Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwhuohgwo

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość gwhuohgwo

czy to takie straszne?

Gość gwhuohgwo
nie boję się bólu tak bardzo, jak się wstydze...

Gość to prawdaaasdfaf
jesli juz chcesz isc do dr gina. to tylko do faceta!! naprawde sa o niebo delikatniejsi:) chyba, ze sie bardzo krepujesz.... to moze taz Ci sie fajna babka trafi. PS nie jest wcale tak strasznie;)

Gość gwhuohgwo
które badanie jest bardziej nieprzyjemne? przez odbyt, czy zwykłe? słyszałam, że niektóre gabinety są wyposażone w specjalne wzierniki dla dziewic

Gość weterankaaaaa
Nie jest aż tak strasznie. Musisz przypomnieć sobie datę pierwszej miesiączki, ile trwa twój cykl, o to będzie pytał lekarz. Troszkę nieprzyjemny jest moment wkładania wziernika. Badanie trwa ok 2 min. Nic strasznego.

Gość gwhuohgwo
ech... jakaś masakra :o wiem, wiem, że to lekarz i dla niego taki widok jest mocno spowszedniały, ale mimo wszystko...

Gość gwhuohgwo
ale to jest tylko nieprzyjemne, czy boli?

Gość to prawdaaasdfaf
jak jestes dziewica to przeciez nie bedzie Ci wkladal wziernika, chyba, ze chcesz miec robiona cytologie ( z tym, ze rzadko robia takie badanie mlodym dziewczyna, ktore nie wspolzyja - tak mi sie wydaje ) Dr jedynie zbada Cie przez odbyt - raczej troche nieprzyjemne..

Gość to prawdaaasdfaf
trwa chwilke, wiec szybko zapomnisz;)

Gość gwhuohgwo
ech... a boli?

Gość gwhuohgwo
hehe, no raczej nieszybko, ale następnym razem będzie pewnie łatwiej....

Gość gwhuohgwo
jest tu jeszcze ktoś, kto ma podobny problem jak ja? :)

Gość to prawdaaasdfaf
mnie raczej nie bolalo, no moze minimalnie??? eeee raczej wiecej stresu niz "bolu":)

Gość gwhuohgwo
może ból spowodowany stresem... :) ech..., cóż każda kiedyś musiała przez to przejsć, nie ja pierwsza... dzięki :) trochę lżej

Gość zdygotana
Ech...Niestety również przede mną są te "przyjemności". Z tego co zaobserwowałam, to większość wypowiadających się na ten temat dziewczyn/kobiet już przy pierwszej wizycie było badanych przez pochwę. Ja niestety spodziewam się gorszej wersji, a niestety trudno jest tu znaleźć jakąś relację z tego sposobu. Czy mogłaby któraś z Was napisać jak to jest z badaniem przez odbyt?

Gość o a fuf
wlasnie tez jestem ciekawa jak to jest ? bada palcem, czy cos innego wtyka? i sam fakt ze w tylek cos wsadza :o mnie na szczescie badaja normalnie :)

Gość wiedzącaAAAAAA
zdygotana, Dlaczego myślisz, że badanie przez odbyt to gorsza wersja? To nie jest nic strasznego. Nie jest nawet nieprzyjemne i wogóle nie boli. Myślę, że badanie przez pochwę jest gorsze, bo już samo włożenie wziernika... ble... Lekarz wkłada palec do odbytu, zmoczony w parafinie, dzięki czemu tego nawet za bardzo nie czuć.

Gość wiedzącaAAAAAA
badanie trwa krótką chwilkę i nic nie boli

zetafonka22- to nie reguła, ja byłam pierwszy raz u faceta i był okropny. Teraz mam bardzo dobrą Pani ginekolog i nie chcę żadnego innego lekarza ;)

zdygotana - cóż, z tym badaniem per rectum czyli przez odbyt... nie jest to przyjemne ale i nie boli =] nie martw się

Gość ja miałam per rectum
Miałam niedawno badanie przez odbyt, zanim zdążyłam zaprotestować i powiedzieć, że wolę normalnie, chociaż jestem dziewicą, nawet kosztem utraty dziewictwa, to już było po badaniu! Przez sekundę poczułam tylko zimno żelu nawilżającego, nic nie bolało i prawie tego nie poczułam.