Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pępowina

Pępowina!!!

Polecane posty

Gość pępowina

Wyczytałam na jednym topiku ze ważne zeby lekarz zaraz przed samym porodem robił usg patrząc jak jest z pępowiną. U mnie nie robią usg przed porodem!! I skąd ja mam wiedzieć co i jak z ta pępowiną, czy się dziecko nia nie owinęło???

dowiesz sie przy porodzie :-/ u mnie tez nikt nie robil usg przed porodem. corka była dwa razy okrecona syn nie byl wcale musialabyś miec usg wykonywane w trakcie porodu bo dziecko w trakcie porodu moze sie zaplątac w pępowine wiec usg przed porodem nic nie daje.

Gość pępowina
MaMani no właśnie ja też tak słyszałam. Ale dziewczyna na forum pisała żeby pilnować tego usg. Więc już zgłupiałam.

pepowina podczas porodu bedziesz miala caly czas robione ktg ( przynajmniej ja tak mialam rodzilam praktycznie z glowicą na brzuchu. po kazdym skurczy przystawiali ktg i sluchali ) wiec jesli coś z dzieckiem zacznie sie dziac to zrobia ci cesarke w trybie natychmiastowym. mozesz zapytac czy ci zrobia przed porodem usg ale bardzo wątpie zeby sie zgodzili. i nie denerwuj sie bo to w niczym nie pomoze ani tobie ani maluszkowi.

Gość pępowina
MaMani dziękuję Ci bardzo!!!

Mi też robili USG jak przyjechałam do szpitala rodzić. Każdej pacjentce robią. Ale nie wiem, czy to do końca chodzi o pępowinę a nie np. ułożenie dziecka, czy wszystko jest z nim ok itd.

Mi nierobili usg tylko bach na łózko i rodzić ,miałam robione tylko ktg przez cały poród

Ja miałam robione USG na porodówce. Myślę, że to dobrze, żeby jeszcze wszystko sprawdzić przed. A z tym ktg to jest tak, że wcale nie jest potrzebne przez cały czas trwania porodu. W większości przypadków jest to po prostu sposób aby rodzącą trzymać w łóżku, bo tak jest wygodniej dla personelu. Przecież zawsze można poprosić o zrobienie tego badania chyba, nie? Albo dla pewności w ostatnim tygodniu się wybrać do swojego lekarza i sprawdzić czy wszystko jest ok.