Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziaaalena_19

wielkosc bruszka w 20 tygodniu?? prosze o wypowiedzi

Polecane posty

witam jestem w 20 tyg ciązy jutro zaczyna sie 21 tydzien:) mam pytanie co do wielkosci brzuszka, czy wielkosc brzucha zalezy od ilosci wod plodowych? a moze od tego jak sie odzywiam? Nie jestem jeszcze obeznana w tym temacie ponieważ to moja pierwsza ciąża:) i troszke sie martwie rozmiarem mojego brzuchola...Prosze o odpowiedzi za glupie komentarze z gory dziekuje:)

Ja też nie wiem, od czego zależy wielkość brzuszka. W pierwszej ciąży prawie nie miałam brzuszka, a teraz zaczęłam 6 miesiąc i wyglądam jak w 9 miesiącu poprzedniej ciąży i nie wiem czy mi miejsca wystarczy w tym brzuchu do końca ciąży:P. A ty się martwisz, bo masz niewielki czy za duży?:P

Gość hooo
pokaz jaki masz poszukaj w necie na google i wklej tutaj to ci powiem czy masz duzy czy maly.

Dziewczyny nie zawsze kobieta w ciąży musi mieć ogromny brzuch. Ja w poprzedniej ciąży jak już pisałam nie miałam dużego brzucha, ale przytyłam 17kg, a dziecko ważyło 3650 przy urodzeniu, więc nie wiem, gdzie to wszystko było. Tak długo jak chociaż trochę przybieracie na wadze i lekarz nie widzi nic niepokojącego nie trzeba się przejmować:)

jeśli dziecko rośnie to nie ma powodu do obaw. na usg lekarz może też określić ilość wód płodowych, jeśli jest w normie to znaczy że wszystko jest ok. jedne mają duży brzuch inne mały.koleżanka dopiero w 7 miesiącu dostała brzuchola i to od razu jakiego :) do tego czasu kto nie wiedział to nie poznał ze jest w ciąży. inna z kolei już pod koniedc 2 miesiąca w spodnie ciążowe wskoczyła, bo brzuszek dostała. ja zaczęłam nosić ciążówki ok 12 tygodnia ciąży,a le taki prawdziwy brzuszek pojaiwł się ok 15 tygodnia. co do wagi to ja dopiero ok 13 tg zaczęłam tyć, ale wcześniej bardzo schudłam i do wagi sprzed ciąży doszłam w 24 tygodniu :) a dzidzia jest duża i rozwija się świetnie, więc głowa do góry :D

Gość hooo
wklej jakiej wielkosci masz brzuch ile razy mam sie powtarzac. lepiej zeby stopniowo rosl niz potem w 7 czy 8 wyjdzie ci ogromny i dostaniesz pewlno rozstepow

hej ja w 20 tyg też prawie nie miałam brzucha, dopiero potem zaczął rosnąć iteż się martwiłam. Ciąże zaczynałam z wagą 47 kg a skończyła z 58 wiec jeszcze wszytskom przed tobą, a mały się urodził 3,350 więc akuratny :)

Jak nosiłam w brzuchu córkę, miałam mniejszy brzuch niż jak nosiłam syna. Córcia urodziła się z wagą 3600, syn 3960 :) Duzo zależy od tego, jakiej budowy sa rodzice, czy matka w ciąży o siebie dba.... i takie tam :)