Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula01

ranking preparatów na odpażenia i zaczerwienienia odpieluszkowe

Polecane posty

Co najlepsze? od pierwszych dni życia? Linomag, puder, alantan? Jakie macie doświadczenia?

potrzebujesz cos na istniejace odparzenia czy cos co zapobiega ich powstawaniu jezeli zapobiegawczo to u mnie egzamin zdał sudokrem i krem nivea przeciw odparzeniom raz tylko corka miala odparzona pupe po biegunce i nie pomogła mi mąka ani alantan, dopiero robiona masc na recepte

na razie widze delikatne zaczerwienienie i taka jakby kaszkę. Każdy radzi co innego, dlatego się pytam.

jako profilaktyka kremy typu linomag, alantan, nivea i hipp jeśli już pojawiło się odparzenie to parafina płynna i maść z wit. A, mąka ziemniaczana. Sudocremu nie polecam, zawiera nośniki i konserwanty , które sa toksyczne i skóra dziecka nie jest dla nich barierą.

Gość j uzywalam sudocrem
zapobiegawczo ale raz molemu sie tylek odparzyl i bardziej pomogla maka ziemniaczna

Ja używam Hippa i nic nie ma, raz użyłam sudokremu i cała pupa czerwona i do tego krostki, ale to było raczej uczulenie na niego...posmarowałam bepantenem (ok.15 zł w aptece) i zeszło

Gość koteczek1984
bardzo dobry jest tez linomag

Gość polecone przez farmaceutke
Ja na odparzenia,choc rzadko sie takowe zdarzaly stosowalam polecony przez aptekarke Tormentiol. Jedno nalozenie nawet na silnie podrazniona pupe goilo wszystko w ciagu dnia:)

tyle ze tormentiol jest dla dzieci od lat 3 , na ulotce jest chyba od 7 zawiera kwas borowy, mi tez go lekarka polecila stosowac na odparzenia, ja nie chcialam i zapisalam mi robiona masc, ale zanim ja zrobili to uzywalam 2 razy i tez widzialam poprawe - jednak mialam mieszane uczucia

Gość polecone przez farmaceutke
Ja uzywalam,mimo przeczytania ulotki. Decyzje pomogla mi podjac moja mama,ktora uzywala Tormentiolu przy moim mlodszym rodzenstwie. Zawsze pomagalo.Ja uzywalam tego dosc sporadycznie i w niewielkich ilosciach,wiec nie mam obaw.I nie zaluje swej decyzji:) Wszystkie inne preparaty niby pomagaly,ale leczenie odparzen zajmowalo nawet kilka dni,a dziecko cierpialo:( Jesli jeszcze kiedys zajdzie potrzeba uzycia takiego preparatu to znow wybiore Tormentiol:) Ale kazda mama ma prawo do wlasnego wyboru:) Aczkolwiek najlepiej zapobiegac niz leczyc:) Moje zapobieganie polegalo na nasmarowaniu pupy,przy kazdej zmienie pieluszki, starym dobrym Bambino:) A odparzenia trafialy sie jedynie,gdy dziecko cierpialo na biegunke:(

skuteczność na moim dziecku (jest alergikiem, miała cześto biegunki- więc i odparzoną pupę): 1- tormentiol 2 alantan 3 alantan plus 4 maśc pieciornikowa 5 alantan puder reszta nie działa, nawet robione specyfiki gdy zgłosiłam problem lekarzowi doradził mi aby uczyła dziecko na nocnik - mała mieła wtedy 5 m-cy :(