Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołeeek

przełożyć chrzest?

Polecane posty

Gość fiołeeek

Mielismy teraz ochrzcić córkę na pierwsze urodziny ale sala, która by nam odpowiadała będzie zajęta, mamy do wyboru albo jakis lokal, co bedzie niedogodne/mała jeszcze raczkuje/ albo poczekać do kwietnia, bedzie sporo też małych dzieci i tak się zastanawiam czy nie przełozyć

Gość strasznie późno ...
ten chrzest ... zazwyczaj chrzci sie maluszki a tu roczek ... my idziemy za tydzień ale dzieciątko ma 8 tygodni ... jakbym czekała rok z decyzja o chrzcie to te pare miesięcy juz nie zrobiłoby mi różnicy

Gość Andzia Andzia
przeciez to sama ceremonia w kościele jest ważna anie sala ... bzdury jakieś

Gość fiołeeek
tak ale siedzenie z małą na kolanach może być uciążliwe! a mieszkanie mamy za małe na 20 osób i jeszcze będzie sporo małych dzieci...

Gość jhkhjkjhjkkkkk
to sie zaprasza 5 osob a nie 20

Gość fiołeeek
pewnie że chrzest najważniejszy tyle, ze co powiem babciom, ze nie spotkamy się po ceremonii ? Sala o której mówiłam jest fajna, bo w srodku jest miejsce do zabawy i plac zabaw przed nią i o krok od kościoła

Gość fiołeeek
pięć osób to my z mężem /dziecko/ i chrzestna z chrzestnym a gdzie ich współmałżonkowie chociażby?

Gość wspomnienia....
o jejku ale ludzie maja teraz problemy zrobiła sie moda na robienie chrzcin komuni urodzin itp w lokalach ja pikole kiedys po 40 osob robilo sie przyjecia w mieszkaniu i nikt nie ubolewał no ale tak teraz nie mozna sie kiscic trzeba sie pokazac jak z najlepszej strony

Gość ja bym nie przekładała
chrztu z tak błahego powodu jak sala. Zrób gdzie indziej, będzie może mniej wygodnie ale dacie radę, liczy się atmosfera, rodzina, rozmowa, usmiech a nie sala. Pewnie i tak bedzie jednym z najstarszych dzieci chrzconych a w kwietniu to zwieje już spod ołtarza. To tobie chyba najbardziej zależy na tej sali i szukasz argumentów, jak bedzie sporo dzieciaków to bedą się super bawić razem i bez placu zabaw.

Gość wnet dojdzie do tego
że chrzest trzeba będzie planować z rocznym wyprzedzeniem bo w koncu musi być sala.:o

Gość kasia..............
popieram przedmówczynię. dlaczego wgóle tak późno chrzcisz i jeszcze chcesz czekać?

Gość to ja z drugiej stronyyyyyyyyy
ile metrów ma Twoje mieszkanie????

Gość fiołeeek
nie mogliśmy wcześniej, jesteśmy z W-wy i tu chrzci się nawet starsze dzieci, to nie problem nasz pokój ma 14metrów, mamy mały stół i 4 krzesła, sąsiadów jeszcze dość dobrze nie znamy, bo niedawno się wprowadziliśmy, naprawdę jest ciasno, nawet jak ktoś znajomy przyjdzie to robi się klaustrofobicznie dla mnie problemem jest fakt, ze mała wyrywa się do raczkowania i w lokalu nie da rady jej utrzymać na rękach, no chyba, że puścić ją tam na podłogę

Gość fiołeeek
znalazłam blisko nas ładnie urządzoną pizzerie ale czy to nie obciach zapraszać tam rodzinę, szczególnie dalszą ? :)

Gość fiołeeek
nie chodzi nam o jakieś wypasione miejsce, bo nas na to nie stać ale też z głodu nie umieramy....

Gość fiołeeek
niestety dziadkowie też mają nieduże mieszkanka, no i trzeba by sprzatać, gotować... nie mam do tego głowy, pracujemy z mężem, niedawno wróciłam do pracy i nie chciałabym brać wolnych dni

Gość fiołeeek
a tamta sala ma naprawdę duzo zalet, tak jak pisałam krok od kościoła, sale dla dzieci na zewnatrz i wewnątrz, tanio, ładnie, dlatego tak kombinuję ale moze rzeczywiście trzeba się przemęczyć gdzie indziej

Gość póżno już
a co złego w tym, że ktoś chce ochrzci dziecko po roku czy po dwóch latach????

ja bym odlozyla chrzest na poźniej az sala sie zwolni. w kwietniu mała bedzie juz chodzila, pogoda bedzie ladniejsza to i dzieci skorzystają z tego placu zabaw przed lokalem. takie moje zdanie

To w sumie problem nie leży w metrach kwadratowych lecz w czymś innym :D Powinnaś porozmawiać z mężem i wspólnie ustalić ,biorąc pod uwagę Waszą wygodne jak również dziecka.

Gość musztarda
Ja ochrzciłam mojego syna w wieku lat 8, po kilku latach religii, kiedy się określił, że wierzy i chce, tyle w temacie.

Gość fiołeeek
porozmawiam z mężem, nie było go przez kilka dni i dziś w nocy wraca, ciekawe co on mi powie dzięki za opinię 🌼

Gość fiołeeek
sorry, opinie :D

Gość Dziecko2222222
Dziecko ma rok i jeszcze nie ochrzczone!!!!!!!!!!!!!! Wstyd??? I ty masz kobieto problem z salą!!!! Pomyśl lepiej o dziecku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość śniadanie na trawie
"Dziecko ma rok i jeszcze nie ochrzczone!!!!!!!!!!!!!! Wstyd???" A jest jakaś instrukcja, która mówi o tym w jakim wieku dziecko ma być ochrzczone??? :o

Gość póżno już
myślę że to tylko dewotka mogła napisac. jaki wstyd???a kogo ma się wstydzic? koleżanek z pierwszej ławki w kościele?????

Gość fiołeeek
pierwsi chrześcijanie przyjmowali chrzest jak byli dorosli, ale wstyd ;)