Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I Co ja teraz zrobie

Powiedziałam dzis szefowej ze jestem bardzo zadowolona bo zrobiłam test i okazał

Polecane posty

Powiedziałam dzis szefowej ze jestem bardzo zadowolona bo zrobiłam test i okazało sie ze jestem w ciazy i ze bardzo sie ciesze Na to szefowa powiedziała ze mi gratuluje i wreczyła wypowiedzenie umowy Dlaczego ? o co tu chodzi?

no nie zartuje

Gość wwiikkttoorriiaa
No to peszek :o tzreba było najpierw zanieść zaświadczenie od lekarza potem się chwailić to byś teraz nie płakałą....

Gość Ranyyyyyyyyyyyy
głupia prowokacja

Gość ale ty to robisz
trzeba było poczekac. do 3 miesiaca ma chyba takie prawo:o ale dowiedz sie jeszcze dobrze. skoro juz jesteś w ciazy to moze i nie ma takiego prawa. nie wiem juz sama

O co jej chodziło???wie ktos ? nie wiem co mam o tym myslec

Gość nie miała prawa
uswiadom jej ze pójdziesz z tym do sadu pracy! A jaki powód wypowiedzenia i na podstawie jakiej umowy byłaś zatrudniona?

czekac do 3 miesiaca?/ ja chciałam podzielic sie ze wszsytkimi radoscia

na czas nieokreslony

Gość ale ty to robisz
PROWOKACJA... no jak to o co chodziło:o

Gość jkkj
ona nie miala prawa cie zwolnic jak jestes w ciazy...

no o co?? powiedz bo nie rozumiem

Gość jak to dopiero poczatek
ciazy, to mogla rozwiazac z toba umowe, o ile nie jest to umowa na czas nieokreslony. Zreszta skoro wreczyla ci wypowiedzenie z twoja nowina, to chyba o ciazy wczesniej nie wiedziala a zwolnic i tak cie chciala.

Gość wwiikkttoorriiaa
Dal pracodwacy jestes w ciaży od momentu dostarczenia zaśwoiadczenia lekarskiego, jeśli nawet byłabyś w 9 miesiacu ciąży a nie dała zaświadczenia nie jesteś w ciaży dla niego, ale wtedy juz oczywiscie mozesz się dochodzić praw w sądzie, etraz skoro zwolnili Cie tylko z ztego powodu też możesz iść do PIP i sądu

Gość obniżasz poziom
o to jej chodziło, że powyżej 3 miesiąca nie mogłaby cię zwolnić ( prawo pracy) A ty mogłabyś pójść na l4 i za 30 dni ona musiałaby ci zapłacić, dopiero potem zus. Poza tym ona potrzebuje pracownika a ciężarna to potencjalne kłopaty na które baba nie ma ochoty

ale ja nie mam zamiaru symulowac mam tzn miałam fajna prace co ja bym w domu robiła???

Gość uśmiałam sie jak fretka
No to wspaniale, że szefowa cieszy się razem z Tobą :D

acha czyli w zwiazku z tym ze wszyskie w ciazy chodza na L4 ona dmuchała na zimne tak?? w takim razie bardzo wam dziekuje za to ze symulujecie potem wszsyscy szefowie mysle za kazda w ciazy to oszustka

Gość ale co Ty miałabyś
symulować dziewczyno???? Powinnaś się wstrzymać z wieściami o ciąży do momentu potwierdzenia jej przez lekarza. Tyle.

Gość obniżasz poziom
ależ nawet bez symulacji zdarzają się ciąże w których musisz leżeć. To nie do przewidzenia. Po ciąży przysługuje ci macierzyński, a potem np. dziecko może chorować i możesz z tego powodu chodzić na l4. Dokładnie - baba dmucha na zimne

Gość co to znaczy symulujemy
symulujemy ? w ciąży nie trzeba niczego symulowac...można się po prostu źle czuc lub ciąża jest zagrożóna.... czy wg Ciebie każdy kto nie pracuje do 9tego miesiaca symuluje ? przecież każda kobieta znosi ciążę inaczej i każda praca jest inna, niektóre stanowiska pracy i wykonywane obowiązki niosą ze sobą ryzuko dla ciąży i zdrowia przyszłej matki poczytaj kodeks pracy a potem pisz

to trzeba okłamywac ??

Gość ale co Ty miałabyś
okłamywać??? NIE. Trzymać język za zębami! Ot, cała filozofia. Rozumiem Twoją radość ale radością dziecka nie nakarmisz, a tym bardziej radością nie zapłacisz w sklepie za pieluchy czy inne duperele.

Gość qwertyui
Jaka masz umowę? na czas określony czy nieokreślony? Moga cie zwolnić tylko gdy masz umowę na czas określony która uległaby rozwiazaniu przed upływem 3-go miesiąca ciąży. http://www.codalej.pl/?p=31

ale ja sie czuje swietnie -lepiej niz kiedykolwiek energia mnie rozpiera i to jej powiedziałam

Gość obniżasz poziom
okłamywać - nie. Ale nie wyrywać się przed szereg z takimi informacjami za wcześnie :O

Gość co to znaczy symulujemy
a co ty pierwszy raz słyszysz że pracodawcy nie lubią: 1) kobiet 2) kobiet w wieku rozrodczych 3)kobiet z małymi dziećmi 4) kobiet w ciąży 5) kobiet na urlopie macierzyńskim bądź wychowawczym