Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I Co ja teraz zrobie

Powiedziałam dzis szefowej ze jestem bardzo zadowolona bo zrobiłam test i okazał

Polecane posty

Gość I Co ja teraz zrobie
a czemu ich nie lubia??

Gość co to znaczy symulujemy
poza tym chyba zdajesz sobie sprawę że dopiero po 3 miesiacach ryzyko poronienia się zmniejsza...i dlatego dopiero po teście z krwi a nie takim aptecznym uważa się ciążę za potwierdzoną teraz może sie okazac że do następnej miesiaczki poronisz samoistnie albo kolejny test nie potwierdzi ciąży pierwsze 3 miesiące to czas gdy dochodzi do największej liczby poronień samoistnych i wiele kobiet nawet nie wie że były w ciąży

Gość qwertyui
Kiedy pracodawca można wypowiedzieć pracę kobiecie w ciąży? Trwałość stosunku pracy w okresie ciąży toj edno z najważniejszych praw kobiety, która spodziewa się dziecka. Jest to ochrona jej zatrudnienia u danego pracodawcy , który nie może w okresie ciąży, a także podczas całego urlopu macierzyńskiego wypowiedzieć, ani rozwiązać umowy o pracę. z kobietą, która spodziewa się potomstwa. Niestety są wyjątki od tej reguły… Trwałość stosunku pracy w okresie ciąży Pracodawca kobiecie podczas całego okresu ciąży, oraz urlopu macierzyńskiego nie ma możliwości wypowiedzenia ani rozwiązania umowy o pracę ( art. 177 § 1 k.p.). Bezwzględny zakaz rozwiązania umowy o pracę przez pracodawcę w okresie całej ciąży oraz podczas urlopu macierzyńskiego oznacza, że nieważne jest także rozwiązanie umowy o pracę, które nastąpiło przed zajściem w ciążę, jeżeli tylko ciąża zostanie stwierdzona w okresie wypowiedzenia lub w okresie, gdy pracownica była już w ciąży, ale o swoim stanie jeszcze nie wiedziała. Kiedy można uznać wręczone kobiecie w ciąży wypowiedzenie za nieważne? Nawet gdyby pracodawca tydzień przed dostarczeniem oświadczenia o ciąży złożył jej wypowiedzenie, należy uznać je za nieważne. Gdyby pracownica w ciąży zgodziła się wcześniej na rozwiązanie umowy nie wiedząc, że jest w ciąży, to może uchylić się od skutków swojego oświadczenia jako złożonego pod wpływem błędu

Gość ale co Ty miałabyś
nie no, przeprasza, ale czy Ty jesteś głupia czy tylko głupią udajesz? Myślę, że to prowokacja!

Gość ale co Ty miałabyś
przepraszam*

Gość ale ty to robisz
juz dawno to napisałam... a jezeli to nie jest prowokacja to autorka prezentuje taki poziom inteligencji ze wcale się nie dziwie ze właśnie została zwolniona:o i powinna miec zabronioną prokreacje:o

Gość ja miałam kiedyś podobną
pracodawca nie może cie zwolnić jak jesteś w ciąży. jakbyś znała swoje prawa to być na głupią nie wyszła. zanim pójdziesz do roboty poczytaj kodeks pracy

Gość maturzystka ania
moze zwolnic-------- moze!!! poczytaj kodeks pracy sa odstepstwa

Wg.mnie to marna prowokacja.Przeciez kazdy wie lub powinien wiedziec jesli pracuje ze pracodawca NIE MA PRAWA ZWOLNIC KOGOS KTO MA UMOWE NA CZAS NIEOKRESLONY BEZ WYRAZNYCH WSKAZAN DO TEGO.TYLKO DYCYPLINARNIE.Autorka nie mogla wyleciec z pracy czy by powiedziala o ciazy szefowej w dzien spodziewanej miesiaczki czy za 3 mce!:-oA jesli jakims cudem szefowa wywyinela jej taki numer to sad pracy i autorka nie dosc ze zostanie przywrocona na to samo stanowisko to jeszcze odszkodowanie dostanie a szefowa kare!!!!:-o

Gość Babcia Basia
jak ty sobie wyobrazsz takie przywrócenie do tego samego zakładu po sprawie w sadzie pracy??

