Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

głupota galopująca

skreślenie z listy studentów

Polecane posty

Jutro najprawdopodobniej (czyt. na 99%) zostanę skreslona z listy studentów :o Wiem, że zawalilam, ale już po fakcie... Przyczyna skreslenia bedzie nieuregulwoane zaliczenia z dwoch ostatnich semestrow. Na 90% wygrzebalabym sie z tego do konca pazdziernika, w zwiazku z tym mam pytanie. Czy moge sie starac o rpzywrocenie na studia bez utraty tego roku czy musze go powtarzac? Moze ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość intercettazione
a nie masz czegość takiego jak regulamin studiów? może tam jest wyjaśnione. Jestem na UW, wiem jedynie, że jest coś takiego jak 'powtarzanie roku' i wtedy płacisz.

Gość nie byłam
ale życzę powodzenia.

Gość intercettazione
a nie możesz jakoś jeszcze tego zalatwić? jako warunkowy?

Gość kjjkasa
a nie mozesz starac sie o przedłuzenie sesji? Choc pewnie juz za późńo.

Gość kjjkasa
raczej każa Ci powtarzac ten rok ale możesz zrobic tak, że z tamtego roku zaliczasz tylko to co masz do zaliczenia a z nastepnego roku robisz przedmioty awansem. Tzn. jesli teraz powinnas być na 2 gdybyś nie zawaliła to bedziesz ponownie na 1 (na papierze tylko) ale bedziesz robiła zajecia z 2 roku i jak pozaliczasz wszystko to za rok od razu idziesz na 3.

kijkasa, zyli istnieje w teorii taka mozliwosc :D Mam nadzieje;) Rok nizej ma jedynie ta sama nazwe kierunku, ale zupelnie inny program. No i w ogóle wtedy bym zrezygnowala, bo wolalabym juz zaczac inny kierunek niz ciagnac ten "na ich warunkach". To ulatwia mi rozmowe z dziekanem, nie znam sie na tym wszytskim a tak bede wiedziala co moge mu "zaproponowac". O co pytać...bede tak zestresowana, ze takie swiatelko w tunelu (czyli to conapisalas) bedzie mnie jakos podnosic na duchu ;)

Gość kjjkasa
U nas na uczelni można było przedłuzac sesje tylko do czasu jej trwania (sesja poprawkowa konczyła sie koło 15.wrzesnia i to był osttani dzien składania podań), teoretycznie mozna było przedłużac tylko z powodów zdrowotnych ale w praktyce jak sie wytłumaczyło dlaczego sie zawaliło to przedłuzali (sama miałam takie przedłużanie 2 lata temu). A z tym robieniem awansem to u nas także nie było problemów, któs nie zaliczył roku to teoretycznie powtarzał i zaliczał to co miał do zaliczenia i równoczesnie robił nastepny rok. Tylko nie wiem jak to bedie w Twoim przypadku skoro zmieniono program, moga Ci także nakazac zrobic te przedmioty które dojdą dopiero w tym roku.

Gość Mnatatataa
a ja mam inne pytanie jesli nie placilam od kwietnia to juz mnie skreslili z listy studentow? bo ja juz nie chce tam chodzic ale mam dalko zeby pojechac tam i sie wypisac.. to znaczy ze juz jestem wykreslona i niemusze tam jechac??

Gość kjjkasa
powinni Ci wysłac pismo do domu o skresleniu. ale z drugiej strony dziwne by było gyby Cie ni skreslili przez tak długi okres czasu. a to była prywatna uczelnia?

Gość Mnatatataa
tak prywatna.... nic mi nie wyslali ... nic a nic...

Gość ehrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a czemu juz nie chcesz studiować... który to rok?

Na liczeniu na przedłużenie sie właśnie przeliczyłam. Mamy nowego prodziekana i ten niestety kurczowo trzyma sie regulaminu i zasad. Wiem, że to moja wina i niespecjalne mam gdzie szukac usprawiedliwienia, ale w pprzypadku poprzedniego podrzuclo sie mu karte do podpisu lapiac go gdzies na korytarzu...\"bez zbenych pytan i tlumaczen\". Jestem pewna, ze nie rpzedluzy mi sesji. Raz juz nim rozmawialam i uslyszalam, ze porozmawiamy jak bedzie \"w moim miescie\", bo musi przejrzec moja teczke. A tam \"syf\" po zasadach (a raczej ich braku) u jego poprzednika...

Gość fghrtghbetfgbftgbtgb
Ty no a nie lepiej wziąść ten warunek czy powtarzanie przedmoitu niż powtarzac cały rok?

Gość kjjkasa
Jak prywatna uczelnia to mozesz miec problem przy odbieraniu papierów. ewnie każa Ci zapłacic za te kilka misiecy od kweitnia do czerwca. i lepiej zadzwon upewnij sie czy jestes skreslona żebyś za rok nie dostała papieru, że dopiero Ci skrślaja i prosza o uregulowanie czesnego od kwietnia do dnia skreslenia (na uczelanich prywatnych zazwyczaj trzeba zapłaciuc za cały semestr w którym nastąpiło skreslenie)

Czytalam regulmin, ale neistety w kwestiach mnie interesujacych pada stwierdzenie "decyzje podejmuje dziekan" lub cos rownie ogolnikowego. Brak jest jasno orkeslonych wymagan formalnych (np. liczba punktow z przedmiotow zaliczonych). Nie moge rozniez znalec informacji o przemdiotach, ktore sa pod rygorem, bo wiem, ze to sie zmienialo od czasu, gdy dostalam swoj egzeplarz planu studiow... Ogolnie licze sie z wszelkimi konsekwencjami (szczegolnie finanasowymi, z tego co czytalam w necie wszelkie oplaty u nas sa niebotycznie wysokie w poronaniu z innymi uczelniami, o dziwo duzo wyzsze niz na prywatnych platnych uczelniach). Moge byc zdegradowana rok nizej, byle z perspektywa mozliwosci wyrownania tego...inazej rpzepada mi mozliwosc wyboru interesujacej mnie specjalizacji, jak rowniez utrata "inż." przed nazwiskiem na koniec koncow...

a co studiujesz i ile płacisz?

