Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ygh

wasze 2 miesięczne maluszki

Polecane posty

Gość ygh

ile śpią wasze dzieciaczki w ciągu dnia? Mają stałe pory snu czy tak jak leci, że jak dzidzia śpiąca to usypiacie a jak nie to nie. Jak to wygląda? Jestem ciekawa bo chcę porównac jak u was jest. Mój synek nie ma stałych pór spania, usypiam go jak widzę że zmęczony, a śpi ok5, 6 razy w ciągu dnia po ok. pół godziny w tym jedna drzemka w południe ok 2 godzin Wypowiedzcie się mamy

po co go usypiasz jak jest zmęczony to sam uśnie... Mój jak sie obudzi o 7 to o 9 już drzemka z godz. potem jedzonka zabawa z Mamusia i kolejna drzemka tak już na 2-3 godz. i tak za każdym razem i wychodzi ze z 5 razy śpi a i przesypia całą noc o 21 do 7 bez cycusia w nocy:) rano nadrabia:) a i nie usypiam go! sam zasypia kładę go do łóżeczka i lula smacznie. Potem powstanie nowy temat jak oduczyć usypiania 2 letniego dziecka..? po co sobie komplikować życie..:) lepiej sobie ułatwiaj .

Gość ygh
ojej, tak latwo powiedziec. myslisz ze nie prubuje go nie usypiac?? ale maly jak jest zmeczony to po prostu zaczyna marudzic, plakac a w koncu wydzierac jak by go ze skury obdzierali. Od poczatku tak bylo i usypia tylko na rekach. No nie liczac wieczoru, wtedy sam w lozeczku, jakos tak ma. wiem ze to problem, probuje z nim walczyc ale jak na razie nie da rady

widocznie sama musiałaś nauczyć nie swiadomie to..zdarza się ...ja tak miałam z pierwszym synem ,teraz jestem mądrzejsza..:)

mój malec zazwyczaj przesypiał 7 godzin w nocy teraz mu się"odwidziało" Moze to przez ten katarek który go tak dręczy No ale u nas wygląda to tak godź 5 pobudka i do cycusia potem drzemka przy piersi godzina 7 kolejna pobudka no i znów do cycusia do 10 zabawa no w między czasie cycuś od 10 lub 11 idzie spać śpi do 3 znów cycuś i zabawa od 15 lub 16 idzie spać budzi się najczęściej 0 18 o 19 kapiel znów idzie spać bo pojedzony zabawiony itp o 20 30 wstaje no i tak do 23 potem wstaje o 3 Tak bywa najczęściej ale bywa i tak ze potrafi przespać pól dnia całą noc albo wogóle nie spać tylko robić sobie w nocy i w dzień kilku minutowe drzemki

moj dopiero zacząl 2 miesiąc. nie ma zadnych stalych por snu, czuwania, jedzenia... raz je co 4 godz, a raz co 3. raz wypija 120 ml a innym razem tylko 40 i zasypia... Ja też zrobilam wielki bląd i nauczylam go kolysania w wózku i teraz jea... caly dzien wszystko robie jedną reką bo 2 musze kolysac... Jak mu sie skonczą kolki to go przenosze do lozeczka i bedzie oduczanie kolysania...

Gość ygh
MaManito powodzenia. Ja swojego oduczam juz dluzszy czas ale nie mam nerwow. No wlasnie jak u ciebie, tez nie ma stalych por spania ani jedzenia

Wiecie moje dziecko jakoś nie nauczyło się noszenia na rękach ale w nocy właśnie tak ok3 jak go nie wezmę do nas do łózka to jest tragedia on chce z nami spać i koniec Tez tego załuję i próbuję go oduczyć no ale nawet jak go przeniosę w nocy do łóżeczka to do 30 m się budzi i płacze jakby go ze skóry obierali:/

ygh ja myśle ze to sie wszystko unormuje...okolo 4 miesiaca zacznie się wydlużac okres czuwania , bedą jakies pory spania, jedzenia, zabawy... narazie to jeszcze maluszek i ja stosuje tzw "karmienie na rrządanie" ale zracjonalizowane tzn jak mija mniej niz 3 godz a maly domaga się jedzenia to podaje herbatke , bo karmie sztucznym a tego lepiej nie podawac za często bo beda problemy zoladkowe. Myśle ze jeszcze za krotko z sobą jestesmy i nie do końca się ze sobą "oswoiliśmy". Kiedy lepiej się poznamy i maly lepiej pozna otoczenie to wtedy będzie można pomyślec o oduczaniu itd... Narazie staram sie wprowadzac staly rytm dnia tzn o tej samej porze kąpanie, spacer itd. te podstawowe rzeczy) choc i to nie zawsze się udaje :) Dojdziemy do wszystkiego powolutku :) mamy czas :D

moja niunia dzis skonczyla 2 miesiace u nas wyglada to tak: wstajemy ok 7-8 wtedy jest mleko i przewaznie nie spi do nst karmienia czyli ok 11, po tym idzie spac i spi caly dzien do samego wieczora (ok 18-19) budzi sie tylko na karmienie po 19-tej dostaje mleko i wtedy tez czuwa do ok 22 (oczywiscie czasami troche rozni sie ten czas) wtedy mleko i spi ok 6 godzin, po tym czasie to juz roznie, czasami spi po 3 godziny dalej a czasami budzi sie co 1,5 na mleko.. bo przysnela przy poprzednim karmieniu i wypila polowe tego co powinna ale chce nauczyc ja tak jak i synka ze jak nie spi to nie ma spania do nst karmienia, wczeniej bywalo roznie, raz spala, raz jadla i ogolnie czasu na nic nie mialam bo bylysmy obie zdezorganizowane totalnie teraz to sie zmienilo i jestem bardzo zadowlona :)

Gość ja tez mam 2 miesieczne dzieck
Zastanawiam sie jak sie bawic z takim dzieckiem zeby sie prawidlowo rozwijalo, co moge robic kiedy klasc na brzuszku, chyba nie nalezy klasc zaraz po jedzeniu tylko odczekac z godz co? jak myslicie. Prosze powidzcie mi bo to moje pierwsze dziecko , nie mam mamy i nie ma mi kto powiedziec.