Nie moze Cię zwolnić bo masz umowe na czas nie okreslony. Mimo ze nie dostarczyłaś jeszcze zaswiadczenia ale już o tym wiesz i powiedziałaś. Ponadto musi podać przyczynę wypowiedzenia. Radze udać sie do szefowej i pogadać, jak to nic nie da - sad pracy. Po drugie faktem jest ze niektóre kobiety tak robią ze mimo iż mogłyby pracować ida na L4 dla wygody:( Nie mówię tu o tych które maja problemy z ciazą bo to inna sprawa.

maturzystka ania - uwierz w takim przypadku nie ma zadnych odstepstw jesli kobita jest w ciazy i ma umowe na czas NIEOKRESLONY!

Gość maturzystka ania
kazda umowa na czas NIOKRESLONY moze miec rozny okres wypoeidzenia

Babcia Basia - NORMALNIE.U mnie w pracy byl przypadek gdzie szefowa zarzyczyla sobie by kolega zostal w pracy na kolejnym dyzurze.On sie nie zgodzil bo byl przeziebiony nie mial lekow przy sobie poza tym pracowalby 16 godz.Poszedl do domu a ona dala mu wymowienie mimo ze facet mial umowe tez na czas nieokreslony.Poszedl do sadu pracy i wygral.Dostal 20tys.odszkodowania szefowa dostala kare pieniezna nie wiem ile a on wrocil na swoje stanowisko.Nie zaczal od wychowawcy a kontynuowal prace jako starszy wych.Potem sie zwolnil sam i teraz przynajmniej wie ze zyje:-o

Swoja droga to autorka zrobila najglupsze co mogla zrobic bo o ciazy mogla powiedziec w 4 mcu ciazy wtedy szefowa moglaby ja cmoknac....No ale na glupote nie ma rady:p

Gość maturzystko
chyba NIEOKREŚLONY i jakie to ma zanczenie, czy jest miesiąc czy 3 wypowiedzenia? :)

Gość maturzystka ania
piernik do wiatraka nic nie ma ale umowa do czasu wypowiedzenia w niej pracy ma bardzo duzo

maturzystka ania - patrze na moja umowe i nie widze na niej zadnego okresu wypowiedzenia...Pisze ze na czas niokreslony i koniec.

Gość maturzystka ania
3 miesiace oznaczaja ze pracujesz jeszcze 3 a 1 ze 1 miesiac po otrzymaniu wypowiedzenia takie to trudne??

Gość maturzystka ania
to znaczy ze masz dziwna umowe

Gość maturzystka ania
mantodea czyli co to oznacza?? Ze cie nigdy nie zwolinią :D:D:D:D:D:D:D

Gość maturzystko
ty tępa chyba jesteś - jakie to ma znaczenie dla faktu że pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży?

Dziewczyny nie wyzywajcie sie!jest taki piekny sloneczny optymistyczny dzien!:)prowakacja czy nie jest sens rzucac miesem?:(

Gość maturzystka ania
maturzystko ty tępa chyba jesteś - jakie to ma znaczenie dla faktu że pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży? moze zwonic jak mniej wiesz lepiej spisz

Gość maturzystka ania
maturzystko ty tępa chyba jesteś skoro nie wiesz ze sa sytuacje w ktorych mozna taka zwolnic jak sie chce psa uderzyc to i kij sie znajdzie zyj w nieswiadomosci

Gość Boże ratuj od tepakow
maturzystka ania przemadrzała smarkula.Podłób se w nosie a nie wtracaj do rozmowy dorosłym!!!

Gość maturzystka ania
moj nick o niczym nie swiadczy mam mature juz za soba