Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam mieszkania

chce kupic ladnie mieszkanie wziasc kredyt na 30 lat

Polecane posty

Gość nie mam mieszkania

a moj facet sie temu sprzeciwia mowi ze mieszkanie z TBS wystarczy :o jak go przekonac ?:(

Gość jacek1982
trzeba byc komplentym niedorozwojem zeby brac kredyt jak ma sie mozliwosc mieszkania w nowym tbs-ie

Gość skoro taki duży kredyt
to lepszy będzie własny dom :)

Gość dlaczego ludzie mowią nieprawd
tyle że w TBS opłaty stale idą w górę i kwota zbliża się do raty za bezczynszowe mieszkanie:P

Gość jacek1982
przynajmniej nie ma sie dlugow i nie wyciaga sie raczke do mamusi buehehehe

nie ma sie długów i nie ma nic... a majac dług zaciągnięty na zakup mieszkania, ma sie motywacje by go wczesniej spłacić.. Wynajmujac mieszkanie, zawsze ładuje sie w dupe kase komuś innemu

Gość jacek1982
z reszta i tak obowiazek splaty zawsze spada na faceta bo baba wczesniej czy pozniej wypnie sie na to zwolni z pracy i pojdzie wychowywac bachora a facet bedzie splacac raty + odsetki ze swojej pensji tak tak coraz wiecej frajerow sie na to lapie :D

Gość dlaczego ludzie mowią nieprawd
Jacek1982 za TBS płacic musisz tak samo jak i rate kredytu

Gość nieznajaca sie
lepiej wynajmowac i nie brac kredytu na 30 lat. jaka sytuacja na rynkach finasowych jest; to kazdy widzi. wkopanie w taki kredyt to niemal jak nolzenie sobie petli na szyje i czekanie az ktos kopnie stolek na ktorym stoimy. juz teraz w stanach mnostwo ludzi porzuca nowe domy z wyposazeniem !! w europie zachidniej ludzie sprzedaja nowe domy za 60-70% wartosci kredytu zaciagnietego na nie. dlatego radzilabym sie zastanawoci, powynajmowac jeszcze pare lat, odlozyc porzadna sume np. minimum 30% wartosci mieszkania i wtedy mozna myslec o kredycie. wplaca sie w banku 20% a reszte zostawia sie sobie ... w razie czego.

>> juz teraz w stanach mnostwo ludzi porzuca nowe domy z wyposazeniem !! Dziwi cie to? Jak dawali kredyty byle szmaciarzowi z ulicy, to nie dziwne, ze teraz nie stać go spłacać :o >>w europie zachidniej ludzie sprzedaja nowe domy za 60-70% wartosci kredytu Co świadczy o ich wtórnym debiliźmie w momencie kupowania mieszkania i zaciągania kredytu. Mi takich nie żal :)

Gość nienajaca sie
tym bardziej warto ostrzec zanim ktos zaciagnie takie zobowiazanie. w polsce tez wiele osob dalo sie nabrac na gorke kupowania mieszkan, rok temu kupowano na gwalt bo niby mialo byc juz tylko drozej a teraz taieje i bedzie taniec, bo jest kryzys finasowy i zaden bank byle szmaciarzowi kredytu na 200 czy 300 tysiecy nie.

>> tym bardziej warto ostrzec zanim ktos zaciagnie takie zobowiazanie. Teraz zmienia się strona podażowa, a nie popytowa. Po prostu będzie trudniej ten kredyt uzyskać, a bank głęboko sie zastanowi, zanim komuś da kilkaset tysięcy na mieszkanie, które napewno nie jest tyle warte :o >>w polsce tez wiele osob dalo sie nabrac na gorke kupowania mieszkan, Idiotów nie uchornisz przed nimi samymi :o >>rok temu kupowano na gwalt bo niby mialo byc juz tylko drozej Jak mi ktoś chce wmówić, że zwykłe mieszkanie, kosztujące i tak już bajońskie 8-9 tysięcy za metr, będzie drożeć, to takiemu komuś pluje w twarz, i sprzedaje kopa, bo ma mnie za idiote :o

Gość gość
Zrób sobie betonowy dekor z vhct.pl! To się nie nudzi, jest nowoczesne i efektowne. Ja mam jedną ścianę z ich betonu i robi mega wrażenie na znajomych!

Gość Malwina Krasny
Dobrym pomysłem jest wzięcie udziału w programie MDM i uzyskanie dofinansowania. Polecam zapoznać się ze szczegółami: http://mieszkaniedlamlodych.com/ Ja skorzystałam z niezłym profitem.