Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakupy

Jaka urządzenie wielofunkcyjne wybrać ? drukarka

Polecane posty

Torn - Książe Ogrów ---> no fakt, w dzisiejszych czasach można przyjąć, że OCR będzie działać przy każdym urządzeniu. Jeszcze parę lat temu nie było to tak oczywiste, choć w sumie nie wiem, czy ze względu na niedoskonałości skanerów czy oprogramowania... W każdym razie jeśli producent dołącza program do OCR, można się spodziewać, że efekt będzie więcej niż dobry :)

Gość zakupy
ok :) a co z tym windows me :((((((((

Gość zakupy
sprzęt mam ok, tylko oprogramowanie xp jest drogie

Gość wnerwiona22
zastanawiam się nad kupnem nowego urządzenia wielofunkcyjnego (drukarka, skaner, ksero - to jakby ktos nie wiedział o co mi chodzi ) bo moje obecne wiecznie się psuje i wogóle ostatnio to się zainstalowac nie da . No więc jaką polecacie drukarkę - dobrą i niedrogą a no i żeby później do niej tusz nie był drogi, zastanawiałam się nad canonem ale nie wiem czy warto. HP odpada.

Gość wnerwiona22
up

Ten model HP naprawdę jest niezły i można dostać bez problemu do niego zamienniki, z tego co kojarzę, to chyba nawet na doktortusz.pl mają coś takiego, więc skoro tam kupiłaś drukarkę, to spokojnie możesz się u nich zaopatrywać w zamienniki. Generalnie ceny mają tam całkiem niezłe, na pewno niższe niż w innych sklepach.

Jezusie zamienniki to cudowny wynalazek, przysięgam. Strasznie dużo drukuję i jak by mi przyszło kupować oryginalne tusze to bym przecież zbankrutowała. Doktor Tusz ma bardzo dobrej jakości zamienniki, które zawsze kupuję. A moja drukarka je kocha

Twoja drukarka kocha zamienniki z doktortusz.pl? To fajna masz drukarkę, moja jest jakaś oziębła ( może to on:)). Generalnie jestem za tym, by kupować tańsze,ale dobre tusze do drukarki:) Wbrew pozorom da się to zrobić:)

Gość bratekowa
To kupuj zamienniki i zobaczysz jak na tym wyjdziesz.Czy te nie oryginalne myslisz sa tkiej samej trwałosci i na tyle samo starczaja co oryginalne? Nie sadze.

Gość Tarka12
Polecam HP F4580 Świetna maszynka Na atramencie nie ma co oszczędzać, bo można się przejechać. Zresztą oryginalne atramenty HP w kardridżach XL nie kosztują fortuny. A jeżeli ktoś na prawdę dużo drukuje, to raczej wybierze drukarkę laserową.

Wszyscy patrzą na to ile mają tuszu w pojemniczku, nawet nie zwracając uwagi na wydajność. Pomimo większej ilości tuszu, wcale nie musi drukować dużo więcej kartek. Ja tam wolę jakość i pewność, że drukarka będzie bez problemów działać

Gość samob
Jak drukarka to laserowa i czarno biała - będzie najwydajniejsza, szybka i tania, z tego typu specyfikacji skłaniałbym się do Panasonica który ma wytrzymałe bębny i oszczędne, na jednym robie ok 5000 arkuszy

Gość erer33
Mam kupioną drukarkę 3D ze strony www.aemca.pl i polecam ich rzeczy. Handlują sprzętem od XYZ printing, który teraz jest w natarciu na rynku i szybko zdobywa kolejnych klientów, dzięki dobrej korelacji jakości do ceny.