Gość kjjkasa
proś o mozliwośc robienia awansem nastepnego roku, tylko mysle że skoro od tego rok program ulega zmianie to każą Ci tez zrobic te "nowe" przedmioty których nie zaliczyłas w ubiegłym roku bo ich po prostu nie było. jesli to prywatna uczelnia to mysle ze sie zgodza - zawsze to dla nich pieniadz ;)

Warunek moge wziac (wlasciwie rpzedluzyc) z semestru III, z semestru IV mam zaliczone 20/30punktow a wiec w gre wchodzi jedynie rpzedluzenie sesji (warunek na maks. 6pkt). Na przedluzenie nie mam co liczyc, bo na to podobno u niego wymaga papierow (np. ze szpitala). Nie posiadam zadnej formalnej podkladki :o

Gość fghrtghbetfgbftgbtgb
Ona studiuje państwowo. Ja ci napisze jak jest u mnie w szkole. Jeśli masz nie zaliczony TYLKO 1 przedmiot to możesz się ubiegac o wpis warunkowy (koszt 100zł) jeśli więcej to dostajesz powtarzanie przedmiotu koszt ok. 1000zł. Ale ja jestem na uczelni prywatnej, więc nie wiem jak to będzie u Ciebie, ale może podobnie.

Gość fknck
tak pytam bo ja jestem z prywatnej i mam skonczony w sumie 4 semstr natomiast z 3 mam jeden przedmiot nie zaliczony i nie skreslaja mnie tylko musze poprostu to zaliczyc jak najszybciej

Ale co studiujesz ''głupoto galopująca..,, ile płacisz miesięcznie.. Sądze że jest tak jak pisze : fghrtghbetfgbftgbtgb i na prywatnych jest tak samo.

JEstem na studiach stacjonarnych panstwowych a oplaty jak po zsumowaniu 4 prywatnych wprzypadku przywrocenia czy warunku :o Nie wiem jak wygladalo by to wyronywanie, bo Ci rok nizej nie maja po prostu czesci rpzedmiotow izynierkich, natomaist pozostale rozlozone np na 2 semestry (my mielism jeden) lub rozbite na 2 przedmioty...

Gość kjjkasa
ja tez jestem na państwowej i u nas jest tak: do 2 niezaliczonych przedmiotów jest warunek (nie pamietam ile kosztuje), od 2 do 4 niezaliczonych jest powatrzanie roku (koszt 4400, chodzisz tylko na te niezliczone predmioty a nastepny rok robisz awansem), powyżej 4 niezaliczonych -skreslenie

U mnie wrunek kosztuje 100zl z kazdu punkt przyznany danemu przedmiotowi. Nie zdarza sie raczej nic ponizej 3...zreszta tak jak pisalam na warunek z IV semestru sie nie kwalifikuje, bo brakuje mi 10 punktow a warunek jest do 6...

Opłaty obowiązujace do 30.04.2007 r Opłaty obowiązujące od 01.06.2007r. 1 Opłata wpisowa 290 zł 290 zł 2 Opłata rekrutacyjna 70 zł 80 zł 3 Egzamin poprawkowy 20 zł 40 zł 4 Wpis warunkowy za dany przedmiot 50 zł 60 zł * 5 Przekroczenie terminu zdania indeksu do dziekanatu z wpisem warunkowym 100 zł - 6 Przekroczenie terminu zdania indeksu z przedłużeniem wpisu warunkowego 100 zł - 7 Egzamin i zaliczenie komisyjne 50 zł 100 zł 8 Duplikat legitymacji 35 zł 35 zł 9 Duplikat indeksu 20 zł 35 zł 10 Powtarzanie przedmiotu 400 zł 400 zł - w bardzo wyjątkowych sytuacjach za zgodą Dziekana 11 Urlop dziekański 20 % wartości czesnego 20 % wartości czesnego 12 Opłata z tytułu wznowienia 200 zł 200 zł 13 Powtarzanie semestru 50 % wartości czesnego pod warunkiem opłaty w całości poprzedniego semestru 50 % wartości czesnego pod warunkiem opłaty w całości poprzedniego semestru 14 Opłata czesnego po wznowieniu studiów 100 % czesnego 100 % czesnego 15 Opłata reaktywacyjna 50 zł 50 zł 16 Opłata dyplomowa . W skład opłaty dyplomowej wchodzi opłata za biret, tablo, wypożyczenie togi, Dyplomatorium oraz przygotowanie egzaminu dyplomowego praca magisterska 240 zł praca licencjacka 200 zł praca magisterska 240 zł praca licencjacka 200 zł 17 Monit w sprawie płatności 5 zł 6 zł 18 Odpis dyplomu w języku angielskim oraz suplement 60 zł 60 zł * W kolejnych przesunięciach terminu wyjściowa kwota 60 zł za każdym razem wzrasta o100% Nieprzekraczalny termin zaliczenia warunkowego to odpowiednio 15 I, 15 VI.