Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vinnnniiia

czy wy tez ledwo mozecie za penssje przezyc?

Polecane posty

Gość cala ona...
jeżeli chodzi o zakupy to jest bardzo tanio w biedronce,sama tam kupuje

Gość a ja dostane
Może dlatego, że właśnie nie robię zapasów? Jak jestem głodna - to idę do sklepu, kupuję tyle ile zjem i już - oprócz różnych makaronów itp. Poza tym czasami zostaje mi więcej - napisałam, że opłaty około 500, zależy w jakim miesiącu (n[p. gaz jest co drugi miesiąc, prąd też różnie - zależy jak zużyję). A z tych 200 co mi zostaje - też czasami podbieram - ale w następnym miesiącu uczciwie oddaję! :-)

w sumie ja jeszcze robie tak: kupuje porcje rosołowa za jakies 1,50 i ja na pol dziele i mam na dwie zupy, do tego jazyny i w sumie zupa na 2, 3 dni gotowa, gorzej z drugim daniem.

Gość fllfllfllflfl
Ja zarabiam jakieś 4 tysiące. Nie powiem, że mam trudności z przeżyciem, ale bardzo ale to bardzo liczę każdy grosz. Jestem sama. Opłaty: ok 1600-800 (płacę Zus), jedzenie jakieś 600 zł, benzyna 400 zł, lekarstwa 200 zł, zawsze jakieś nieprzewidziane wydatki a to samochód, a to dentysta. Reszta - jakiś ciuch, kosmetyk. Zawsze kończę na debecie.:(

Gość daytek26
Z kasą to wcale nie tak wesoło ! Ja z żoną mamy razem ok. 5 tys. oraz małedziecko. Lipa totalna przydało by sięjeszcze ze 3 tys.

Boziu 4, 5 tys, ja mam 2, no ale jestem sama. Ja np. nie chodze na imprezy co sobote i ledwo mi starcza, a co dopiero gdyym chciala tak korzystac z zycia, imprezy, wycieczki, basen ehh

Gość po prostu super
jak zarabialam do 1500 to roznie z tym bylo, nie moglam marudzic. Teraz mam srednio 2000-2500 ale doszla mi szkola do placenia, odkladam co miesiac min 500zl, chodze na masaze, do kina, czasami jakis fitness, teraz chce lekcej tanca. Czyli mozna powiedzieć, że dogadzam sobie, ale na wyplate zawsze czekam :D

Gość po prostu super
oczywiscie z tego daje 1000zl na utrzymanie, rachunku, jedzenia, dokladam się do benzyny. W tym roku pojechalam pierwszy raz na wycieczke zagraniczna, wszystko kosztowalo mnie 4 tysiace, odkladalam troche mniej niż rok - taki prezent na urodziny chlopakowi zrobilam, wzielam go ze soba :)

Gość vinnnniiia
musialma wyjasc , ale z ciekawoscia poczytalam wasze wisy, widze ze nie tylko ja klepie biede, i to jest wlasnie straszne , bo zarabiam i maz tez i trzeba wiecznie kombinowac lamia 2, a masz pomysl na dorobienie? Dziewczyny to co np na allegro wystawiacie?

Gość tuuuuuu
jasne ze tysiac na wyplate to straszne , ja tez mam nadzieje ze to sie zmien i

Gość bogata244
ja mam 4,5 tys na głowe (moją ) facet ma 3 tys i lewdo starcza ,no ale my mamy baardzo rozrywkowe i kolorowe zycie wiec duzo kasy idzie :(

a my mamy 3tys na 3osoby, w tym dziecko, i nam wystarcza. nie zyjemy ubogo ale raczej skromnie. choc z drugiej strony wystarcza nam na to, zeby kupic kzdemu np 1ciuch w miesiacu. odkladamy 100zl miesiecznie:)

no ja chetnie bym dorobila, ale szczerze nie mam pomsłu. A na allegro slyszalam, ze bizuteria idzie jak woda.

Gość vinnnniiia
bizuteria? NO ale to chyba jak sie potrafi tak zrobic co?

Gość a ja dostane
Lamia - ale masz na myśli taką robioną własnoręcznie?

ale co zrobic? Chhodzilo mi, ze wziąść od jakiegos producenta i sprzedac detalicznie na allegro.

Gość love szstem
na allegro można bardzo duzo pieniązków zarobić,sama sprzedaje juz ze 3lata i miesieczny utarg to 10-15tys zł,ale trzeba opłacic zus,za wystawianie aukcji i prowizja od sprzedazy miesięcznie 2,5tys zł, i towar co miesiąc więc na czysto mam około 6-7tys zł zależy od miesiąca,ale trzeba sie napracowac to cięzka praca ,łatwiej u kogoś idzie sie odbebni i koniec,a tu non stop maile,telefony robienie nowych aukcji,fotografowanie nowego towaru,paczki,poczta i tak codziennie,ale warto moimo to bo u siebie i na siebie i bidy sie nie klepie,mam bardzo dobre auto,najlepsze markwe ciuchy na wszystko mnie stac

Gość raaaaaaaaaaaaaa
to znaczy ze jak ja ystawie cos i sprzedam za stowe to musze jakis Zus placic mimo ze pracuje????