Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seria głupich pytan

czy jaj dziecko jest zakupione

Polecane posty

Gość seria głupich pytan

tzn zesrane :D dajmy na to niemowlak to wystraczy chusteczkami umyc czy pod kran ?

Gość fgfghh
to zalezy ja bardzo jest.... zakupione( ale okreslenie) ja uzywam chusteczek, jednak kiedy kupy jest duzo i az wylazi to pod kran

Gość seria głupich pytan
a np przed sama kapielą ? raczej go nie włoze z tą kupa do wanienki :D to jak --chusteczkami pupe a potem do wanienki,tak?

Gość fgfghh
no tak, ja tak wlasnie robie

Gość seria głupich pytan
2 czy nawilzacie nosek codziennie 'czy tylko wtedy gdy ma katar?

Gość fgfghh
wtedy gdy katar, przynajmniej ja tak robie

Gość czekam na ciag dalszy relacji
najpierw trzeba umyc dziecku tyłek pod kranem a pozniej do wanienki !!!! chusteczki dobrze nie umyja trzeba spłukac woda!! Sama tez dupe tylko podcierasz a pozniej wskakujesz do wanny i kąpiesz sie w tych bakteriach ecoli???? Ludzie myjcie sie !! nie wiem jak niektorzy moga wypróznic sie i tylko podetrzec papierem, przeciez tylek trzeba umyc!!!! :O

Gość seria głupich pytan
3 a jak przyjde ze szpitala to w jakich pozycji układadac do snu noworodka? na boku? czy na plecach?

Gość fgfghh
ja nie kapie calego dziecka po kupie, tylko pod kran i pupcie tylko myje

Gość fgfghh
rozne sa opinie, raz ze trzeba na boku a na pleach nie bo moze sie zadlawic jak uleja, a dea ze na plecach ana boku nie bo to znieksztalca biodra. I badz tu madry...

Gość seria głupich pytan
4 :) czy w czasie pierwszych kapieli jest prawdą ze nie mozna zamoczyc kikuta? 5 co do kikuta czy smarowac samym 70 % spirytusem czy rozcienczonym?

Gość fgfghh
tak ja rozcienczalam

jak się pępek trochę zamoczy to nic się nie stanie, chodzi o to żeby nie trzymać go w wodzie cały czas żeby nie namiękał. spirytus70% jest już rozcieńczony

Gość seria głupich pytan
6 tego sie boje czy zawze musi sie odbic po jedzeniu?? co z nocnym karmieniem? tez nosic do odbicia ?

Gość seria głupich pytan
nieraz czytałam jak niektóre mamy pisały ze karmiły na wpół śpiąc wiec raczej o odbijaniu mowy nie było

Gość moja dzidzia
w nocy jak dziecko je przez sen to nie zawsze musi sie odbic!! jesli nakarmisz w nocy dzidzie to poczekaj chwilke i wez do pozycji pionowej ale jak sie nie odbije po chwili to poloz spokojnie spac dzidzie na boczek

na wpół śpiące dzieci też odbijają. wszystko zależy od tego czy dziecko ma tendencję do ulewania. Oboje moich dzieci długo i mocno ulewało więc chociażby dla swojego komfortu psychicznego starałam się żeby odbiły zwłaszcza w nocy bo na śpiąco możesz nie usłyszeć że dziecko się dławi

mojemu dziecku sie nie odbijalo( temu drugiemu co ma tydzien moze z raz sie odbilo. poprostu trzymam malucha po jedzeniu przez chwile w pozycji pionowej.

jak dziecko je w nocy to podobno nie łapie powietrza razem z pokarmem bo śpi i jest rozluźnione, dlatego wystarczy go chwilkę spionizować żeby wszystko się znalazło tam gdzie powinno i do łózia.

Gość seria głupich pytan
przypomniejcie mi oczka to sie myje ruchem od zewnatrz do wewnątrz ?