Gość miszkasza
tu jest fajny poradnik: http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-drukarke/361/ , warto przeczytać, zanim się ruszy na sprawdzenie, co sklepy oferują. ja mam np brothera, który od lat służy mi niezawodnie. minusem jest to, że się czasem włącza, żeby poszurać tuszem :P

Gość bruno03
Moim zdaniem nie ma sensu w dzisiejszych czasach kupować sprzętu i wydawać nie potrzebnie pieniędzy żeby wydrukować parę rzeczy. Ja używam platformy 3D DESINGERS gdzie wysyłam swój projekt online i czekam na wycenę. I tak np: wydrukowali mi zaślepkę do zderzaka w moim samochodzie ;)

Gość gość
mnie się opłaca drukować samej, mam porządną drukarkę, tusze, tonery mam tanie z http://wpc-tusze.pl/ w Krakowie, koszt wydruku strony jest naprawdę niski, a zawsze mogę wydrukować, jak coś potrzebuję, natychmiast

Gość igor33
Epson ma tanie tusze i dobry jakościowo sprzęt. Teraz zresztą można sporo zaoszczędzić, bo Epsony są w promocji http://www.epson.pl/zwrot . Do 240 zł nawet zwracają.

Gość Karol54
Polecam zajrzeć na blog tusze-arsa.pl Znajdziesz tam sporo przydatnych informacji na temat drukarek.

Gość dosia89
Epson z systemem ITS , moim zdaniem jest ok. Taki system jest przydatny w domu do drukowania. Teraz Epson nawet ma nadal promocję http://www.epson.pl/gwarancjanadrukarki , gdzie oferuje do drukarki z systemem ITS zapas tuszu i długą gwarancję.

Gość rika23
Ja też słyszałam o tych promocjach plus też na krótko mają z subskrypcją MS Office Personal 365 na rok za darmo. Dużo o tej promocji pisze na http://www.epson.pl/msoffice . Mają sporo teraz do zaoferowania

Gość Marian3423
Jeśli chodzi o wybór urządzenia wielofunkcyjnego to ja od siebie mogę polecić HP, Epsony i Canony. Może i te dwa ostatnie potrafią swoje kosztować ale są przyzwoite jeśli chodzi o koszta eksploatacji. Tutaj możesz sobie poczytać na temat urządzeń wielofunkcyjnych: http://dsim.pl/biuro/niezbednik-w-kazdym-biurze-urzadzenie-wielofunkcyjne/

Gość gość
U nas w firmie dobrze sprawdza się Kyocera ECOSYS M6026CDN KOLOR A4 DUPLEX LAN. Nie mamy na własność, wynajmujemy sprzęty (także niszczarkę) od http://www.hicopy.gdansk.pl/ i to najlepszy pomysł jaki nam przyszedł do głowy, aby zminimalizować koszty utrzymania firmy. Nie interesują nas koszty serwisowania.

Gość gość
Dobre drukarko-kopiarki w swojej ofercie ma www.grafixbis.com.pl Korzystam z ich sprzętu i jestem z niego zadowolony. Jeżeli szukacie dobrych urządzeń biurowych to polecam wam zajrzeć na ich stronę.

Gość gość
Dobre urządzenia wielofunkcyjne w swojej ofercie ma firma www.as-mar.com.pl Prowadzą oni sprzedaż i serwis urządzeń wielofunkcyjnych do biur i mogę powiedzieć, że mają naprawdę ciekawą ofertę. Mam u siebie w biurze sprzęt kupiony od nich i działa on świetnie.

Gość gość
Z własnego doświadczenia polecam postawić na drukarkę typu UV. Jej działanie pozwala na tworzenie własnych gadżetów reklamowych poprzez zadrukowanie takich akcesoriów jak pendrivy, płyty CD, zapalniczki, karty plastikowe, długopisy, pudełka, kubki, zawieszki oraz wiele innych różnego rodzaju materiałów. http://uvprinter.pl/ zaopatrzyli mnie w produkt tego typu, okazuje się niezwykle przydatny przy innych, wielofunkcyjnych urządzeniach biurowych.

Gość Luiza32
Po co zawracać sobie głowę najlepiej bez wychodzenia z domu i z darmową dostawą zamówić wszystko na www.viperprint.pl