Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziaaalena_19

Nie moge doliczyc sie tygodnia ciazy

Polecane posty

ostatnia miesiaczka 24 maj 2008 r. czy ktoras z pan moze mi pomoc i policzyc w ktorym jestem tygodniu (miesiacu) ciazy bylam juz u kilku lekarzy i kazdy znich podaje inny tydzien ciazy ostatni jaki mi podal to 19 tydzien. To moja pierwsza ciaza:) Prosze o szybka odpowiedz z góry bardzo dziekuje>:)

Gość avent
cykl 25 dniowy Marzec 3, 2009 cykl 26 dniowy Marzec 4, 2009 cykl 27 dniowy Marzec 5, 2009 cykl 28 dniowy Marzec 6, 2009 cykl 29 dniowy Marzec 7, 2009 cykl 30 dniowy Marzec 8, 2009 cykl 31 dniowy Marzec 9, 2009 cykl 32 dniowy Marzec 10, 2009 cykl 33 dniowy Marzec 11, 2009 cykl 34 dniowy Marzec 12, 2009 cykl 35 dniowy Marzec 13, 2009 cykl 36 dniowy Marzec 14, 2009 cykl 37 dniowy Marzec 15, 2009 cykl 38 dniowy Marzec 16, 2009

weź kalendarz i sobie policz :) mi wyszło że masz skończony 19 tydzień, i w sobotę zaczniesz 20 tydzień ciąży :D jesteś teraz w 5 miesiącu ciąży.

Baderka Ma rację! Jesteś w 20 tc a od soboty zaczniesz 21. Zwaracam uwagę ze powszechnie przyjęte jest określanie wieku ciąży od 1-go dnia ostatniej @. W rzeczywistości ciąża - licząc od momenty zapodnienia - jest ok 2 tygodnie "młodsza". Ale ponieważ jest to data niepewna dla celów OBLICZENIOWYCH przyjęte jest jak napisałem wyżej. Ciekawostka: FIZYCZNIE nie można być w 1 lub 2-im t.c. bo ciązy jeszcze wtedy nie ma i nie wiadomo czy będzie. :) Tak więc z chwila zapłodnienia kobieta jest od razu w 3-im tygodniu!! :)

jest to troche skomplikowane ale zrozumialam:) to moze powiecie mi jeszcze kiedy zacznie rosnac mi brzuszek:) bo jest tak maly...ale dzidzia rosnie prawidlowo:) a ja nie czuje wogole ze jestem w ciazy

mi zaczął rosnąć dopiero po 20 tc... i wtedy rósł juz dosłownie w oczach, także doczekasz się, nie martw się :)

Gość tak się zastanawiam
dlaczego większośc osób tu piszących kiedy ma paść słowo MIESIĄCZKA stawiają @????:-D dla mnie to baardzo dziwne-przecież to taki sam wyraz jak kupka, ginekolog, owulacja, czy co tam jeszcze...

Gość nie można
a stawiaja nie dlatego ze slowo jest wstydliwe tylko dlatego ze jak sie przygladniesz to @ wyglada jak O czyli okres

slyszałam od wielu osob ze w pierwszej ciąży brzuch zaczyna rosnąć bardzo póżno...ale masz racje BADERKA doczekam sie choc juz nie moge...nikt nie wiezy mi ze jestem w 5 miesiacu ;/

Spotkałem się z tym zwyczajem na cafe i mi się spodobał. Zawsze to jeden znak a nie 10 :) A jak się dobrze przyjrzeć to @ przypomina raczej.... no, mniejsza z tym ;)

jestem w szoku---- otóż właśnie NIE !!!!! Kalkulatory ktore podałaś podają wiek ciąży od domniemanej daty poczęcia!!! Kiedyś też się na to nabralem. Lekarze liczą zawsze od daty ostatniej @ i tego się nalezy trzymać by uniknać nieporozumień. Najprościej po prostu wziąc kalendarz i policzyć :)

Gość tak się zastanawiam
no cóż....dla mnie to śmieszne i dziecinne:-D ale ok- skoro to tzw skrót myślowy:-D pozdrowionka :-)

dziekuje za metody ale strona niechce wejsc:) BYWALEC pytanie do ciebie na ile procent mozesz mi powiedziec ze jestem w 20 tygodniu ciazy i ze wlasnie w sobote zaczne 21 tydzien

weź kalendarz i policz! początek miesiączki - 24 maj to też początek 1 tygodnia ciąży (wiem ze nie można być w 1 tyg ciąży no ale...) od 24 maja do 31 maja trwa zatem 1 tdzień, 1 czerwca zaczynasz 2 tydzień itd dziś jest 8 października, więc 3października skończyłaś 19 tydzień, zaczęłaś 20 tydzień ciaży. lekarze zawsze podają skończone tygodnie ciąży nie ważne ze w dniu badania jesteś w 19 tyg i 6 dniu ciaży, on i tak powie że to 19 tydzień, a nie prawie 20 :)

Rozumiem, że pytanie do mnie juz nieaktualne ale odpowiem - na 100%! A jeśli ciaża przypadkiem jest bliźniacza to nawet na 200% ;)

My też pozdrawiamy, życzymy spokojnego przebiegu ciąży, bezproblemowego rozwiązania i .... ślicznego i zdrowego dzidziusia!!! :) 🖐️🌻

CZY KTOS Z WAS BRAŁ LUTEINE JA TEZ MAM PROBLEM Z LICZENIEM TYG CIOZY OSTATNJA MIESIOCZKA 28 MAJ 2008

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci