to było tygodniu) i nie było wątpliwości, że to było właśnie to :)

u mnie to było takie jakby pękanie baniek mydlanych, takie bulgotanie... dopiero po jakimś czasie takie wyraźnie odczuwalne przesuwanie, no a potem kopniaczki :)

Poczułam ruchy chyba w 18tc. Zamiast bulgotania i \"motylków\" poczułam mocne kopniaki. I od tego dnia już codziennie mały kopał mnie że hej :-) Teraz albo się przyzwyczaiłam, albo jego ruchy faktycznie stały się jakieś przytłumione, słabsze. Może ma więcej miejsca? Możliwe, że ruchy poczułam już wcześniej ale myliłam z gazami :-)

Gość vicka
tak jakby Cie ktoś gilgał od środka :-)

Gość olcia1171
Witam mam pytanie jak przyłozylam ucho do mamy brzucha to slyszalam takie bulgotanie take bąbeli i przelewanie trudno to nazwac. Mama ma wszystkie objawy ciazy i nie czy to jest to nawet odrzuca ja od papierosow i kawy czy to ciaza i jeszcze te ruchy prosze o pelne odpowiedzi, z gory dziekuje i pozdrawiam :D

Gość Zosia1989
Witajcie:) Jestem Zosia i mam 25 lat. W sierpniu dowiedziałam się, że będę mamą. Rodzę w kwietniu. Co do moich ruchów wydawało mi się, że mam motylki w brzuchu. Takie delikatne bulgotanie. Mojej ciąży towarzyszyły różne przygody np. testy ciążowe a byłam w ciąży itp. Postanowiłam założyć kanał na youtube.com o ciąży. Będzie to miejsce zarówno dla kobiet oczekujących maleństwa, jak i starających się o swojego bobaska. Proszę o komentowanie i dzielenie się swoimi doświadczeniami. Możemy się wiele od siebie nauczyć. Będąc w ciąży brakowało mi takiego miejsca i filmików o tej tematyce. Oto link do mojego ostatniego filmiku: http://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=-sCcyEW5NVg. Jest o moich objawach i potędze kobiecej intuicji. Jeśli się Wam spodoba subskrybujcie, by być na bieżąco i razem tworzyć kanał. Mam nadzieję, że każda kobieta znajdzie tam coś dla siebie:) W kolejnych filmikach pojawią się informację dotyczące pierwszej wizyty u ginekologa oraz mitów związanych z ciążą. Buziaki:*